17.5 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Τέτοιες ομάδες δεν τις “βλέπει” ο Ολυμπιακός

Στον Ολυμπιακό δεδομένα δεν ασχολούνται με περσινά ξινά σταφύλια. Επειδή όμως ο κόσμος τα κάνει κέφι κι αυτά, σε μεγάλο βαθμό η άνετη και σημαντική νίκη του με σαφέστατη επίδειξη δύναμης στη Βαλένθια, είχε και μια απάντηση. Στο γιατί επέλεξαν το περασμένο καλοκαίρι να αφήσουν τον Ερικ Γκριν να συνεχίσει αλλού την καριέρα του.


Τον ικανότατο αυτό σκόρερ, τον οποίο εννοείται ότι οι ίδιοι είχαν δει ως τέτοιο και είχαν αποκτήσει, αλλά που δείχνει ότι είναι ένας παίκτη που θέλει χώρο για να κάνει τα δικά του και δεν νιώθει άνετα όταν πρέπει να κινείται σε αυστηρά πλαίσια ομαδικού καλουπιού. Δεύτερη απάντηση της βραδιάς, το γιατί ο Ολυμπιακός νίκησε με τόσο μεγάλη άνεση τη Βαλένθια, έχοντας απόντες τον προαναγγελθέντα παρόντα Σπανούλη, αλλά και τον Μάντζαρη με τον Αγραβάνη.


Οχι φυσικά ότι φταίει ο Γκριν για την ήττα της Βαλένθια, ίσα ίσα ο άνθρωπος με προσωπικά ξεσπάσματα κράτησε κάποιο ενδιαφέρον στο ματς. Αλλά επειδή ο Ολυμπιακός... δεν βλέπει τέτοιους αντιπάλους. Ομάδες που στηρίζουν (πάρα) πολλά στον ένα και μάλιστα στα επιθετικά του κέφια. Ομάδες κατά κάποιο τρόπο μονοδιάστατες. Αυτές, ο Ολυμπιακός έχει τρόπο να τις αφήνει να παλεύουν μαρτυρικά για τους 60 πόντους. Κατ' επέκταση, να τις νικάει κιόλας αφού το κάτι παραπάνω του θα το βάζει και δεν θα χρειάζεται να... ανατρέχει στην δήλωση Σφαιρόπουλου "ας νικάμε και με 50 πόντους".


Ο οποίος Σφαιρόπουλος έχει εμφανίσει σε δέκα ευρωπαϊκά ματς φέτος ομάδας που να παίζει άνετα στους 80+ πόντους, ομάδα που να παίζει άνετα πέριξ των 60, ομάδα που να μην επηρρεάζεται από αλλαγές και απώλειες προσώπων. Δεν το λες και λίγο αυτό που έχει φτιάξει και που εκπέμπει την αίσθηση ότι πατάει σε πολύ στέρεο έδαφος.


Τα 4/5 διπλά του Ολυμπιακού δεν παραξενεύουν, ούτε φυσικά το 8-2. Δεν παραξενεύουν βλέποντας την εικόνα της ομάδας στο παρκέ, ίσως παραξενεύουν λίγο κάποιους που απλά πληροφορούνται απουσίες. Η προσαρμοστικότητα των πέντε νέων ξένων αποδεικνύεται άκρως ικανοποιητική, ο Στρέλνιεκς μάλλον έχει κερδίσει από τώρα τον τίτλο της μεταγραφής της χρονιάς, ο Ολυμπιακός έκανε ομαλά μια σημαντική μετάβαση προσώπων και προχωράει.


Σαφέστατα και η πιο σημαντική του κατάκτηση ήταν ο βελούδινος τρόπος με τον οποίο ξεπέρασε μια απρόσμενα δύσκολη βραδιά που ακολούθησε την εντός έδρας ήττα από τον Παναθηναϊκό. Οχι και περίεργο για μια ομάδα με σταθερά πρόσωπα και βάσεις σε βάθος χρόνων, αλλά όχι κι εύκολο γιατί η κατάσταση ξέφυγε λίγο από την όποια αναμενόμενη πιθανή αντίδραση.
Το 1/3 του δρόμου δεν είναι αμελητέο, κάθε άλλο. Εχει μέλλον, έχει ζόρια μπροστά του ο Ολυμπιακός αλλά έχει πείσει ότι κάτι τέτοιες ομάδες δεν γίνεται να τον προβληματίσουν. Αρα και ότι έχει θέση υποψηφιότητα για πολύ ψηλή κατάταξη, αφού αυτά τα ματς είναι που καθορίζουν θέσεις.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ