19.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«Τέλος» και στην Αυστραλία, εν μέσω τελικών

Η Αυστραλία αντιστεκόταν στον κορονοϊό, έχοντας πάρει την απόφαση να συνεχιστεί το πρωτάθλημά της, ωστόσο η άρνηση των Σίδνεϊ Κινγκς να αγωνιστούν στον τέταρτο τελικό με τους Περθ Ουάιλντκατς οδήγησε στη ματαίωσή του.

Οι «αγριόγατες» προηγούνταν με 2-1 στις νίκες, με τον τελευταίο αγώνα στην τελική φάση να γίνεται πριν από δύο ημέρες, παρά την έξαρση του COVID-19 και τις διαστάσεις πανδημίας που έχει πάρει. Ο επόμενος τελικός ήταν να διεξαχθεί την Παρασκευή 920/03) στη «RAC Arena», αλλά οι φιλοξενούμενοι ενημέρωσαν τη διοργανώτρια αρχή πως δεν πρόκειται να προσέλθουν για να αγωνιστούν. Κάπως έτσι, η NBL προχώρησε στην απόφαση να ακυρώσει τα εναπομείναντα ματς, για την ανάδειξη του πρωταθλητή.

«Σεβόμαστε την απόφαση, είναι πολύ δύσκολες στιγμές για όλους. Αναγνωρίζουμε την ανησυχία για την υγεία των παικτών, αλλά και την επιθυμία τους να είναι με τις οικογένειές τους, ειδικά οι ξένοι παίκτες. Ύστερα από διαβουλεύσεις με την Αυστραλιανή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης αποφασίσαμε να μη συνεχιστούν οι αγώνες. Οι Περθ Ουάιλντκατς προηγούνται στις νίκες στους τελικούς, ενώ οι Σίδνεϊ Κινγκς ήταν πρώτοι στην κανονική περίοδο. Θα πρέπει μες στις επόμενες δύο ημέρες να εξετάσουμε και να ανακοινώσουμε τι θα γίνει με τον τίτλο του πρωταθλητή», ανέφερε μεταξύ άλλων ο ιδιοκτήτης και εκτελεστικός διευθυντής της λίγκας Λάρι Κέστελμαν.

Ο κορονοϊός έχει αρχίσει να εξαπλώνεται και στην Αυστραλία, με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα να πλησιάζουν τα 300, ενώ τρία είναι μέχρι στιγμής τα θύματα. Οι Αρχές έχουν ήδη αρχίσει να επιβάλλουν μέτρα, με την ανησυχία να εντείνεται με την πάροδο των ημερών. «Ευχόμαστε όλοι στην Αυστραλία και σε ολόκληρο τον κόσμο να παραμείνουν ασφαλείς, σε αυτές τις δύσκολες στιγμές», πρόσθεσε ο ισχυρός άνδρας της NBL.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ