16.4 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Τέρνερ: «Τα μεγάλα σουτ δίνουν αυτοπεποίθηση στην ομάδα»

Ο Έλστον Τέρνερ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στον αγώνα με τον Κολοσσό Ρόδου, χάρις στο buzzer beater τρίποντό του και ο Αμερικανός παίκτης μίλησε για το νικηφόρο καλάθι αλλά και για τον πατέρα του και άλλοτε παίκτη του Απόλλωνα Πάτρας, Έλστον Τέρνερ.

Ο Αμερικανός παίκτης του ΠΑΟΚ μίλησε στο επίσημο σάιτ της ομάδας "paokbc.gr" και θυμήθηκε τις πρώτες του εικόνες από την Ελλάδα πριν από περίπου 30 χρόνια, όταν ο πατέρας του αντικατέστησε τον Sam Ivy και αγωνίστηκε στον Απόλλων Πάτρας την αγωνιστική περίοδο 1990-91.

«Είναι αλήθεια ότι δεν θυμάμαι τίποτα. Ούτε ενός χρονών δεν ήμουν. Ευτυχώς υπάρχουν οι φωτογραφίες. Ξέρω όμως ότι εδώ στην Ελλάδα έμαθα να περπατάω, εδώ έκανα το πρώτο μου κούρεμα και πολλά ακόμη πράγματα που μου έχουν πει οι γονείς μου και τα σκεφτόμουν όποτε ερχόμουν στην Ελλάδα. Ξέρω ότι ήμασταν κάθε μέρα στη θάλασσα και ήταν μία εξαιρετική έμπειρα σε μια διαφορετική και πολύ όμορφη εποχή».

Στη συνέχεια ανέφερε τα συναισθήματα του πατέρα του και τα πρώτα του λόγια μόλις έμαθε για την πρόταση του ΠΑΟΚ: «Ήταν ενθουσιασμένος. Μου εξήγησε πόσο ισχυρό ήταν και τότε, στα δικά του χρόνια το ελληνικό μπάσκετ, ότι εκείνη την περίοδο ο ΠΑΟΚ και ο Άρης ήταν οι πιο ισχυρές ομάδες. Για αυτό και είναι πολύ σημαντικό για μένα που ήρθα σε μια ομάδα με παράδοση και θα προσπαθήσω να συνεχιστεί αυτή η παράδοση».

Στο τέλος στάθηκε στη φάση που έκρινε τον αγώνα με τον Κολοσσό Ρόδου και το μεγάλο τρίποντο που σημείωσε τονίζοντας τα λόγια του πατέρα του: «Μου θύμισε ότι το να παίρνω το τελευταίο σουτ είναι κάτι που έκανα από το Λύκειο ακόμη αλλά και στο πανεπιστήμιο. Μου είπε ότι ήταν περήφανος για μένα, αλλά επειδή είναι και προπονητής, πάντα είναι αυστηρός κριτής και μου λέει τι πρέπει να κάνω για να βελτιωθώ, οπότε έχω διπλή βοήθεια και πατρική και προπονητική» ενώ έκλεισε λέγοντας:

«Αυτά τα μεγάλα σουτ δίνουν αυτοπεποίθηση. Όχι μόνο σε μένα, αλλά σε όλη την ομάδα, γιατί πετύχαμε μια πολύ σημαντική νίκη. Μας δίνει αυτοπεποίθηση και μας βοηθά να αισθανθούμε λίγο πιο άνετα για τη συνέχεια».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ