16.3 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

«Τέλος» ο Ντίβατς, αναλαμβάνει προσωρινά ο Ντούμαρς

Οι Σακραμέντο Κινγκς δεν κατάφεραν, για 14η διαδοχική χρονιά φέτος, να προκριθούν στα πλέι οφ του ΝΒΑ και ο Βλάντε Ντίβατς αποτελεί παρελθόν από τη θέση του τζένεραλ μάνατζερ.

Ο παλαίμαχος σέντερ, που ήταν στο παρελθόν και αντιπρόεδρος, δίνει τη… σκυτάλη στον Τζο Ντούμαρς, ο οποίος θα είναι εκείνος που θα αναζητήσει τον αντικαταστάτη του ως προσωρινός τζένεραλ μάνατζερ, ενώ ορίστηκε και αντιπρόεδρος των «βασιλιάδων».

Ο Σέρβος είχε προσληφθεί ως αντιπρόεδρος των Σακραμέντο Κινγκς το 2015, με τον ίδιο να αναλαμβάνει άμεσα και τα καθήκοντα του τζένεραλ μάνατζερ. Ωστόσο, δεν κατάφερε να φέρει την πολυπόθητη πρόκριση στα πλέι οφ για τους «βασιλιάδες», ενώ μεταξύ άλλων χρεώθηκε την επιλογή του Μάρβιν Μπάγκλεϊ στο νούμερο 2 του ντραφτ του 2018, αντί του Λούκα Ντόντσιτς, ο οποίος επιλέχθηκε στο Νο 3 από τους Ντάλας Μάβερικς.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της θητείας του άλλαξε δύο προπονητές, τους Τζορτζ Καρλ και Ντέιβ Τζόργκερ, για να φθάσουμε σήμερα στο Λουκ Ουόλτον. Ο 52άχρονος παλαίμαχος σέντερ κρίθηκε από τους διοικούντες πως υπέπεσε και σε άλλη λάθη και πρέπει να αντικατασταθεί, στην προσπάθεια που κάνει η ομάδα να επιστρέψει σε… τροχιά πλέι οφ, παρότι είχε συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2023.

«Ήταν τιμή και προνόμιο να εργαστώ ως γενικός διευθυντής των Κινγκς. Το Σακραμέντο και οι Κινγκς θα κατέχουν πάντα μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου και τους εύχομαι τα καλύτερα στο μέλλον», ανέφερε σχετικά ο Βλάντε Ντίβατς, με τον ιδιοκτήτης Βίβεκ Ραναντίβ να προσθέτει: «Ήταν μια δύσκολη απόφαση. Νιώθουμε ευγνώμονες στο Βλάντε για την ηγεσία, τη σκληρή δουλειά και την αφοσίωσή του μέσα κι έξω από το παρκέ. Θα αποτελεί πάντα μέρος της οικογένειας των Κινγκς».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ