20.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Τα έξι «κόκκινα» χρόνια του Σλούκα δείχνουν τον δρόμο για τα επόμενα

Το μεγαλύτερο σίριαλ του καλοκαιριού έλαβε τέλος και ο Κώστας Σλούκας επαναπατρίστηκε για χάρη του Ολυμπιακού για να συνεχίσει αυτό που άφησε στη μέση το 2015. Το basketa.gr παρουσιάζει τα έξι «κόκκινα» χρόνια του 30χρονου γκαρντ με αριθμούς αλλά τις περιπτώσεις στις οποίες διασταυρώθηκε ο δρόμος του με εκείνον του Ολυμπιακού, στα πέντε χρόνια που πέρασε στη Φενέρμπαχτσε.

 


Ο Σλούκας έχει μπροστά του την τρίτη θητεία του με τα ερυθρόλευκα. Βρέθηκε για πρώτη φορά στο ΣΕΦ στη σεζόν 2008-09 αλλά το καλοκαίρι του 2010 ο Ολυμπιακός πήρε μια απόφαση που αποδείχτηκε σωστή, να βρει μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής και να κερδίσει παραστάσεις έτσι ώστε να επιστρέψει πιο έτοιμος, όπως και έγινε. Μετά από την πολύ παραγωγική σεζόν του στον Άρη ως «δανεικός» (2010-11), επανήλθε δριμύτερος και άρχισε πια να «χτίζει» το όνομα του. Πέρασε μία τετραετία στο λιμάνι (2011-15) και το καλοκαίρι του 2015 πήρε την απόφαση για μία αλλαγή που επίσης τον δικαίωσε, αφού πέρασε μία πολύ γεμάτη, σε όλα τα επίπεδα, πενταετία στη Φενέρμπαχτσε.

 


Στις έξι σεζόν που φόρεσε το ερυθρόλευκα, ο Σλούκας «έγραψε» αριθμούς που τον κατέταξαν ψηλά σε πολλές στατιστικές λίστες, τόσο στο Πρωτάθλημα, όσο και στην Ευρωλίγκα. Σε πρώτη φάση από τη νέα σεζόν θα αρχίσει να «σκαρφαλώνει» ακόμη περισσότερο σε εκείνες της δεύτερης. Πριν αποχωρήσει πάντως πρόλαβε να μετρήσει τριψήφιο αριθμό αγώνων τόσο στην Basket League όσο και στην Euroleague.

 

 

 

Φορώντας τη φανέλα του Ολυμπιακού από το 2008 ως το 2010 και από το 2011 μέχρι ως το 2015, υπολογίζοντας ακόμη τις διοργανώσεις του Κυπέλλου και του Διηπειρωτικού του 2013, ο Θεσσαλονικιός γκαρντ σταμάτησε στις 267 συμμετοχές και τους 1.636 πόντους.

 


Σλούκας vs Ολυμπιακός

 


Στα πέντε χρόνια που πέρασε στην Κωνσταντινούπολη, οι δρόμοι του Σλούκα και του Ολυμπιακού διασταυρώθηκαν οχτώ φορές, μεταξύ των οποίων και στον τελικό του 2017.

 

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ