16.3 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Ταυρόπουλος στο Basketa: «Θαυμάσια στιγμή της ζωής μου η επιστροφή στον Παπάγου»

Ο Περικλής Ταυρόπουλος γύρισε τον Παπάγου, θριάμβευσε και τώρα ξεκινά το νέο πρότζεκτ με τον Πρωτέα Βούλας, με τον έμπειρο τεχνικό να μιλά στο Basketa.gr για τη σπουδαία πορεία των «Στρατηγών» από τη 15η στην 7η θέση επί των ημερών του, τους πρωταγωνιστές της παραμονής και το «στοίχημα» στα Νότια προάστια.

Ήταν ένας προπονητής, που έχει το δικό του ξεχωριστό κεφάλαιο σε ένα σύλλογο, που αποτελεί έναν εκ των πιο ιστορικών στο ελληνικό μπάσκετ. Η επιστροφή του είχε και συναισθηματική αξία, αλλά ήταν και ένα σύνθημα για αγωνιστική «μεταμόρφωση». Ο Παπάγου, άλλωστε, ήταν σχεδόν στον πάτο της βαθμολογίας στον Νότο της Β' Εθνικής και κάποιος έπρεπε... να τον ξεκολλήσει. Ο Περικλής Ταυρόπουλος ήταν ακριβώς ο άνθρωπος, που χρειαζόταν για τη δύσκολη κατάσταση, με την ομάδα να καταλήγει εν τέλει έβδομη μαζί με τον Πανερυθραϊκό σε ένα εξαιρετικά ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, κάνοντας το δικό της «θαύμα».

Ο Έλληνας τεχνικός μίλησε στο Basketa.gr για το τι σήμαινε η επιστροφή στο «Σαλούν», χωρίς να κρύψει τα ιδιαίτερα συναισθήματά του για το σύλλογο, τον οποίο αφήνει για τον Πρωτέα Βούλας. Ο ίδιος αναλύει τα αποτελέσματα της χρονιάς, θεωρώντας τα άριστα για τα δεδομένα, υπό τα οποία ανέλαβε, ενώ αναφέρεται και στο νέο πρότζεκτ στα Νότια προάστια, έτοιμος να παρουσιάσει εκ νέου κάτι διαφορετικό.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε:

Για την επιστροφή στον Παπάγου: «Ήταν κάτι ιδιαίτερο αυτή η επιστροφή. Περάσαμε κάποτε τρομερά χρόνια σε αυτή την ομάδα, οπότε ξαναείδα τους ανθρώπους της και ήταν ήδη κάτι όμορφο. Η χρονιά εξελίχθηκε πολύ καλύτερα από αυτό, που περιμέναμε όλοι. Ήμασταν με διαφορά η καλύτερη επίθεση, παίξαμε πολύ όμορφο μπάσκετ κατά διαστήματα, περάσαμε όμορφα και πετύχαμε το στόχο μας. Θέλω, αρχικά, να ευχαριστήσω τους παίκτες. Τα παιδιά ήταν εκπληκτικά στη συμπεριφορά τους, ενώ ευχαριστώ επίσης τον Μιχάλη, τον Στέφανο, τον Γιώργο, τον Παναγιώτη και τον Αλέξανδρο, που ήταν κάθε μέρα παρόντες, όπως και τους αγνούς Generals, που φυσικά είχαν τον πρώτο λόγο. Ήταν ακόμη μια θαυμάσια στιγμή στη ζωή μου και μακάρι ο Παπάγου να βρει το δρόμο του».

Για την αποτίμηση της χρονιάς αγωνιστικά: «Ήμασταν στην 15η θέση, όταν ανέλαβα, και με ήττα τότε από τον Κρόνο θα βρισκόμασταν στη 16η, αλλά καταλήξαμε τελικά στην 7η. Βρεθήκαμε τόσο ψηλά, γιατί ήμασταν μια παρέα που ευχαριστιόταν αυτό που έκανε. Ήμασταν όλοι κρίκοι αυτής της επιτυχημένης αλυσίδας και ελπίζω να ήμουν έστω ένας μικρός κρίκος που βοήθησε. Η αποτίμησή μου φτάνει στο άριστα».

Για την νέα προοπτική στον Πρωτέα Βούλας: «Αυτό που μου ζήτησαν στον Πρωτέα, είναι να προωθήσουμε τα νέα παιδιά. Η προετοιμασία μας, ουσιαστικά, αρχίζει την Τρίτη (4/6) στις 17:00 με τις μεταβατικές προπονήσεις. Κάνουμε πέντε προπονήσεις την εβδομάδα και ανεβάζουμε πέντε παιδιά από το εφηβικό τμήμα. Θέλουμε να μείνουν και μερικοί νέοι παίκτες από το ρόστερ μας ακόμη, όπως ο Κυριλής, ο Γάργαλης ή ο Καματερός. Θέλουμε να έχουμε εννέα παιδιά της ηλικιακής κατηγορίας 2000-2001 και στόχος είναι να μείνουμε. Αν γίνει αυτό, το κέρδος θα είναι μεγάλο. Τα παιδιά θα έχουν προπονηθεί, ουσιαστικά, σε δύσκολες συνθήκες και θα έχουν πραγματοποιήσει μια γεμάτη χρονιά, ενώ έτσι θα έπρεπε να σκέφτονται, κατά τη γνώμη μου, όλες οι ομάδες. Θέλουμε να μείνουμε, παίζοντας καλό μπάσκετ με αυτά τα παιδιά».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ