17.3 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Τέλος η απεργία, συνεχίζουν κανονικά στο Ισραήλ

Θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί κανονικά το φετινό ισραηλινό πρωτάθλημα, παρά το «λουκέτο» που μπήκε, προσωρινά όπως αποδείχθηκε, από τη διοργανώτρια αρχή.

Οι παίκτες και η ισραηλινή Super League κατάφεραν τελικά να έρθουν σε συμφωνία για τα θέματα που αφορούσαν στον κανονισμό του πρωταθλήματος της νέας αγωνιστικής περιόδου, όπως είναι ο αριθμός των ξένων, έτσι οι πρώτοι ανέστειλαν την απεργία τους και η δεύτερη ανακοίνωσε πως οι αγώνες της 33ης και τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής περιόδου θα λάβουν χώρα την Κυριακή (27/05), ενώ τα πλέι οφ θα ξεκινήσουν την Τρίτη (29/05).

Όπως αποφασίστηκε, κάθε ομάδα θα είναι υποχρεωμένη να έχει δύο γηγενείς παίκτες στην πεντάδα ανά πάσα στιγμή, με τη δυνατότητα παρουσίας έξι ξένων παικτών στη δωδεκάδα. Όποια ομάδα δηλώσει τέσσερις ή λιγότερους ξένους μέσα στη σεζόν θα λάβει χρηματική δωρεά από τη λίγκα, ύψους περίπου 60.000 ευρώ, ενώ εκείνες που θα έχουν στο ρόστερ τους πέντε ή έξι ξένους θα πρέπει να καταβάλλουν ένα ποσό ως αποζημίωση.

«Περάσαμε μία από τις πιο χαοτικές εβδομάδες του ισραηλινού μπάσκετ, αλλά καταλήξαμε σε συμφωνία με τους παίκτες για τα επόμενα δύο χρόνια και η απεργία τους τερματίστηκε. Οι προηγούμενες ήταν από τις χειρότερες ημέρες της ζωής μου. Η σημερινή (25/05) είναι από τις πιο χαρούμενες. Ζητούμε συγγνώμη από τους φιλάθλους. Είμαστε σίγουροι πως σε δύο εβδομάδες από τώρα κανείς δεν θα θυμάται την κρίση αυτή», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της λίγκας, Σμούελ Φρένκελ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ