17.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Τέλος ο Μάικ Τζέιμς από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (vids)

Ο Μάικ Τζέιμς δεν υπάρχει καμία περίπτωση να παραμείνει στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, μετά την επέκταση της συνεργασίας των Ρώσων με τον Δημήτρη Ιτούδη.

Σημαντική ημέρα για την «ομάδα του Στρατού» η οποία γνωστοποίησε ότι ανανέωσε την εμπιστοσύνη της στο πρόσωπο του Έλληνα προπονητή μέχρι το καλοκαίρι του 2023. Αυτό σημαίνει ότι ο 50χρονος κόουτς αποτελεί πλέον το απόλυτο αφεντικό στο εσωτερικό των πρωταθλητών Ευρώπης.

Η κριτική που δέχεται στη Ρωσία είναι ιδιαίτερα έντονη σε κάποιες περιπτώσεις, όμως ο Αντρέι Βατούτιν και οι συνεργάτες του είναι απόλυτα ικανοποιημένοι από την προσφορά του κι από το γεγονός ότι κατάφερε παρά τις αντιξοότητες στην τρέχουσα σεζόν, να οδηγήσει εκ νέου την ΤΣΣΚΑ μέχρι το Final 4 της Ευρωλίγκας.

Ωστόσο αυτή η εξέλιξη επηρεάζει κι έναν αθλητή ο οποίος βρίσκεται στην άλλη όχθη του Ατλαντικού. Φυσικά αυτός είναι ο Μάικ Τζέιμς. Ο Αμερικανός γκαρντ έχει καταφέρει να τραβήξει επάνω του τα βλέμματα με την παρουσία του στο ΝΒΑ και τους Μπρούκλιν Νετς. Πάντως ακόμα ανήκει στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας με την οποία έχει συμβόλαιο (κι αυτός) μέχρι το καλοκαίρι του 2023.

Παρ' όλα αυτά είναι βέβαιο ότι δεν πρόκειται να συνεχίσει εκεί μετά το φινάλε της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Κι αυτό διότι η ρήξη στις σχέσεις του με τον Δημήτρη Ιτούδη είναι ολοκληρωτική και δεν υπάρχει καμία περίπτωση να συνεργαστούν ξανά. Για να συμβεί αυτό άλλωστε θα πρέπει να βάλουν αμφότεροι «νερό στο κρασί τους», αλλά πρόκειται για δύο ισχυρές προσωπικότητες που δύσκολα θα κάνουν πίσω.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ο Τζέιμς αποτελεί ήδη παρελθόν για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Αυτό θα επιβεβαιωθεί απλώς το καλοκαίρι με την τυπική λύση της συνεργασίας των δύο πλευρών. Ο Αμερικανός αν συνεχίσει να εντυπωσιάζει στο ΝΒΑ θα παραμείνει και του χρόνου εκεί. Αυτόματα δεν θα έχει οικονομικές απαιτήσεις από το συμβόλαιο που έχει τη δεδομένη χρονική στιγμή με τους Ρώσους.

Σε περίπτωση που γίνει ανατροπή και δεν βρει συμβόλαιο στο ΝΒΑ, τότε ενδεχομένως να ζητήσει μία μικρή αποζημίωση, αλλά και πάλι οι δύο πλευρές θα βρουν τη «χρυσή τομή» για να «χωρίσουν οι δρόμοι τους».

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η επέκταση της συνεργασίας του Δημήτρη Ιτούδη με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας σήμανε και τη φυγή του Μάικ Τζέιμς από αυτή...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ