17.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Τασιούδης στο basketa.gr: «Η Φλώρινα αρχίζει να γίνεται ολοένα και πιο μπασκετική»

Ο Αριστοτέλης Φλώρινας επέστρεψε πανηγυρικά στα παρκέ της Γ’ Εθνικής, μιας και επικράτησε της ΔΕΚΑ με 86-60, στην πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος του 5ου ομίλου. Η εμπειρία των νεοφερμένων παικτών της αλλά και το γεγονός ότι κατάφερε να ξεπεράσει γρήγορα το άγχος της πρεμιέρας οδήγησε την ομάδα της Φλώρινας στο πρώτη της «ρόζ» φύλλο για φέτος.

Ένας εκ αυτών, ο Γιώργος Τασίουδης, ο οποίος ήταν ο πρώτος σκόρερ μέσα στην ρακέτα, μίλησε για το συγκεκριμένο παιχνίδι στο basketa.gr και εξήγησε πως η ομάδα της Φλώρινας έφτασε στο πολυπόθητο αποτέλεσμα. Εκτός αυτού, αναφέρθηκε και στους στόχους που έχει θέσει για φέτος το σύνολο, καθώς όπως και στους «εξαιρετικούς χαρακτήρες» που απαρτίζουν την ομάδα.

«Μετά από́ ένα μεγάλο διάστημα αποχής, λόγω της πανδημίας περιμέναμε με ανυπομονησία να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Είχαμε ένα παιχνίδι μέσα στην έδρα μας με μια ομάδα με νεανικό σύνολο και ξέραμε ότι θα μπούνε δυναμικά́, έτσι έπρεπε εμφανιστούμε με μεγαλύτερη ενέργεια και συγκέντρωση και έτσι έγινε. Καταφέραμε να κρατήσουμε όλα τα παιδιά́ υψηλή́ απόδοση σε όλο το παιχνίδι και αυτό́ φάνηκε και στο τελικό́ αποτέλεσμα».

Ο Αριστοτέλης φέτος φαίνεται να έχει αναβαθμιστεί, με παίκτες όπως είσαι εσύ που έχετε αγωνιστεί σε παραπάνω κατηγορία. Αυτό υποδηλώνει ότι και οι στόχοι της ομάδας είναι πιο υψηλή σε σχέση με την περσινή σεζόν;
«Η ομάδα φέτος έχει κάνει ένα πολύ́ καλό́ και ανταγωνιστικό́ σύνολο, έχει μπει σε μια διαδικασία ξεκινώντας από́ τον προπονητή́ και τους παίχτες ώστε να παρουσιάζει ένα σοβαρό́ και ανταγωνιστικό́ πρόσωπο. Κι αυτό́ το αντιλαμβανόμαστε και εμείς οι ίδιοι από́ τις προπονήσεις μέχρι την μεταχείριση που έχουμε από́ την ομάδα. Δεν έχουμε στο μυαλό μας την άνοδο. Θέλουνε να κρατάνε πολύ́ χαμηλούς τόνους και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο».

Αυτό που περνάει προς τα έξω είναι ότι η ομάδα έχει δέσει τι μικρό χρονικό διάστημα προετοιμασίας, όντως έτσι συμβαίνει;
«Φέτος έχουμε την τύχη η ομάδα να απαρτίζεται εκτός από́ πολύ́ καλούς παίχτες και εξαιρετικούς χαρακτήρες. Αυτό́ βέβαια είναι και κατά́ κάποιο τρόπο και επίτευγμα της διοίκησης και του προπονητή́. Έχουμε πολύ́ καλό́ κλίμα εντός και εκτός γηπέδου, κάτι το οποίο είναι πολύ́ σημαντικό́ για την επίτευξη της οποίας διαδικασίας και των στόχων».

Εσύ έχεις αποφασίσει να αγωνίζεσαι μια-μια σε βορρά και νότο;
«Εφόσον μπορώ ακόμα να πηγαίνω βορρά́ νότο, το πάω όπου αισθανθώ́ ότι θα βρω τις κατάλληλες συνθήκες και προϋποθέσεις ώστε να μπορώ́ να βοηθήσω και να κάνουμε κάτι καλό́ και να το ευχαριστιόμαστε».

Άρα η ομάδα που είσαι αυτή τη στιγμή διαθέτει αυτά τα χαρακτηριστικά;
«Προφανώς, γι’ αυτό́ και πήρα την απόφαση να ‘’ανηφορίσω’’ πάλι.. όπως είπα και προηγουμένως, η ομάδα έχει βάλει στόχο να δουλεύει σε επαγγελματικά́ πλαίσια, βγάζει υγεία, είναι δίπλα μας σε ότι χρειαζόμαστε και αυτό́ είναι το πιο σημαντικό́ στις μέρες μας».

Υπήρξαν ομάδες που έχεις καλές ή κακιές αναμνήσεις;
«Καλά́ αυτά́ αλλάζουν ανάλογα με τους ανθρώπους που απαρτίζουν τις ομάδες κάθε χρόνο. Αλλά́ πέρασα σούπερ Καστοριά».

Όσον αφορά την Φλώρινα, πως αντιμετωπίζουν την ομάδα μπάσκετ, αλλά και πως ζείτε εσείς οι παίκτες την περίοδο μπάσκετ με covid-19 που παίζετε κεκλισμένων των θυρών;
«Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια η περιοχή́ αρχίζει να γίνεται ολοένα και πιο μπασκετική! Ο κόσμος και η πόλη αγκαλιάζει όλο και περισσότερο την μεγάλη προσπάθεια που κάνει η διοίκηση και αυτό́ είναι πολύ́ θετικό́! Δεν βοηθάει βέβαια τώρα η όλη κατάσταση γιατί́ δεν επιτρέπονται ακόμα οι φίλαθλοι.. πάντως υπάρχει πολύς κόσμος που μας ρωτάει για το πότε θα μπορούν να δούνε αγώνες, που είναι ενθαρρυντικό́ για την συνέχεια. είναι περίεργο βέβαια για εμάς γιατί́ ο κόσμος δίνει ώθηση και ενέργεια. Κάποιες αστοχίες τα προηγούμενα χρόνια και δεν μπόρεσε να φέρει τα επιθυμητά́ αποτελέσματα. Φέτος έχει γίνει μια σοβαρή́ προσπάθεια που θα προσπαθήσει με τον επαγγελματισμό́ να κάνει το βήμα παραπάνω».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ