31 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Τα δίχτυα του Βετούλα είναι πάντα γεμάτα

Δεν είναι καθόλου ασυνήθιστη εδώ και χρόνια η… ανακύκλωση ξένων παικτών στην ελληνική Basket League. Η επιλογή δηλαδή παικτών με προϋπηρεσία στη λίγκα. Ο Νίκος Βετούλας φροντίζει να πηγαίνει κόντρα στο ρεύμα. Έχει ήδη επιλέξει για το Ρέθυμνο της νέας περιόδου τρεις Αμερικανούς που δεν έπαιξαν στο παρελθόν στην Ελλάδα, δίνοντας συνέχεια σε μια μεγάλη λίστα παικτών που ήρθαν σχεδόν… άγνωστοι μεταξύ αγνώστων.

 

2012-2013

 

Στη σεζόν της επιστροφής του Απόλλωνα Πατρών στην Basket League, ο Βετούλας επέλεξε τέσσερις πρωτοεμφανιζόμενους στην Ελλάδα Αμερικανούς.

 

Ο Έρικ ΜακΚόλουμ εκτόξευσε την καριέρα του στη συνέχεια και κυρίως τον τραπεζικό λογαριασμό του παίζοντας στον Πανιώνιο, στην Κίνα και στη Γαλατασαράι στην οποία επιστρέφει στη νέα σεζόν.

 

Ο Κίτον Γκαρντ μετά τον Απόλλωνα έπαιξε στην Ιταλία και τη Γερμανία ενώ στη νέα περίοδο θα αγωνιστεί στο Βέλγιο με τη Σαρλερουά.

 

Ρούκι ήταν στην Ελλάδα ως επιλογή του Βετούλα και ο Λάρι Τέρνερ που όμως δεν πέτυχε πολλά μετά την Πάτρα παίζοντας μεταξύ άλλων και σε Πανελευσινιακό και Κόροιβο ενώ στη σεζόν που πέρασε άρχισε την προπονητική καριέρα του στα 34 μόλις του χρόνια.

 

Ο Βετούλας στη σεζόν 2012-13 επέλεξε και τον Γκόρντον Κλάιμπερ που δεν κατάφερε πολλά στη συνέχεια φτάνοντας μέχρι την Ιαπωνία.

 

2013-2014

Έξι Αμερικανοί, όλοι πρωτοεμφανιζόμενοι στην Ελλάδα, αγωνίστηκαν στον Απόλλωνα σε αυτή τη σεζόν. Ένας από αυτούς, ο Ντεμάριους Μπολντς που «ρίζωσε» στη χώρα μας αφού μετά την Πάτρα έπαιξε για άλλες δύο σεζόν στο Λαύριο.

 

Περαστικοί αποδείχτηκαν οι Λένι Ντάνιελ, Ρος Ρόναλντ, Τζερεμάια Ουίλσον, Τζόζεφ Τέιλορ και Πολ Χιλ.

 

 

2014-2015

Ο Πατρινός κόουτς συνέχισε με την ίδια τακτική επιλέγοντας άλλους πέντε Αμερικανούς που δεν είχαν ξαναπαίξει στην Ελλάδα. Δύο από αυτούς επέστρεψαν στην πορεία για λογαριασμό άλλων ομάδων, ο Μουχάμεντ Αλ-Αμίν και ο Τόρλιν Φιτζπάτρικ με τον οποίο συνεργάστηκε φέτος και στο Ρέθυμνο.

 

Ο Κέβιν Γκάλογουεϊ μετά την Πάτρα βρέθηκε στο Κατάρ και τον Λίβανο, o Μπράντον Πεν πέρασε από τα Σκόπια και το Κατάρ για να κλείσει φέτος στην κροατική Σιμπένικ και ο Μίκαελ Ότζο που στη σεζόν που έφυγε, βρέθηκε στην Αυστρία.

 

2016-2017

Μετά την παρένθεση της σεζόν 2015-16, ο Βετούλας επέστρεψε πέρσι στην Πάτρα αλλά για λογαριασμό του Προμηθέα, δείχνοντας να αλλάζει φιλοσοφία στο θέμα των επιλογών του από την ξένη αγορά. Αυτό γιατί στο διάστημα που έμεινε στην ομάδα, επέλεξε τους Φαγιέ, Κλαρκ, Άντερσον και Κρομά που είχαν μεγάλο ή μικρότερο πέρασμα από τη χώρα μας. Αποδεικνύεται όμως πως πρόκειται απλά για μία παρένθεση.

 

Δεν έλειψαν άλλωστε και οι ρούκι, διαλέγοντας τους Μακένζι Μουρ, Καβέλ Τζόνσον και Τζόρνταν Ντίκερσον.

 

2017-2018

 

Η καλοκαιρινή περίοδος εξελίσσεται με τον Βετούλα να επιλέγει ήδη τρεις Αμερικανούς που θα κάνουν την πρώτη εμφάνιση τους στο ελληνικό Πρωτάθλημα, τον Χιού Ρόμπερτσον, τον Τρέιβον Ράιτ και τον Σακίλ Γκούντγουϊν του οποίου η απόκτηση ανακοινώθηκε χθες. Και η καταμέτρηση συνεχίζεται…

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ