21.3 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Τέλος εποχής για Μπαρέα στους Μάβερικς

Ο Τζέι Τζέι Μπαρέα αποτελεί παρελθόν για τους Ντάλας Μάβερικς, με τον Κόρτνεϊ Λι να συνεχίζει και να παίρνει μέρος στην προετοιμασία, στην προσπάθειά του να πείσει πως αξίζει μια θέση στο ρόστερ για τη σεζόν 2020-2021.

Ο 36άχρονος γκαρντ αγωνίστηκε στους Τεξανούς από το 2006 έως το 2011 και επέστρεψε το 2014, ύστερα από την τριετή παρουσία του στους Μινεσότα Τίμπεργουλφς. Οι «Μαβς» δεν τον υπολόγιζαν για τη νέα αγωνιστική περίοδο και τον αποδέσμευσαν, με τον παίκτη να βρίσκεται πλέον σε αναζήτηση νέου «σταθμού» στην καριέρα του. Πέρυσι είχε περιορισμένη παρουσία, λόγω τραυματισμού, αγωνιζόμενος σε μόλις 29 ματς κανονικής περιόδου με μ.ό. 7,7π., 1,8 ριμπάουντ και 3,9 ασίστ σε 15.5’, ενώ σε μία αναμέτρηση πλέι οφ είχε 3π. σε 5’.

https://www.youtube.com/watch?v=6KeLd-dc_Kg

Η απομάκρυνση του Πορτορικανού δεν αποτελεί έκπληξη, αφού η ομάδα είχε δεκαέξι εγγυημένα συμβόλαια -ένα περισσότερο από το σχετικό όριο- και η ανανέωση της συνεργασίας που του προσφέρθηκε ήταν περισσότερο συμβολική, για την πολύχρονη προσφορά του. Ουσιαστικά, καρπώθηκε 2,6 εκατ. δολάρια, το μίνιμουμ των βετεράνων δηλαδή, πριν βγει στην αγορά για να αναζητήσει νέα ομάδα.

Ο ίδιος ο Τζέι Τζέι Μπαρέα, μάλιστα, φέρεται να είχε ενημερωθεί σχετικά και να είχε ζητήσει να αποδεσμευθεί το δυνατόν πιο άμεσα, από τη στιγμή που οι Ντάλας Μάβερικς δεν τον υπολόγιζαν για το νέο πρωτάθλημα, ώστε να προχωρήσει τις διαπραγματεύσεις για το μέλλον του. Επιθυμία του είναι να παραμείνει στο ΝΒΑ, για ακόμα ένα χρόνο ως παίκτης, κι εν συνεχεία να κρεμάσει τη φανέλα για να γίνει προπονητής.

https://www.youtube.com/watch?v=g0dPIzYB1-E

Ο 35άχρονος Λι, από την πλευρά του, βρέθηκε στους Ντάλας Μάβερικς μέσω ανταλλαγής, πέρυσι με τους Νιου Γιορκ Νικς, και σε 24 παιχνίδια στο πλαίσιο της κανονικής περιόδου 2019-2020 είχε κατά μέσο όρο 4,5π. και 1,3 ριμπάουντ, ενώ δεν έπαιξε στα πλέι οφ. 

Ούτε δέκα ημέρες δεν έμεινε στους Τεξανούς ο Τζέι Τζέι Μπαρέα, μετά την ανανέωση του συμβολαίου του:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ