16.6 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Τέλος και τυπικά από τη Ρεάλ ο Ντόντσιτς

Είχε επιλεγεί στο ντραφτ, είχε φορέσει τη φανέλα της νέας του ομάδας, προπονήθηκε μαζί της, βγήκαν τα βίντεο, αλλά τη Ρεάλ Μαδρίτης ακόμη δεν την είχε αφήσει. Κάτι που έγινε τυπικά σήμερα, με τον Λούκα Ντόντσιτς να αφήνει και τυπικά πια την ισπανική ομάδα για τους Ντάλας Μάβερικς.

Η εκκρεμότητα αφορούσε τη ρήτρα που υπήρχε στο συμβόλαιό του για το ΝΒΑ, ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ. Μάλιστα ο πρόεδρος των Μάβερικς, ο Μαρκ Κιούμπαν, είχε σχολιάσει την καθυστέρηση που υπήρχε στο θέμα αυτό, με κάπως ειρωνικό τρόπο: "Περιμένουμε... Θα θέλαμε να είχε ήδη τελειώσει αυτή η ιστορία. Φαίνεται πως στην Ρεάλ Μαδρίτης δεν αρέσει να δουλεύει στα τέλη της εβδομάδας. Αν απαντήσουν μπορεί και να παίξει την Κυριακή".

Η απάντηση αυτή δεν άρεσε όπως μπορεί εύκολα να φανταστεί κάποιος στη Ρεάλ Μαδρίτης, με την ισπανική ομάδα να ξεκαθαρίζει πως η καθυστέρηση οφειλόταν στο γεγονός πως οι Μάβερικς ήθελαν να αλλάξουν όλα τα συμβόλαια και τα ποσά από  ευρώ σε δολλάρια. Μόλις έγινε αυτό, το συμβόλαιο "έφυγε" για το Τέξας και η μεταγραφή ολοκληρώθηκε και τυπικά. Έτσι κι αλλιώς και σε αντίθεση με όσα ο Κούμπαν είπε, ο Σλοβένος γκαρντ δεν θα μπορούσε να παίξει "αυτή την Κυριακή", καθώς το συμβόλαιο πρέπει να εγκριθεί από την FIBA όπως είναι η διαδικασία, κάτι που δεν μπορεί να γίνει σε μία μέρα.

Ο Ντόντσιτς θα πάρει για τον πρώτο χρόνο 5.4 εκατομμύρια δολλάρια, για τον δεύτερο 6.4 με option της ομάδας για ανανέωση για δύο ακόμη χρόνια.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ