19.3 C
Athens
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Τέσσερις «κίτρινοι» κόντρα στο παρελθόν τους

Μία από τις ξεχωριστές πτυχές του σημερινού ντέρμπι της 4ης αγωνιστικής της Stoiximan.gr Basket League μεταξύ του Άρη και του Ολυμπιακού είναι η αντιπαράθεση 4+1 νυν «κίτρινων» με το ίδιο τους το παρελθόν.

 

Ξεχωρίζουμε τον Μιχάλη Τσαϊρέλη του οποίου το πέρασμα από το λιμάνι ήταν σχεδόν ανεπαίσθητο αφού είχε λιγοστές συμμετοχές στην Ευρωλίγκα (7) και στη Stoiximan.gr Basket League (13).

 

Μία τετράδα όμως προσώπων που ηγούνται του φετινού Άρη θα τεθεί απέναντι στον Ολυμπιακό.

 

Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος πέρασε μια 7ετία με τα κόκκινα, περνώντας βέβαια και κάποια δύσκολα χρόνια με σοβαρούς τραυματισμούς και εγχειρήσεις. Πρόλαβε ωστόσο να κάνει 157 παιχνίδια Πρωταθλήματος που τον καθιστούν 12ο της σχετικής λίστας στην ιστορία του Ολυμπιακού.

 

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης και ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος στα χρόνια στα οποία συνυπήρξαν στον Ολυμπιακό

 

Κι αν για τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο το να κοντραριστεί με τους ερυθρόλευκους είναι πια μια συνηθισμένη κατάσταση –το έχει ήδη κάνει με την Κηφισιά, τον Κόροιβο και τον Κολοσσό- το ίδιο δεν ισχύει για τους υπόλοιπους που θα κοντραριστούν με τους ερυθρόλευκους για πρώτη φορά από τότε που αποχώρησαν από το ΣΕΦ.

 

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης πέρασε μία 3ετία στο τιμόνι του Ολυμπιακού (2007-2010). Σε αυτό το διάστημα τον κοουτσάρισε σε 94 αγώνες Πρωταθλήματος (77-17) και 67 αγώνες Ευρωλίγκας (43-24).

 

Ο Μπρεντ Πέτγουεϊ φόρεσε την ερυθρόλευκη φανέλα στη διετία 2013-15 κάνοντας 50 παιχνίδια στη Stoiximan.gr Basket League και 49 στην Ευρωλίγκα.

 

Ο Γιάννης Αθηναίου τέλος, πέρασε την προηγούμενη διετία στο ΣΕΦ. Ως παίκτης του Ολυμπιακού έκανε 39 παιχνίδια Πρωταθλήματος και 25 στην Ευρωλίγκα.

 

Όλοι τους πέρασαν δηλαδή τουλάχιστον δύο χρόνια στο λιμάνι. Σήμερα όμως θα προσπαθήσουν να βάλουν δύσκολα στην πρώην ομάδα τους για να πανηγυρίσουν με τον Άρη την πρώτη εντός έδρας νίκη του για την κανονική περίοδο μετά από 10 χρόνια.

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ