22.3 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Τέλος το μπάσκετ στην Ευρώπη!

Καθώς η Ευρώπη έχει γίνει η βασική εστία της πανδημίας του κορωνοϊού, χώρος και διάθεση για μπάσκετ δεν υπάρχει. Και η πορτοκαλί μπάλα δεν ακούγεται πλέον σε κανένα γήπεδο της "γηραιάς ηπείρου", αφού και οι τελευταίες λίγκες, που επέμεναν να διοργανώνουν αγώνες, ανέστειλαν τα πρωταθλήματά τους.

Στην Τουρκία το πρωτάθλημα διακόπηκε μετά τις σφοδρές αντιδράσεις των ξένων παικτών κι αφού ο πρόεδρος της τουρκικής ομοσπονδίας Χέντο Τούρκογλου μαζί με τους ομολόγους του του ποδοσφαίρου και του βόλεϊ είχαν συνάντηση με τον υπουργό Υγείας της χώρας.

Διακόπηκε επίσης το πρωτάθλημα της SuperLeague στη Ρωσία, παρόλο που την Τετάρτη 18 του μήνα έγιναν οι αγώνες της 27ης αγωνιστικής. Συνέχεια, όμως, δεν θα υπάρξει, καθώς η ρωσική ομοσπονδία αποφάσισε διακοπή.

Ούτε το πρωτάθλημα στη Σερβία θα συνεχιστεί, παρότι αρχικά είχε ληφθεί η απόφαση να συνεχιστούν οι αγώνες κεκλεισμένων των θυρών. Με την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου των 26 αγωνιστικών πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η ομάδα που τερμάτισε πρώτη, η Μπόρατς Τσάτσακ, δίχως να γίνουν τα πλέι οφ.

Διακόπηκαν επίσης τα πρωταθλήματα στη Μεγάλη Βρετανία, το Κόσοβο και τη Λευκορωσία, ενώ στην Ισλανδία η διακοπή επήλθε την προτελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου και όπως στις προηγούμενες λίγκες, ο πρωταθλητής θα αναδειχθεί αργότερα.

Αντίθετα, πρωταθλήτριες αναδείχθηκαν στη Βοσνία η Ιγκοκέα και στην Πολωνία η Ζιέλονα Γκόρα, ενώ στην Ιρλανδία συνέβη το εξής αξιοσημείωτο και... πρωτοποριακό στην Ευρώπη: το πρωτάθλημα διακόπηκε μία αγωνιστική πριν από το τέλος της κανονικής περιόδου, όμως πρωταθλήτρια δεν αναδείχθηκε η ομάδα που ήταν πρώτη στη βαθμολογία, οι Τραλί Ουόριορς δηλαδή! Τον τίτλο κέρδισε η δεύτερη, Μπέλφαστ Σταρ, διότι η επιτροπή διαιτησίας της ιρλανδικής λίγκας αποφάνθηκε ότι νωρίτερα μέσα στη σεζόν οι Τραλί Ουόριορς είχαν υποπέσει σε παράβαση κανονισμών!



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ