19.2 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Τα γραμματόσημα για το έπος του ’68 (pics)

Σε κυκλοφορία τέθηκε από την Παρασκευή (30/03) η συλλεκτική σειρά γραμματοσήμων για τη συμπλήρωση των πενήντα χρόνων από την κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων από την ΑΕΚ.

Τα ΕΛΤΑ δημιούργησαν γραμματόσημα εμπνευσμένα από το έπος του Καλλιμάρμαρου, τα οποία μάλιστα παρουσιάστηκαν σε κοινή εκδήλωση με την «Ένωση» που έλαβε χώρα στο αίθριο του ιστορικού χώρου, εκεί όπου διεξήχθη και ο τελικός με τη Σλάβια Πράγας στις 4 Απριλίου του 1968. Το παρών έδωσε σύσσωμη η ΚΑΕ, παίκτες και τεχνική ηγεσία, παλαίμαχοι από τη «χρυσή» ομάδα του 1968 όπως οι Χρήστος Ζούπας και Νίκος Νεσιάδης, καθώς και ο σκηνοθέτης της ταινίας «1968» Τάσος Μπουλμέτης. Ο Μάλης Αγγελόπουλος δεν κατέστη δυνατό να δώσει το παρών, με τη διοίκηση να εκπροσωπεί ο Νίκος Μπαμπανικολός.

«Εκ μέρους και της ομάδας και των παικτών θα ήθελα να εκφράσω την υπερηφάνεια μας, που γραφτήκαμε με χρυσά γράμματα στην ιστορία και για τη συμμετοχή μας στην εκδήλωση των ΕΛΤΑ», ανέφερε σχετικά ο Ντούσαν Σάκοτα, ενώ ο εμπορικός διευθυντής της ΚΑΕ ΑΕΚ, Λεωνίδας Παπαβασιλάκης, τόνισε: «Ευχαριστούμε το μηχανισμό των ΕΛΤΑ για την άμεση ανταπόκριση και το εκπληκτικό αποτέλεσμα. Ελπίζουμε να το αγκαλιάσουν όλοι φιλότεχνοι και οι φίλαθλοι (οπαδοί) της ομάδας μας».

Δηλώσεις έκανε και η  πρόεδρος του Δ.Σ. των ΕΛΤΑ, Ευφροσύνη Σταυράκη: «Τιμή και συγκίνηση για το γεγονός, για τα πενήντα χρόνια από την κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης στην καλαθοσφαίριση. Τα ΕΛΤΑ είναι παρόντα σε όλα τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα. Αθλητισμός και ΕΛΤΑ πάνε μαζί». Τέλος, ο διευθυντής Φιλοτελισμού ΕΛΤΑ, Γιώργος Ντζούρας, αποκάλυψε ότι το επόμενο διάστημα πρόκειται να εκδοθεί σειρά αναμνηστικών με σκίτσα των «χρυσών» παικτών του 1968, καθώς και λεύκωμα επετειακό σε συνεργασία με τους «κιτρινόμαυρους».

Ο πρόλογος του αναμνηστικού φυλλαδίου που δημιούργησαν για την εκδήλωση τα Ελληνικά Ταχυδρομεία: «50 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την αλησμόνητη βραδιά στο Καλλιμάρμαρο, όπου η ΑΕΚ κατέκτησε το Κύπελλο Κυπελλούχων στο μπάσκετ. Από τη βραδιά εκείνη, όπου 10 «Ολύμπιοι Θεοί», με ανθρώπινη υπόσταση, επέλεξαν όχι τον Όλυμπο, αλλά τον Αρδηττό, για να επιβάλλουν την παντοκρατορία τους. Και σε κάθε περίπτωση να κεράσουν αμβροσία τους συνέλληνες, επιτυγχάνοντας μέσω της θεϊκής μνήμης να μεταλαμπαδευτεί από έτος εις έτος το χαρμόσυνο αθλητικό γεγονός της «4ης Απριλίου».

Στους πρόποδες του πευκόφυτου παράδεισου της Αθήνας, «κείται» το Παναθηναϊκό Στάδιο. Που ξαναέζησε για 2η φορά μετά το «1896» του Μαρουσιώτη Σπύρου Λούη, ανάλογες ολόχρυσες στιγμές. Ο Γιώργος Αμερικάνος, ο Χρήστος Ζούπας, ο Γιώργος Τρόντζος, ο Στέλιος Βασιλειάδης, ο Αίας Λαρεντζάκης, ο Αντώνης Χρηστέας, ο Λάκης Τσάβας, ο Πέτρος Πετράκης, ο Νίκος Νεσιάδης, ο Ανδρέας Δημητριάδης κατάφεραν την πρώτη εθνική νίκη ελληνικής ομάδας στον αθλητισμό. Ήταν οι «10», που σήκωσαν μια χώρα στα χέρια, έχοντας ως καθοδηγητή στον αγωνιστικό χώρο όπου πατούσαν τον Νίκο Μήλα. Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία τιμούν την επέτειο των 50 χρόνων από την κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης στο μπάσκετ, με την έκδοση της ομώνυμης αναμνηστικής σειράς γραμματοσήμων, κρατώντας για πάντα ζωντανή τη μνήμη του ιστορικού αυτού αθλητικού γεγονότος».

   



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ