18 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Τα έξι κομμάτια του «παζλ» του ΝΒΑ

Το νέο πρωτάθλημα του ΝΒΑ θα ξεκινήσει στις 22 Δεκεμβρίου, με τη διοργανώτρια αρχή να ανακοινώνει και τις υπόλοιπες ημερομηνίες που θα «χωρίσουν» σε έξι μέρη τη σεζόν 2020-2021.

Η καθεμία από τις τριάντα ομάδες θα δώσει 72 ματς, αντί 82 που έδιναν τα προηγούμενα χρόνια, λόγω της καθυστερημένης έναρξης της καινούριας σεζόν, αλλά και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, οι οποίοι στενεύουν τα χρονικά περιθώρια. Το ΝΒΑ, άλλωστε, σε καμία περίπτωση δεν θέλει να «πέσει» πάνω τους, αφού δεν μπορεί να τους ανταγωνιστεί ως τηλεοπτικό προϊόν. Το κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη θα ξεκινήσει στην ιαπωνική πρωτεύουσα στις 23 Ιουλίου και, το αργότερο, μία ημέρα πριν θα μάθουμε το νέο πρωταθλητή στο «μαγικό κόσμο».

Η κάθε ομάδα θα δώσει την καινούρια σεζόν τρεις αγώνες με τις ομάδες της ίδιας περιφέρειας, Ανατολής-Δύσης (σύνολο 42), και δύο με τις ομάδες της άλλης περιφέρειας (σύνολο 30). Τα φιλικά θα ξεκινήσουν στις 11 Δεκεμβρίου, ενώ η κανονική περίοδος θα χωριστείς σε δύο μέρη, προκειμένου να τακτοποιηθούν οι όποιες εκκρεμότητες δημιουργηθούν από την πανδημία του κορονοϊού. Θα υπάρξουν και πάλι play in, για την είσοδο στα πλέι οφ, τα οποία θα ολοκληρωθούν το αργότερο μέχρι τις 22 Ιουλίου. Αναλυτικά…

11 Δεκεμβρίου-19 Δεκεμβρίου: Φιλικά παιχνίδια
22 Δεκεμβρίου-4 Μαρτίου: Πρώτο μέρος της κανονικής περιόδου
5 Μαρτίου-10 Μαρτίου: Διάλειμμα για το All Star Game
11 Μαρτίου-16 Μαΐου: Δεύτερο μέρος της κανονικής περιόδου
18 Μαΐου-21 Μαΐου: Play in τουρνουά (για την 7η και 8η θέση)
22 Μαΐου-22 Ιουλίου: Πλέι οφ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ