21.1 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Τα αδέλφια Μπολ στη Λιθουανία! (pics)

Ο ΛαΒάρ Μπολ αποφάσισε ότι οι δύο γιοι του δεν χρειάζεται να πάνε άλλο σχολείο, τους πήρε και τους πήγε στη Λιθουανία! Οι ΛιΆντζελο και ΛαΜέλο Μπολ, τα αδέρφια του Λόντζο Μπολ των Λέικερς, θα αγωνίζονται εφεξής στη Βιτάουτας, μια μέτρια λιθουανική ομάδα, διότι από εκεί αποφάσισε ο ιδιόρρυθμος πατέρας τους ότι πρέπει να ξεκινήσουν την επαγγελματική καριέρα τους.

Η ιστορία συνοπτικά έχει ως εξής: Ο ΛαΒάρ Μπολ είχε συμφωνία με το πανεπιστήμιο UCLA στην Καλιφόρνια ότι μετά τον Λόντζο Μπολ και οι άλλοι δυο γιοι του θα έπαιζαν εκεί πριν πάνε στο ΝΒΑ. Ο ΛιΆντζελο πράγματι γράφτηκε στο πανεπιστήμιο το καλοκαίρι, ενώ ο ΛαΜέλο, που είναι μικρότερος, αλλά θεωρείται πιο ταλαντούχος, πήγαινε ακόμα στο γυμνάσιο. 

Στη διάρκεια ενός ταξιδιού του UCLA στην Κίνα ο ΛιΆντζελο μαζί με δύο άλλους συμπαίκτες του συνελήφθησαν από τις τοπικες αρχές να κλέβουν ένα μαγαζί και οδηγήθηκαν στο κρατητήριο. Επειδή με το κινεζικό κράτος δεν είναι να μπλέκεις, γιατί δεν μπορείς εύκολα να βγάλεις άκρη, χρειάστηκε μέχρι και η παρέμβαση του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, για να αποφυλακιστεί ο μικρός και να επιστρέψει μαζί με τους άλλους δύο στην πατρίδα του χωρίς περαιτέρω συνέπειες.

Όμως αυτό το περιστατικο κλόνισε τη σχέση του πανεπιστημίου με τους Μπολ. Κι επειδή ο ΛαΒάρ είναι ένας τύπος που πάντα έχει δίκιο και γενικώς δεν θέλει να του ζαλίζουν και πολύ το κεφάλι, διότι αυτός ξέρει καλύτερα, είδε πως στο UCLA ο ΛιΆντζελο δεν επρόκειτο να παίξει ποτέ και αποφάσισε να τον πάρει απο εκεί. Μαζί πήρε και τον μικρότερο, τον ΛαΜέλο, ο οποίος μόλις τελείωνε το γυμνάσιο θα πήγαινε στο πανεπιστήμιο, αλλά δεν θα πάει ποτέ... για να μάθει το UCLA να παίζει παιχνίδια με τον ΛαΒάρ.

Στην πραγματικότητα το UCLA μάλλον ανακουφίστηκε με αυτή την εξέλιξη, διότι στον έναν χρόνο που έμεινε ο Λόντζο Μπολ εκεί, πριν επιλεγεί στο νούμερο 2 του ντραφτ από τους Λέικερς, βοήθησε μεν την ομάδα, αλλά με τον μπαμπά ΛαΒάρ δεν έβγαλαν άκρη. Η προοπτική να τον έχουν πάνω από το κεφάλι τους και στο διάστημα που θα φοιτούσαν εκεί τα άλλα δύο παιδιά έμοιαζε εφιαλτική και ήταν καλύτερο γι' αυτούς που το θέμα έληξε έτσι όπως έληξε. Άλλωστε ο ΛιΆντζελο λέγεται ότι δεν είναι και τίποτα σπουδαίο ως παίκτης, ενώ ο μόνος που θα μπορούσε να έχει κάποιες ελπίδες να φτάσει ως το ΝΒΑ είναι ο ΛαΜέλο.

Φεύγοντας από το UCLA ο ΛαΒάρ αποφάσισε πως το σχολείο είναι πλέον άχρηστο για τα δυο παιδιά του και μόνο εμπόδια θα τους έβαζε στην επαγγελματική καριέρα τους. Έτσι αποφάσισε να τα βάλει στη δουλειά από τώρα. Έψαξε, μίλησε και τελικά βρήκε ομάδα στην Ευρώπη που να τα θέλει και τα δύο. Τη Βιτάουτας στη Λιθουανία.

Πρόκειται για μια ομάδα, η οποία έχει ρεκόρ 4-8 στο λιθουανικό πρωτάθλημα. Δεν έχει άλλους Αμερικανούς στη σύνθεσή της, αντιθέτως έχει σοβαρά οικονομικά προβλήματα! Είδε λοιπόν τους Μπολ ως μια ευκαιρία να βγάλει κανένα φράγκο. Διότι, σκέφτηκαν προφανώς οι άνθρωποί της, με τέτοια φήμη που έχουν παγκοσμίως αυτά τα παιδιά, αλλά κυρίως ο πατέρας τους, όλο και κάποια χορηγία θα τσιμπήσουν, όλο και κάποιος παραπάνω θα έρθει στο γήπεδο και θα αγοράσει εισιτήριο. Να χάσουν δεν είχαν τίποτα, αφού έτσι κι αλλιώς η ομάδα είναι μέτρια. Μόνο κέρδος θα μπορούσαν να έχουν αν αυτά τα παιδιά μπορέσουν και παίξουν λίγο μπάσκετ.

Το ερώτημα είναι ο ΛαΒάρ πώς δέχθηκε να στείλει τα παιδιά του σε μια ομάδα που δεν την ξέρει κανείς κι επιπλέον δεν έχει ούτε λεφτά. Ίσως επειδή έφαγε "πόρτα" από άλλες γνωστότερες ευρωπαϊκές ομάδες, όπως η Τσεντεβίτα, και από πείσμα δεν θέλησε να τα παρατήσει. Ίσως για κάποιον άλλο λόγο, που μόνον εκείνος έχει στο μυαλό του. Το θέμα είναι ότι οι ΛιΆντζελο και ΛαΜέλο Μπολ αρχίζουν την επαγγελματική καριέρα τους πριν καν κλείσουν τα 19 χρόνια τους σε ένα χωριό της Λιθουανίας και... ο Θεός μαζί τους...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ