17.7 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

“Ταξίδι στα αστέρια”: Η πράσινη πορεία μιας οικογένειας (vid, pics)

Ο Παναθηναϊκός παρουσίασε σήμερα την ταινία "Ταξίδι στα Αστέρια" που είναι το ταξίδι της οικογένειας Γιαννακόπουλου στο "τριφύλλι". Μια πορεία γεμάτη προσφορά στους "πράσινους", αλλά και στο ελληνικό μπάσκετ γενικότερα.

"Θέλαμε η παρουσίαση να γίνει στο ΟΑΚΑ, αφού είναι το σπίτι μας και είμαστε οικογένεια. Θέλαμε η παρουσίαση να γίνει κάτω από τα λάβαρα και υπό το βλέμμα των δύο πατριαρχών της ομάδας" δήλωσε αρχικά ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Παναγιώτης Τριαντόπουλος και πρόσθεσε: "Η ταινία δείχνει πως μπήκανε οι βάσεις για τις αξίες του μπασκετικού Παναθηναϊκού. Η βάση της είναι το κομμάτι της ηθικής και της ανιδιοτελούς αγάπης. και δίνει το συναίσθημα και το δέος που ένιωθες όταν ήσουν δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους".

Ο σκηνοθέτης της ταινίας, Χρήστος Δήμας, τόνισε: "Ήταν ένα ταξίδι τριών χρόνων για εμάς. Ευχαριστώ όσους ήταν κοντά μας αυτά τα χρόνια. Αντιμετωπίσαμε προκλήσεις. Είναι 100 χρόνια ιστορίας αλλά θέλαμε και το συναισθηματικό νήμα που τα συνδέει όλα αυτά. Θέλαμε να καταλάβουμε και να δείξουμε τι κάνει μια ομάδα πραγματικά μεγάλη".

Ο Γιώργος Γάλλος παίζει τον ρόλο του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και η αποστολή του δεν ήταν και εύκολη: "Ο Γιώργος Γάλλος, που έχει τον ρόλο, είδε πολλές ώρες τον Ομπράντοβιτς, κοιμόταν και έβλεπε τον Ομπράντοβιτς. Του παραπονέθηκαν και στις "Άγριες Μέλισσες», ότι δεν ήταν συγκεντρωμένος. Έπρεπε να μάθει αγγλικά, αλλά με σέρβικη προφορά. Δεν μίλησα με τον Ομπράντοβιτς. Υπάρχει μία δυσκολία. Προσπάθησα να δώσω ένα κομμάτι του στα 40 λεπτά που παρουσιάζεται. Θα είναι από τα μεγαλύτερα τεστ αν δει την ταινία και τι θα μας πει".

Ο Αργύρης Πανταζάρας τόνισε για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο: "Έχω μια αίσθηση ότι μπορούσα και καλύτερα. Είναι δύσκολο να σου δίνουν την ευθύνη να κάνεις ένα άνθρωπο που περπατάει ανάμεσά μας. Κάναμε συναντήσεις μαζί του, συζητήσαμε. Το κομμάτι του είναι του ανθρώπου που φέρει το επόμενο. Το σενάριο θέλει να δείξει και την τρυφερή πλευρά του ίσως. Είναι μία ταινία, την οποία καταλαβαίνω. Έχει να κάνει με το ελληνικό μπάσκετ στην Ευρώπη. Τυχαίνει να είμαι Παναθηναϊκός, αλλά επειδή δεν γεννήθηκα στην Αθήνα, το έβλεπα μέσα από την τηλεόραση. Μου έστειλαν μήνυμα άνθρωποι που δεν είναι Παναθηναϊκοί και λένε ότι έχουν ανατριχιάσει και μόνο στην ιδέα της ταινίας».

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ "ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ" (ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)

Ο Χρήστος Πλαϊνης που ενσαρκώνει τον Γιώργο Κολοκυθά δήλωσε πως είναι... Ολυμπιακός, αλλά δεν έκρυψε τη συγκίνησή του: "Έπαιζα μπάσκετ μικρός, χαρούμενος για το κάλεσμα, παρά το γεγονός ότι είμαι Ολυμπιακός. Θυμάμαι την πρώτη νύχτα γυρίσματος στο "Τάφο του Ινδού", μεγάλη συγκίνηση που βρεθήκαμε εκεί».

Τη Στέλλα, γραμματέα του Παύλου Γιαννακόπουλου θα μεταφέρει στο "πανί" η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους: "Είναι ένα ρόλο μικρός, έχει όμως δυναμική. Έπρεπε για να μπορεί να είναι βοηθός του Παύλου Γιαννακόπουλου. Δεν είναι μια ιστορία για το μπάσκετ, μόνο αλλά για την ιστορία της ίδιας της οικογένειας".

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ