25 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Τέλος στον ευρωπαϊκό δρόμο του ΠΑΟΚ (Video)

Ο ΠΑΟΚ δεν τα κατάφερε. Το +3 του πρώτου αγώνα αποδείχθηκε πως κάθε άλλο παρά αρκετό ήταν για να πάρει την πρόκριση στους προημιτελικούς του Basketball Champions League. Το τελικό 80-54 έδωσε την πρόκριση στην Ιμπεροστάρ Τενερίφε του Γιώργου Μπόγρη, η οποία πλέον θα περιμένει την κλήρωση στις 10 Μαρτίου, για να δει ποιος θα είναι ο αντίπαλός της. Ο Έλληνας σέντερ ήταν ο ένας από τους τρεις "διψήφιους" των Ισπανών, ενώ ο άτυχος της βραδιάς ήταν ο Κιθ Κλάντον, ο οποίος τραυματίστηκε και αποχώρησε.
O ΠΑΟΚ έδειχνε να βαδίζει με την ίδια λογική του πρώτου αγώνα: Σκληρό παιχνίδι, επιθέσεις με τα δευτερόλεπτα να κυλούν και δύναμη στα ριμπάουντ και στην άμυνα. Ήταν κάτι που φάνηκε να ταλαιπωρεί τους Ισπανούς που βρέθηκαν να χάνουν (7-8, 5’), πριν οι γηπεδούχοι βρουν κάποιες λύσεις με το πρώτο τους τρίποντο και τον Φραν Βάθκεθ (15-8, 9’10’’).
Η αγωνία για τον ΠΑΟΚ βρήκε και δεύτερο... μέτωπο, εκτός από την υπόθεση πρόκριση, όταν στο 11’40’’ ο Κιθ Κλάντον παραπάτησε, έπεσε στο παρκέ και έδειξε πως δύσκολα θα συνέχιζε στην αναμέτρηση. Ο Σούλης Μαρκόπουλος είδε τους παίκτες του να συνεχίζουν να μάχονται, πιέζοντας πολύ ψηλά στην άμυνα με τον Πέινερς να ευστοχεί για πρώτη φορά από τα 6μ75 για τον δικέφαλο του βορρά στο 15’10’’ (19-13, 15’10’’). Η συνέχεια είχε την ισπανική σφραγίδα με τον Τιμ Αμπρομάιτις πρωταγωνιστή στην επίθεση και τον Μαμαντού Νιάνγκ στην άμυνα για να διαμορφωθεί το 27-13 (17’), με τον Μάριους Γκριγκόνις να οδηγεί σε double score (37-16, 19’45’’).
Η κατάσταση ξέφυγε ακόμη περισσότερο στη συνέχεια με τους Ισπανούς να φτάνουν στο 50-16 (22’30’’) και τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ να διαμαρτύρονται έντονα για τη διαιτησία με το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, κάτι που απέφερε μία τεχνική ποινή με την οποία ξεκίνησε το δεύτερο μισό. Η ελληνική ομάδα είχε να αντιμετωπίσει και την απώλεια του Κλάντον, ο οποίος με δεμένο πόδι βρισκόταν στον πάγκο, με τον ΠΑΟΚ να πηγαίνει στη λύση του Ανδρέα Γλυνιαδάκη, αλλά και βάζοντας τον Βαγγέλη Μαργαρίτη ως κατά συνθήκη σέντερ. Η προσπάθεια συνεχίστηκε για να κατέβει η διαφορά σταδιακά ως τους 19 πόντους (65-46, 32’30’’). Τίποτα δεν μπορούσε να αλλάξει πλέον αναφορικά με τον τελικό νικητή ή την υπόθεση πρόκριση που πήγε σε ισπανικά χέρια με το 80-54.

Ο ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ: Ο Μάριους Γκριγκόνις ήταν αυτός που έσυρε το χορό για την ισπανική ομάδα στην επίθεση και έδωσε το «σπρώξιμο» που χρειαζόταν για να ξεμπλοκάρει από το δικό της άγχος και να φτάσει στη νίκη.
ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΑΝ: Σίγουρα το 15/48 σουτ του ΠΑΟΚ, αλλά η διαφορά στις βολές με το 9/11 της ελληνικής ομάδας, απέναντι στο 22/28 της ισπανικής

Διαιτητές: Σαχίν, Ντιφαλά, Χοροζόφ
Δεκάλεπτα: 15-10, 38-16, 62-41, 80-54

Μπορείτε να δείτε τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ:

Τα highlights του αγώνα



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ