21.5 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Ταϊβανέζος παίρνει τους Νετς με ποσό-ρεκόρ

Αλλάζει χέρια η ιδιοκτησία των Μπρούκλιν Νετς και από το Μιχαΐλ Προκχόροφ, που κατέχει αυτή τη στιγμή το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών (51%), θα πάει εξ ολοκλήρου στον Τζόζεφ Τσάι που έχει το υπόλοιπο 49%.

Ο Ρώσος επιχειρηματίας αναμένεται να παραχωρήσει το μερίδιο των μετοχών του για περισσότερα από δύο δισεκατομμύρια δολάρια στο γεννημένο στην Ταϊβάν αντιπρόεδρο του κινεζικού ομίλου «Alibaba». Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «New York Post», ο Ασιάτης μεγιστάνας θα εξαγοράσει το 100% των μετοχών της ομάδας δίνοντας το ποσό-ρεκόρ των 2,35 δισ. δολαρίων. Καμία άλλη ομάδα, σε όλα τα δημοφιλή αμερικανικά αθλήματα, δεν έχει πιάσει τέτοιο ποσό στην αγοροπωλησία της.

Το μεγαλύτερο ποσό που είχε καταβάλει μέχρι σήμερα κάποιος για να αγοράσει μια επαγγελματική ομάδα στις ΗΠΑ ήταν τα 2,2 δισ. του Τίλμαν Φερτίτα για τους Χιούστον Ρόκετς, ενώ το ίδιο ποσό είχε δώσει και ο Ντέιβιντ Τέπερ πέρυσι για να αποκτήσει τους Καρολάινα Πάνθερς που αγωνίζονται στο NFL. Παλαιότερα, εν έτει 2014, ο Στιβ Μπόλμερ δαπάνησε δύο δισ. για τους Λος Άντζελες Κλίπερς, ενώ ο Μιχαΐλ Προκχόροφ κατείχε το 80% των Νετς από το 2010, αντί 220 εκατ. δολαρίων (συν 170 εκατ. δολάρια για την αποπληρωμή των χρεών), και πήρε εξ ολοκλήρου την ομάδα το 2015 μαζί με το 45% του «Barclays Center» δίνοντας περίπου 875 εκατ. δολάρια. Παραχώρησε το 2017 το 49% των μετοχών στον Τζόζεφ Τσάι για 1,2 δισ. δολάρια, με την προοπτική μες στην επόμενη τριετία να εξαγοράσει τους Νεοϋορκέζους, όπως κι εν τέλει αποφασίστηκε να γίνει, με ποσό-ρεκόρ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ