25 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Τέλος ο Αλόνσο από Μπασκόνια

Αυτό που ψιθυριζόταν εδώ και λίγο καιρό γίνεται πραγματικότητα. Η Μπασκόνια ενημέρωσε τον Σίτο Αλόνσο πως δεν θα συνεχίσουν τη μεταξύ τους συνεργασία, όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα Mundo. Η ενημέρωση είναι για την ώρα προφορική και, όπως σημειώνει το ρεπορτάζ, ο Αλόνσο περιμένει να τη λάβει και γραπτώς για να προχωρήσει στην τυπική λύση της συνεργασίας.

Πρόκειται ουσιαστικά περί ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου, καθώς όλη τη χρονιά ο Αλόνσο δυσκολευόταν να τα βρει με το ιδιόρρυθμο αφεντικό της ομάδας, τον Χοσεάν Κερεχέτα. Και καθώς τα αποτελέσματα δεν ήταν ιδιαίτερα καλά (αποκλεισμός της Μπασκόνια από το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας και από τους τελικούς των πλέι οφ της ACB, παρότι είχε πλεονέκτημα έδρας), το τέλος ήταν περίπου αναπόφευκτο.

Αυτό το διαζύγιο, πάντως, είναι πολύ πιθανό να ανοίξει το δρόμο του Σίτο Αλόνσο προς την Μπαρτσελόνα, η οποία ψάχνει τον αντικαταστάτη του Γιώργου Μπαρτζώκα κι ακόμα δεν τον έχει βρει. Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους έμεινε στη Ζαλγκίρις, ο Ντέιβιντ Μπλατ μένει στην Νταρουσάφακα και η λίστα των υποψηφίων έχει συρρικνωθεί σημαντικά, σε αυτήν ωστόσο σε περίοπτη θέση βρίσκεται το όνομα του Αλόνσο. Το βασικό πρόβλημα με αυτόν ήταν το buy out που θα ζητούσε ο Κερεχέτα, εφόσον ανανέωνε τη συνεργασία μαζί του, όμως προτίμησε να τον διώξει και τα πράγματα γίνονται πιο απλά.

Σε ό,τι αφορά τον νέο προπονητή της Μπασκόνια, αυτός, σύμφωνα με τη Mundo, μπορεί να είναι ο Πάμπλο Πριτζόνι, ο οποίος αποχώρησε από την ενεργό δράση τον χειμώνα και μοιάζει έτοιμος να ξεκινήσει νέα καριέρα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ