23.1 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Τέσσερις έφηβοι, μια αγκαλιά και μια άρρωστη κατάσταση

Ηρθαν μαζεμένες οι στιγμές που ανέδειξαν απόγνωση, στα πέριξ του μπάσκετ, τις τελευταίες ημέρες. Αλλες που την ανέδειξαν δια της υπερβολής και του ενθουσιασμού σε παρουσία ευχάριστων εξαιρέσεων, άλλες που απλά την ενέτειναν.


Στους πέντε αγώνες του Σαββάτου για την Basket League, από τους 50 παίκτες που μπήκαν στο παρκέ για το πρώτο τζάμπολ, οι Ελληνες ήταν 11! Από τρεις σε τρία γήπεδα και από ένας στα άλλα δύο. Υπήρξαν στιγμές στην διάρκεια κάποιων από αυτούς τους αγώνες που ήταν δέκα αλλοδαποί στο παρκέ και οι συνολικοί χρόνοι συμμετοχής δεν μπαίνουν καν στην ζυγαριά.


Ουδέν παράνομο στα παραπάνω, ούτε καν κάτι μεμπτό αφού όλα επιτρέπονται από τους κανονισμούς. Εκεί υπάρχει το μεμπτό μπορεί να πει κάποιος. Οτι οι ομάδες επιζητούν την δυνατότητα να έχουν ξένους, πρόφατα είχαν ζητήσει και έβδομο, άρα μετά άντε να ασχοληθούν με τους Ελληνες.


Εχει λόγους και αντιλόγους όλη αυτή η ιστορία, αλλά θα οδηγεί πάντα σε ένα δια ταύτα. Οταν εμφανιστούν οι Ελληνες, θα γίνονται θέμα. Οπως έγινε θέμα μεγάλο το ότι ο Μάκης Γιατράς έριξε στην... αρένα τέσσερις έφηβους στο ματς με το Λαύριο και ο μοναδικό έμπεριος, πάλι Ελληνας ήταν. Και όταν ακολούθησε και ο Χρήστος Σερέλης, δημιουργήθηκε μια σπάνια, ευχάριστη εικόνα στο γήπεδο.


Ο Γιατράς δεν πήγε να το παίξει έξυπνος. "Κακά τα ψέματα, είχαμε πάρει μια σημαντική διαφορά, αλλά τουλάχιστον τα παιδιά που μπήκαν την συντήρησαν, άραπαξαν την ευκαιρία", είπε. Η πιο σημαντική συνειδητή πράξη στον Προμηθέα έγινε το καλοκαίρι, όταν σε μια αυξημένων απαιτήσεων χρονιά, μετά την περσινή και με το Eurocup στην μέση, είπαν ότι θα πάνε με ρόστερ δέκα έμπειρων και δύο εφήβων σταθερά, για να παίροννυ χρόνο συμμετοχής.


Παρότι ο ίδιος ο Γιατράς κράτησε χαμηλά την μπάλα για το σκηνικό του Σαββάτου, η αποθέωση της σκηνής ήταν καθολική. Ο,τι στερείται ο άνθρωπος, όταν το βρει θα το... ξεψαχνίσει. Κανόνας είναι αυτό και δεν αλλάζει.


Ανάλογες συμπεριφορές παρατηρήθηκαν και το βράδυ της Παρασκευής. Πέρα από το συναρπαστικό σε εξέλιξη παιχνίδι και το όμορφο μπασκετικό θέαμα, το ότι εξελίχθηκε και τελείωσε σε νορμάλ συνθήκες ένα ντέρμπι "αιωνίων" και το ότι έφυγαν σαν κύριοι αφού χαιρετήθηκαν οι αντίπαλοι, προκάλεσε αναλύσεις επί αναλύσεων.

Μέχρι και... φλερτ Πιτίνο - Σπανούλη έχει αναλυθεί και το θέμα δεν είναι ότι αποκλείεται ο κόουτς όντως να εκτιμά, ακόμα και να θέλει τον παίκτη όπως και ο ίδιος "τιτίβισε", αλλά το ότι μια φωτογραφία των δύο να αγκαλιάζονται φεύγοντας, ήταν η αφορμή για να... μάθουμε όλα αυτά. Λες και ο Πιτίνο ή, ο Σπανούλης, με την μεγάλη ιστορία τους και οι δύο, έχουν δείξει ποτέ ότι δεν ξέρουν να χάνουν ή, ότι δεν... μιλάνε στους αντιπάλους. Αλλά είπαμε, όταν κάτι λείπει, σε περίπτωση που εμφανιστεί έστω και σποραδικά, φέρνει την υπερβολή. Την έχουμε εύκολη και σαν λαός, οπότε το σκηνικό της Παρασκευής, βοήθησε. 

Πολλές εξαιρέσεις μαζεύτηκαν και κόντεψαν να καλύψουν τους... κανόνες. Με πρώτο και καλύτερο αυτός της γκρίνιας για την διαιτησία. Το Περιστέρι πήρε σειρά αυτή την φορά. Και το θέμα δεν είναι αυτό που είπαν πολλοί, ότι κύκλος είναι και γυρίζει, αναφερόμενοι στο Περιστέρι και το αν πέρυσι είχε καλή αντιμετώπιση από την διαιτησία. Το θέμα είναι ότι έχει γίνει ξέφραγο αμπέλι η ιστορία από τότε που μπήκε ο Τσάπας στην ΚΕΔ και τους τα έσουρε χύμα. Και δεν έγινε γι' αυτό ξέφραγο αμπέλι, αλλά για την συνέχεια. Μετά από όσα ακούστηκαν, ποια ήταν η φοβερή και τρομερή αντίδραση της ΚΕΔ; Να... κλείσει τις συνεδριάσεις. Θύμισε το ανέκδοτο με εκείνον που έμαθε ότι η γυναίκα του τον κεράτωνε και πήγε και έκοψε τα απαυτά του. Σαν να είπαν δηλαδή οι τύποι, "μείνετε μακριά, γιατί ποιος ξέρει τι θα έχει να μας πει ο επόμενος"...

Μ' αυτά άκρη δεν θα βγάλει ποτέ κανείς, όσο υπάρχουν διαιτητές θα υπάρχουν και τέτοια. Τα πραγματικά σοβαρά είναι αυτά που γίνονται στον Αρη. Είναι ξεκάθαρο και στον πλέον αδαή ότι στο μεγάλο αυτό σωματείο η κατάσταση είναι άρρωστη. Και όταν η κατάσταση είναι άρρωστη σε μια ομάδα που μαζεύει 5.000 κόσμο στο γήπεδο, που έχει αξιοπρεπές ρόστερ και που είχε μέχρι πριν λίγες ώρες έναν εγνωσμένης αξίας προπονητή, μόνο το κεφάλι φταίει. Η ελεύθερη πτώση του Αρη είναι ευθύνη Γουλιέλμου. Ο άνθρωπος δεν μέτρησε σωστά το παραμικρό. Επέδειξε αλλαζονία, έβαλε σε μεγάλη περιπέτεια τον Αρη, δεν διόρθωσε τίποτα στην πορεία, φέρθηκε εγωιστικά και όσο πέρα κι αν τον κάνουν τώρα, θα το φορτωθεί το κρίμα. Το οποίο για να περάσουμε στο αγωνιστικό, θέλει υπέρβαση διαρκείας για να αποφευχθεί. 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ