18.8 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Τανούλης: «Στόχος μου και κίνητρο η Εθνική ομάδα!»

Η Εθνική Νέων Ανδρών επανέκαμψε μετά την ήττα από το Βέλγιο, νικώντας το Ισραήλ με 82-70 για την 4η αγωνιστική του European Challenger της Κρήτης, και ο εκ των πρωταγωνιστών της αναμέτρησης, Γιώργος Τανούλης, τόνισε στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα το "μέταλλο" που έδειξε η ομάδα.

Μιλώντας μετά το τέλος της νικηφόρας αναμέτρησης, ο σέντερ που ανήκει στον Προμηθέα Πατρών, τόνισε τη σημασία της αντίδρασης για τη συνέχεια της διοργάνωσης του European Challenger, ενώ μίλησε και για τον εαυτό του. Έχοντας 20 πόντους, 7 ριμπάουντ και 5 ασίστ, ο νεαρός σέντερ ξεχώρισε με την εμφάνισή του, και θέλησε να σταθεί στο κίνητρο που του έδωσε για τη φετινή διοργάνωση η απουσία του από αντίστοιχα τουρνουά τα προηγούμενα χρόνια.

«Η αλήθεια είναι μετά από ήττες η ομάδα ή γίνεται καλύτερη ή διαλύεται εντελώς.Η ομάδα αυτή λοιπόν έδειξε πως έχει μέταλλο και ψυχή. Διεκδικήσαμε τη νίκη και δεν τους αφήσαμε καθόλου να πιστέψουν, ούτε σε μία στιγμή, με εξαίρεση τα πρώτα λεπτά, πως μπορούν να προσπεράσουν και να νικήσουν».

Σχολιάζοντας για το πως αντιμετωπίζει την "εκτεταμένη σεζόν" με υποχρεώσεις και το καλοκαίρι: «Η αλήθεια είναι πως δεν έχουμε μεγάλο χρόνο συμμετοχής, αλλά ευτυχώς ανήκω σε ένα πρόγραμμα που δουλεύουμε εντατικά όλη τη χρονιά και σωματικά βρίσκομαι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Ήταν κάτι που με βοήθησε να ανταπεξέλθω. Θέλω να νιώθω σημαντικός, παρά το ότι είναι η πρώτη χρονιά στην Εθνική Ομάδα».

Τι σημαίνει για τον ίδιο η συμμετοχή με την Εθνική; «Ήταν πάντα στόχος μου να βρεθώ εδώ, γιατί πάντα κοβόμουν στις μικρότερες εθνικές ομάδες. Ήταν για μένα στόχος και κίνητρο. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ και μπορώ να βοηθήσω».

Μια νίκη αύριο (24/7, 18.00) επί της Σλοβενίας θα φέρει την ελληνική ομάδα στην κορυφή του ομίλου στην Κρήτη. Θα είναι ο ιδανικός επίλογος για μια ομάδα που δείχνει να είναι και καλή παρέα: «Είμαστε καλή παρέα και την… κούπα θα την πάρουμε αν συνεχίσουμε να παίζουμε έτσι!»



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ