25.2 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Τα αποτελέσματα, σε βαρύ πένθος (vids+pics)

Το ΝΒΑ δεν ανέβαλε τους προγραμματισμένους αγώνες του, παρά το σοκ που προκάλεσε η είδηση του θανάτου του Κόμπι Μπράιαντ και της 13χρονης κόρης του, Τζιάνα, ύστερα από τη συντριβή του ελικοπτέρου τους.

Ο Άνταμ Σίλβερ έδωσε εντολή να ξεκινήσουν κανονικά τα ματς, προκαλώντας την αντίδραση παικτών και προπονητών. Κάποιοι εξ αυτών τοποθετήθηκαν και μέσω των προσωπικών λογαριασμών τους στις κυριότερες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, κάποιοι άλλοι απλώς απείχαν, όπως ο Κάιρι Ίρβινγκ που δήλωσε αδυναμία να αγωνιστεί, αποχωρώντας από το «Madison Square Garden» πριν από το τζάμπολ. Ο κομισάριος του ΝΒΑ φέρεται να συμβουλεύτηκε ανθρώπους που βρίσκονταν κοντά στον «Black Mamba», οι οποίοι του έδωσαν να καταλάβει πως επιθυμία του θα ήταν να μη διακοπεί το πρόγραμμα.

«Ήταν το πιο δύσκολο παιχνίδι της ζωής μου. Ήταν σκληρό. Τον ήξερα και θεωρώ ότι θα ήθελε να παίξω και να παίξουμε σήμερα. Η σχέση μας ήταν κάτι περισσότερο από το μπάσκετ. Ήταν φιλία, οικογένεια. Το μπάσκετ ήταν το τελευταίο που μας ένωνε. Όταν το έμαθα όλα σκοτείνιασαν», αρκέστηκε να τονίσει, από την πλευρά του, ο Καρμέλο Άντονι, με τον Καουάι Λέοναρντ να προσθέτει: «Γνωρίζοντάς τον προσωπικά, ξέρω πως θα ήθελε να βγω, να παίξω και να είμαι πολύ καλός. Πρέπει να συνεχίσουμε να παίζουμε μπάσκετ, αυτή είναι η δουλειά μας. Είναι πολύ λυπηρό αυτό που συνέβη. Είμαστε όλοι πολύ στενοχωρημένοι. Δεν περιγράφεται με λέξεις η επίδραση που είχε στο μπάσκετ. Είμαστε κι εμείς μια ομάδα από το Λος Άντζελες, οπότε ξέρουμε καλά την ιστορία που έχει στην πόλη. Είναι πραγματικά πολύ λυπηρό. Θα μας λείψει».

 

Οι αγώνες διεξήχθησαν σε βαρύ κλίμα, τα ξημερώματα της Δευτέρας (27/01). Σε όλους είχαμε, κατά την έναρξή τους, διαδοχικές παραβάσεις 8 και 24 δευτερολέπτων, με τους παίκτες να θέλουν με αυτόν τον τρόπο να αποτίνουν φόρο τιμής στη μνήμη του. Οι παίκτες του Νιου Ορλίνς Πέλικανς, χωρίς καμία εξαίρεση, αγωνίστηκαν φορώντας παπούτσια του κατά τη διάρκεια του εθνικού ύμνου, πριν από την αναμέτρησή τους με τους Μπόστον Σέλτικς. Συγκλονιστικές στιγμές εξελίχθηκαν στο «Pepsi Center», στο παιχνίδι των Ντένβερ Νάγκετς με τους Χιούστον Ρόκετς, με άπαντες να ξεσπούν σε κλάματα.

 

Τα αποτελέσματα (27/01):
Ντένβερ Νάγκετς-Χιούστον Ρόκετς 117-110
Σαν Αντόνιο Σπερς-Τορόντο Ράπτορς 106-110
Ατλάντα Χοκς-Ουάσινγκτον Ουίζαρντς 152-133
Μέμφις Γκρίζλις-Φοίνιξ Σανς 114-109
Νιου Γιορκς Νικς-Μπρούκλιν Νετς 152-133
Ορλάντο Μάτζικ-Λος Άντζελες Κλίπερς 97-109
Νιου Ορλίνς Πέλικανς-Μπόστον Σέλτικς 123-108
Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς-Ιντιάνα Πέισερς 139-129



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ