21.9 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

“Ταλαντούχα η Ελλάδα, αλλά ελέγχουμε τη μοίρα μας”

Το κακό με την ήττα της Εθνικής με τη Βραζιλία δεν είναι μόνον ότι έμπλεξε η υπόθεση πρόκρισης στη φάση των "16" του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά και ότι αναθάρρησαν οι Νεοζηλανδοί, απέναντι στους οποίους η ελληνική ομάδα θα παίξει την πρόκριση το μεσημέρι της Πέμπτης.

"Η νίκη της Βραζιλίας επί της Ελλάδας ήταν ένα ενδιαφέρον αποτέλεσμα. Δεν το περίμεναν πολλοί, αλλά δείχνει ότι όλοι μπορούν να νικήσουν όλους σε μια συγκεκριμένη μέρα", δήλωσε ο φόργουορντ των "Tall Blacks", Φιν Ντιλέινι, και πρόσθεσε:

"Ξέρουμε ότι μπορούμε να τα βάλουμε και να νικήσουμε οποιαδήποτε ομάδα εδώ, έχουμε αυτοπεποίθηση και πίστη σε κάθε παιχνίδι. Ελέγχουμε τη μοίρα μας, το οποίο είναι πάντα καλό πράγμα. Κερδίζουμε και παραμένουμε ζωντανοί".

Ο Ρος ΜακΜέιν, βοηθός του ομοσπονδιακού προπονητή της Νέας Ζηλανδίας Πολ Χενάρε, έχει μελετήσει καλά την Εθνική μας και απ' ό,τι φαίνεται ξέρει καλά τι πρόκειται να αντιμετωπίσει την Πέμπτη η ομάδα του:

"Η Ελλάδα είναι μια ταλαντούχα ομάδα, με παίκτες πολύ υψηλού επιπέδου από όλο τον κόσμο. Προφανώς η κεφαλή του φιδιού είναι ο Γιάννης (σ.σ. Αντετοκούνμπο) με ό,τι φέρνει στην ομάδα. Δύναμη, αθλητικά προσόντα, ταχύτητα στο transition. Από εκεί και πέρα υπάρχουν πολλά ταλαντούχα παιδιά επιπέδου Ευρωλίγκας. Ο Νικ Καλάθης και ο Κώστας Σλούκας, αμφότεροι υψηλού επιπέδου πόιντ γκαρντ. Έχουν πολλούς παίκτες στα "φτερά" και είναι δυνατοί μέσα στη ρακέτα. Έχουν έναν πολύ έμπειρο σέντερ, τον Μπουρούση, ο οποίος ήταν στην ελληνική ομάδα το 2006 όταν αυτή νίκησε τις ΗΠΑ (σ.σ. εδώ πιάστηκε ελαφρώς αδιάβαστος ο συνεργάτης του Χενάρε, διότι ο Μπουρούσης δεν είχε παίξει στο Παγκόσμιο του 2006). Είναι, λοιπόν, μια ομάδα με πολύ μεγάλο ταλέντο".

Ο ΜακΜέιν εξήγησε και το τι πρέπει να κάνει η ομάδα του για να κερδίσει την Εθνική μας: "Το πιο σημαντικό για μας, όπως σε κάθε αγώνα άλλωστε, είναι να κάνουμε το παιχνίδι μας. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι ο αγώνας θα γίνει με τους όρους μας, με βάση το στιλ παιχνιδιού μας και από εκεί και πέρα να λάβουμε όλες εκείνες τις πληροφορίες, που θα μας επιτρέψουν να εξουδετερώσουμε κάποιους καλούς Έλληνες παίκτες.

Οι ψηλοί μας έχουν κάνει φανταστική δουλειά. Η πρόκληση γι' αυτούς είναι μεγάλη, καθώς απέναντί τους θα έχουν τον Αντετοκούνμπο, τον Μπουρούση και τον Πρίντεζη, όμως έχουν δείξει ικανοί να ανταποκρίνονται κι έτσι είμαστε ενθουσιασμένοι γι' αυτά τα match up. 

Όταν κάνουμε το παιχνίδι μας, είμαστε πολύ αποτελεσματικοί στον τρόπο που πιέζουμε κάτω από το καλάθι και ανοίγουμε το γήπεδο. Το σημαντικό είναι ότι ελέγχουμε τη μοίρα μας. Αν νικήσουμε, προχωράμε".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ