27.3 C
Athens
Δευτέρα, 1 Ιουλίου, 2024

Τέλος ο Μπερντ από το ΝΒΑ!

Ο Λάρι Μπερντ ανακοίνωσε την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου των Ιντιάνα Πέισερς. Και συνόδεψε την ανακοίνωσή του με μια λιτή και περιεκτική δήλωση: "Ένιωσα ότι ήρθε η ώρα να φύγω τώρα που είμαι ακμαίος. Η απόφασή μου δεν έχει καμία σχέση με την υγεία μου ή την ομάδα μας. Είμαι 60 ετών και θέλω να κάνω άλλα πράγματα έξω από το μπάσκετ".

Τι σημαίνει αυτό; Ότι κατά πάσα πιθανότητα εδώ τελειώνει η σχέση του Λάρι Μπερντ με το ΝΒΑ! Μια σχέση που κράτησε πάνω από 35 χρόνια και τον ανέδειξε σε μια από τις κορυφαίες φυσιογνωμίες στο χώρο του παγκόσμιου μπάσκετ. Άλλωστε στη διάρκεια αυτών των 3,5 δεκαετίων και πλέον ο Λάρι Μπερντ είχε την ευκαιρία να πετύχει κάτι που κανένας άλλος μπασκετάνθρωπος δεν έχει πετύχει ποτέ: είναι ο μοναδικός ο οποίος έχει αναδειχθεί παίκτης, προπονητής και παράγοντας της χρονιάς στο ΝΒΑ!

Ως παίκτης έγινε θρύλος φορώντας τη φανέλα των Μπόστον Σέλτικς. Μαζί τους κέρδισε τρία πρωταθλήματα και τρεις τίτλους MVP. Ως προπονητής κάθησε τρία χρόνια στον πάγκο των Ιντιάνα Πέισερς οδηγώντας τους τις τρεις φορές στους τελικούς της Ανατολικής Περιφέρειας και μία στους τελικούς του ΝΒΑ. Την πρώτη του σεζόν (1997-98), ως ρούκι κόουτς, αναδείχθηκε προπονητής της χρονιάς στο ΝΒΑ. Και ως πρόεδρος των Πέισερς ήταν ο "αρχιτέκτονας" τριών ομάδων, που έφτασαν ως τους τελικούς της Ανατολικής Περιφέρειας. Το 2012 αναδείχθηκε παράγοντας της χρονιάς στο ΝΒΑ.

Η καριέρα του από τότε που σταμάτησε να παίζει μπάσκετ συνδέθηκε με τους Πέισερς, άλλωστε είναι γέννημα θρέμμα της πολιτείας της Ιντιάνα. Το μόνο που δεν κατάφερε μαζί τους ήταν να κατακτήσει ένα πρωτάθλημα, αλλά φαίνεται πως αυτό δεν τον πτόησε. Η απόφασή του να τα παρατήσει μοιάζει οριστική. Άλλωστε την τελευταία διετία είχε γίνει αποδέκτης διαφόρων επικρίσεων σχετικά με τις επιλογές του στους Πέισερς και πιθανότατα σκέφτηκε πως όλο αυτό δεν άξιζε πια τον κόπο.

"Αγαπώ τους Πέισερς, μεγάλωσα μαζί τους και τους θαύμαζα από πολύ νεαρή ηλικία. Θέλω να ευχαριστήσω τους φιλάθλους για την υποστηρίξή τους προς εμένα σε όλη μου την καριέρα. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τον ιδιοκτήτη Χερμπ Σάιμον για τα τόσα χρόνια αφοσίωσης και για το ότι μου επέτρεψε να μείνω στην ομάδα σε διαφορετικό ρόλο", πρόσθεσε στη δήλωση παραίτησής του. Και από το ύφος του καταλαβαίνει κανείς ότι το μπάσκετ και το ΝΒΑ ειδικότερα αποτελεί γι' αυτόν παρελθόν...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ