21 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Τέλος εποχής για Koλέ

Η Στρασμπούρ έφθασε τις δέκα διαδοχικές ήττες, εντός κι εκτός συνόρων, και το… μάρμαρο κλήθηκε να πληρώσει ο Βενσάν Κολέ, ο οποίος απομακρύνθηκε από την τεχνική ηγεσία.

«Διαζύγιο»-έκπληξη στη Γαλλία, με τον 56άχρονο τεχνικό να απομακρύνεται από την άκρη του πάγκου της ομάδας του Στρασβούργου, που βρισκόταν από το 2011, καθώς προχώρησε σε παραίτηση ύστερα από συνάντησή του με τους διοικούντες. Η Στρασμπούρ δεν έχει ξεκινήσει καθόλου καλά τη φετινή σεζόν και μετά τη νέα ήττα της, από την Ορλεάν, έφθασε τις δέκα διαδοχικές. Στην LNB βρίσκεται μέχρι στιγμής στη 10η θέση μαζί με τις Σαλόν Ρεμς και Ορτέζ, με 8-12, ενώ στο Basketball Champions League έχει περιοριστεί έβδομη στον Α’ Όμιλο, με 4-8.

Ο Γάλλος προπονητής, που βρίσκεται και στην Εθνική Γαλλίας από το 2009, αποφασίστηκε από κοινού να μη συνεχίσει, με τη θέση του στην ομάδα να αναλαμβάνει ο μέχρι πρότινος βοηθός του, Λασί Τουοβί. Οι δύο πλευρές χωρίζουν τους δρόμους τους έχοντας κατακτήσει το Κύπελλο Γαλλίας εν έτει 2015, καθώς κι ένα Λίντερς Καπ, την ίδια χρονιά. Ο Βενσάν Κολέ είχε αναδειχθεί και κορυφαίος τεχνικός στο γαλλικό πρωτάθλημα τόσο το 2015 όσο και το 2016.

«Είμαι πολύ λυπημένος. Θα ευχόμουν αυτή η συζήτηση με το Βενσάν να μην είχε πραγματοποιηθεί. Η απόφαση ήταν δύσκολη και επώδυνη, ύστερα από εννέα χρόνια γόνιμης συνεργασίας. Για αρκετές εβδομάδες δώσαμε στον προπονητή την ευκαιρία να ανεβάσει την απόδοση της ομάδας, σύμφωνα με τις δυνατότητες των παικτών. Η απόφαση, εν τέλει, ήταν αναπόφευκτη. Η αποχώρησή του ήταν συνέπεια των κακών αποτελεσμάτων, όχι μόνο όμως. Οι παίκτες δεν απαλλάσσονται από τις ευθύνες τους. Θα συναντηθώ μαζί τους, ώστε να τους ενημερώσω για την κατάσταση», ανέφερε σχετικά ο πρόεδρος, Μαρσιάλ Μπελόν.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ