25.5 C
Athens
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Ταύρος εν υαλοπωλείω! (vids)

Ο Λόρι Μαρκάνεν των Σικάγο Μπουλς πέταξε στο καναβάτσο τη Γαλλία και ο Τζαμάρ Ουίλσον της έριξε τη χαριστική βολή. Πέτυχε 5'' πριν από το τέλος της παράτασης το καλάθι, με το οποίο η Φινλανδία κέρδισε τους "τρικολόρ" (86-84) και έκανε άνω κάτω τον Α' όμιλο! Πλέον ο αγώνας που θα δώσει το Σάββατο η Εθνική μας με τους Γάλλους έχει ακόμα πιο μεγάλη σημασία, διότι αν η ελληνική ομάδα κερδίσει, θα βάλει οριστικά από κάτω της τον πιο δυνατό αντίπαλό της.

Η Φινλανδία ξεκίνησε καλύτερα τον αγώνα και προηγήθηκε με 23-15 στην πρώτη περίοδο, όμως ακόμα κι όταν η Γαλλία αντέδρασε και πέρασε μπροστά, δεν τα παράτησε ποτέ. Οι "τρικολόρ" εμφανίστηκαν πολύ αδύναμοι κάτω από τα καλάθια, όπου τα περίμεναν όλα από τον βετεράνο και... υπέρβαρο Ντιο και τον Λαμπιερί, ο οποίος βοήθησε περισσότερο αμυντικά. Κατά τα λοιπά, όλη τη δουλειά έκαναν ο Ντε Κολό και ο Φουρνιέ, αλλά από το δεύτερο ημίχρονο και μετά, όταν... ξύπνησαν. Οι Φινλανδοί από την άλλη μεριά είχαν πιο ισορροπημένη επιθετική παρουσία, καθώς ο Κότι βοηθούσε πολύ μέσα στο καλάθι, ενώ και οι περιφερειακοί έβρισκαν τρόπο να σκοράρουν με διεισδύσεις, παρότι δεν ήταν ιδιαίτερα εύστοχοι από μακριά.

Η Γαλλία προηγήθηκε με 65-56 στο 35' χάρη σε ένα τρίποντο του Ντιο και έδειχνε να παίρνει το πάνω χέρι, καθώς στο μεταξύ είχε "ζεσταθεί" και ο Φουρνιέ, όμως τότε πήρε την κατάσταση στα χέρια του ο Μαρκάνεν. Με προσωπικά καλάθια, τρίποντα και δίποντα, αλλά και με τη βοήθεια του Σαλίν, που επίσης πέτυχε ένα μεγάλο τρίποντο, εξαφάνισαν τη διαφορά και με τον επίσης πολύ καλό Ουίλσον ισοφάρισαν 15'' πριν από τη λήξη της κανονικής διάρκειας 72-72. Η τελευταία επίθεση ανήκε στη Γαλλία, την πήρε ο ΝτεΚολό, αλλά αστόχησε και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση.

Στο έξτρα πεντάλεπτο η Φινλανδία με ηθικό ακμαίο και τον Μαρκάνεν ασταμάτητο πήρε εξ αρχής το προβάδισμα και ένα λεπτό πριν από το φινάλε προηγήθηκε με 84-79 χάρη σε τρίποντο του νεαρού άσου των Μπουλς, όμως ο Φουρνιέ με δικό του επίσης μεγάλο τρίποντο ισοφάρισε 84-84, ενώ απέμεναν 26'' για τη λήξη. Αυτή τη φορά η τελευταία επίθεση ανήκε στη Φινλανδία και ο Ουίλσον δεν ήταν... Ντε Κολό. Κατάφερε να πετύχει 5'' πριν από τη λήξη το καλάθι, που έμελλε να είναι το νικητήριο, καθώς το τελευταίο σουτ του Ντε Κολό έμοιαζε με απονενοημένο διάβημα και ήταν πολύ άστοχο. Η Φινλανδία νίκησε και παίζει πλέον κι αυτή πολύ μεγάλο ρόλο στον όμιλο.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ