16.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Τέλος ο Ράις

Ο Ταϊρίς Ράις άφησε ανοικτό παράθυρο παραμονής του με τις δηλώσεις του μετά τον τελικό του final-8 του BCL, όμως η ΑΕΚ δεν θα τον περιμένει να αποφασίσει, διότι πήρε ήδη τη δική της απόφαση. Η συνεργασία της με τον Αμερικανό ολοκληρώνεται εδώ και δεν πρόκειται να συνεχιστεί τη νέα σεζόν. Κάτι άλλωστε που είχε συμφωνηθεί μεταξύ των δύο πλευρών εξ αρχής.

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου και η διοίκηση της ΚΑΕ αποφάσισαν από κοινού να μην προτείνουν στον Αμερικανό να ανανεώσει το συμβόλαιό του, το οποίο έληξε με το τέλος του final-8. Παρότι πρόκειται για έναν πολύ ποιοτικό παίκτη με πλούσιες μπασκετικές παραστάσεις και μεγάλη εμπειρία (περί αυτού δεν υπάρχει καμία αμφιβολία...), ο προπονητής της Ένωσης διαπίστωσε μέσα από την προετοιμασία, αλλά και τους επίσημους αγώνες της ομάδας (Super Cup και final-8) ότι δεν "έδενε" όσο καλά θα ήθελε με τους υπόλοιπους έμπειρους περιφερειακούς παίκτες, που υπάρχουν στο ρόστερ.

Προτιμά λοιπόν - και αυτή ήταν η εισήγησή του προς τη διοίκηση, που έγινε δεκτή - έναν άλλους είδους γκαρντ. Έναν παίκτη που να μπορεί να παίζει και ως πόιντ και ως σούτινγκ γκαρντ, ο οποίος όμως θα μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα μέσα στο πλαίσιο της ομάδας και να αποδεχθεί συγκεκριμένους ρόλους. Ο Παπαθεοδώρου έχει ήδη αρχίσει να ερευνά την αγορά προς αναζήτηση ενός τέτοιου παίκτη, έχοντας μάλιστα ήδη εντοπίσει κάποιους πρώτους στόχους. 

Από εκεί και πέρα, το πιθανότερο είναι ότι θα αποχωρήσει και ο άλλος Αμερικανός, που αποκτήθηκε μόνο για το final-8. Ο Ντάριον Άτκινς, ο οποίος είχε υπογράψει μηνιαίο συμβόλαιο και από τη στιγμή που ο Μάρκους Σλότερ είναι σε καλή κατάσταση, δεν συντρέχει λόγος να πιάνει θέση ξένου στο ρόστερ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ