20.4 C
Athens
Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024

Τίτλοι τέλους για τον “πολεμιστή” Ντέιβιντ Ουέστ

Στα 38 του χρόνια με 15 χρόνια καριέρας στο ΝΒΑ πίσω του και δύο δαχτυλίδια ο Ντέιβιντ Ουέστ αποφάσισε πως ήρθε η ώρα να πει "αντίο" στην ενεργό δράση.

Ο Ουέστ κατέκτησε το πρωτάθλημα με τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς το 2017 και το 2018, ήταν All Star το 2008 και το 2009 και μια μέρα μετά τα 38α γενέθλιά του ανακοίνωσε πως ήρθε η ώρα να αφήσει τα παρκέ με το δικό του μήνυμα:

«Δεν είμαστε τίποτα, παρά η συλλογή των εμπειριών μας. Ήμουν αρκετά τυχερός να ζήσω ένα παιδικό μου όνειρο, να παίξω στο ΝΒΑ. Μετά από 15 σεζόν, αποφάσισα να αποσυρθώ από το παιχνίδι του μπάσκετ. Είμαι ταπεινός κι ευγνώμων για την υποστήριξη της οικογένειάς μου, των φίλων μου, των προπονητών μου, των συμπαικτών μου, των συλλόγων μου και των οπαδών στην διάρκεια όλης αυτής της εμπειρίας. Σε όσους πανηγύρισαν για μένα, ήταν στο πλευρό της οικογένειάς μου, προσευχήθηκαν ή απλά είπαν μια καλή κουβέντα για μένα, είμαι ευγνώμων. Η πίστη στον εαυτό σου είναι αδιαπραγμάτευτη».

Οι Ουόριορς ήταν η τέταρτη ομάδα του στο ΝΒΑ. Η πρώτη ήταν οι Νιου Όρλεανς Χόρνετς το 2003 όταν έγινε επιλογή στο νούμερο 18 του ντραφτ, ως απόφοιτος του Εξέβιερ. Έμεινε στους Χόρνετς οχτώ χρόνια. Ακολούθησαν οι Ιντιάνα Πέισερς (2011-15), οι Σαν Αντόνιο Σπερς (2015-16) και οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς (2016-18).

Από τα αξιοσημείωτα της καριέρας του Ουέστ είναι πως στην τελευταία του σεζόν είχε τον υψηλότερο μέσο όρο αξιολόγησης (20.9) με 13.7 λεπτά μέσο όρο παρουσίας ανά αγώνα, ενώ είναι από τους λίγους που αποσύρονται έχοντας κατακτήσει τρόπαιο στο τελευταίο τους παιχνίδι! Και αν είστε του... οικονομικού να σας πούμε πως τα συμβόλαια που υπέγραψε στην καριέρα του του απέφεραν κάτι παραπάνω από 93 εκατομμύρια δολλάρια! Δείτε και τη σχετική λίστα όπως την παρουσίασε το hoopshype.com:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ