19 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Ταλέντο κι εμπειρία εν όψει Κίνας

Με όλα τα αστέρια της θα παραταχθεί η Αγκόλα στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2019, που θα λάβει χώρα το διάστημα 31 Αυγούστου με 15 Σεπτεμβρίου στην Κίνα.

Το αφρικανικό αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, το οποίο θα πάρει μέρος για όγδοη φορά στη διοργάνωση, έχει να επιδείξει ως καλύτερη θέση την ένατη που κατέκτησε το 2016 στην Ιαπωνία. Επιστρέφοντας στα ασιατικά παρκέ, στην προκειμένη στα κινεζικά, θα στοχεύσει στη δυνατόν καλύτερη πορεία, έχοντας στη σύνθεσή του τους καλύτερους παίκτες του. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Ουίλ Βόιτ, κάλεσε δεκαεφτά παίκτες στην προεπιλογή, μεταξύ των οποίων και ο γνωστός στο ελληνικό κοινό από τη θητεία του στον ΠΑΟΚ, Γιανίκ Μορέιρα.

Ο Μπρούνο Φερνάντο, ο πρώτος Αγκολέζος που επιλέχθηκε στο ντραφτ του ΝΒΑ (στο νούμερο 34 από τους Φιλαδέλφεια Σίξερς), βρίσκεται στους «εκλεκτούς» του Αμερικανού ομοσπονδιακού τεχνικού, μαζί με τον επίσης ταλαντούχο Σίλβιο Ντε Σόουζα και τους έμπειρους στην Εθνική Ανδρών, Κάρλος Μοράις, Εντουάρντο Μίνγκας, Ολίμπιο Τσιπριάνο, Λιονέλ Πάουλο και το νατουραλιζέ Ρέτζι Μουρ. Στην προεπιλογή κλήθηκαν και οι Χοσέ Αντόνιο, Λεάντρο Κονσεϊσάο, Γκέρσον Γκονσάλβες, Χούλιο Αφόνσο Άσις, Μπενβίντο Κουιμπάμπα, Ερμενετζίλντο Εμούνγκα, Γκέρσον Ντομίνγκος, Μαλίκ Σισέ και Τζόνε Πέδρο.

Η Αγκόλα κληρώθηκε στο Δ’ Όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019, που θα φιλοξενηθεί στην πόλη Φοσάν, και στο πλαίσιο της πρώτης φάσης θα έχει δύσκολη αποστολή να φέρει εις πέρας, καθώς θα τεθεί αντιμέτωπη με τη Σερβία, την Ιταλία και τις Φιλιππίνες.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ