22.6 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Τέιλορ: «Μεγάλη υπόθεση τα παράθυρα για τον κόσμο»

Ευχαριστημένος από τη μέχρι τώρα προσπάθεια της Εθνικής Πολωνίας έχει εμφανιστεί ο Μάικ Τέιλορ, με τον ομοσπονδιακό τεχνικό να μην κρύβει τον ενθουσιασμό του για την ανταπόκριση του κοινού στα «παράθυρα» της FIBA για τους προκριματικούς αγώνες του Μουντομπάσκετ 2019.

Το πείραμα των «παραθύρων» της FIBA, παρά τα «εμπόδια» που έχει συναντήσει, είναι μέχρι στιγμής επιτυχημένο, με την Παγκόσμια Ομοσπονδία να παρατηρεί τη συγκλονιστική ανταπόκριση του κοινού, που σπεύδει να παρακολουθήσει από κοντά τις εθνικές ομάδες και να επιμένει, ως εκ τούτου, στη διατήρηση του καλενταριού της. Η ίδια χαρά μοιάζει να υπάρχει και στις τάξεις των εθνικών προβλημάτων, έστω κι αν δεν είναι λίγα τα προβλήματα λόγω της απώλειας βασικών παικτών, που αγωνίζονται είτε στο ΝΒΑ είτε στην Ευρωλίγκα, με τον Μάικ Τέιλορ να επισημαίνει τη σημασία που έχουν οι διεθνείς αυτοί αγώνες στα μέσα της αγωνιστικής περιόδου.

«Έχουμε βρει μέχρι τώρα τρομερό κοινό στην Πολωνία, τη Λιθουανία ή την Ουγγαρία. Η ενέργεια που μας έδωσαν σε όλα αυτά τα ματς είναι μεγάλη. Ήταν ένα μεγάλο πλεονέκτημα για κάθε γηπεδούχο, οπότε αυτά τα παράθυρα που έχουν θεσπιστεί, είναι σπουδαία υπόθεση για όλους τους φιλάθλους, ώστε να βλέπουν τους παίκτες της Εθνικής τους», είπε εν αρχή ο προπονητής της Εθνικής Πολωνίας, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της FIBA, για να συμπληρώσει πως «δεν είναι απλά η ομάδα, αλλά η πατρίδα. Παίζεις για τη σημαία σου, την χώρα σου και υπάρχει επιπλέον υπερηφάνεια στο εγχείρημά σου και ο κόσμος το νιώθει, έχοντας μεγάλες απαιτήσεις και θέλοντας να σε δει να νικάς».

Η κατάσταση, βέβαια, όπως αναφέραμε δεν είναι εύκολη, με τους ομοσπονδιακούς τεχνικούς να στερούνται αρκετούς εκ των πρωταγωνιστών τους. Ο Μάικ Τέιλορ πιστεύει ότι «πρέπει απλά να ελέγχεις όσα πράγματα μπορείς και να μην ανησυχείς για όσα δεν μπορείς. Είμαι πολύ θετικός και αυτό που σκέφτομαι, είναι το εξής: ας κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε, κανείς δεν είναι τέλειος. Μπορείς πάντα να επισημαίνεις τα προβλήματα, αλλά εμείς θέλουμε να μεγαλώνουμε τις πιθανότητές μας και να είμαστε η καλύτερη ομάδα που μπορούμε. Πρέπει να... σκίζεσαι στο παρκέ και να είσαι αποτελεσματικός στο να είναι έτοιμη η ομάδα και αυτό που έχουμε δει μέχρι τώρα απασχολεί κι άλλες ομάδες, όχι μόνο τη δική μας, καθώς μόνιμα αλλάζεις ρόστερ και παίκτες που χρησιμοποιείς ως βασικούς. Σε αυτά τα πράγματα πρέπει να προσαρμοστείς και, στο τέλος, να τα καταφέρεις», ενώ για το πώς αντιμετωπίζει η Πολωνία αυτή την κρίση του ευρωπαϊκού μπάσκετ, απάντησε πως «εμείς προσαρμοζόμαστε. Ήμασταν πολύ πιο έτοιμοι στο δεύτερο παράθυρο, σε σύγκριση με το πρώτο. Θέλουμε, όμως, λίγο καλύτερα αποτελέσματα στη συνέχεια. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά και να πιέζουμε τους εαυτούς μας όσο περισσότερο μπορούμε».

Δεν έκρυψε, επίσης, την χαρά του για το γεγονός, ότι αρκετοί του παίκτες ανταποκρίνονται στη δύσκολη αποστολή. «Μπορείτε να δείτε, ότι έχουμε τον ίδιο κορμό παικτών, αλλά η διαφορά είναι στις ευθύνες που αναλαμβάνουν. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Είδατε τον Κάρολ Γκρουζέτσκι να παίζει πολύ καλά στο δεύτερο παράθυρο, όπως και ο Μάικλ Σοκολόφσκι τον Νοέμβριο, ενώ Πρέμισλαβ Καρνόφσκι πήρε θέση βασικού σέντερ, όπως και ο Τόμας Ζιέλο που ξεκίνησε στη θέση του παόυερ φόργουορντ στα παιχνίδια του Φεβρουαρίου. Αυτοί οι ρολίστες του παρελθόντος, λοιπόν, έχουν γίνει πλέον παίκτες με ευθύνες. Είμαστε ευχαριστημένοι με αυτό και θα συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά μαζί τους», ανέφερε μεταξύ άλλων, ενώ για να κάνει πιο αποτελεσματική την ομάδα του, που παλεύει για τη θέση της στο δεύτερο προκριματικό γύρο, είπε ότι «όταν αρχίσαμε, ακόμη κι αν το παράθυρο ξεκινούσε τη Δευτέρα, ήταν μία επιπλέον ημέρα ταξιδιού για τους διεθνείς μας. Πιστέψαμε, λοιπόν, ότι ήταν καλύτερο να τους φέρουμε όλους μαζί και χρησιμοποιήσαμε τη Δευτέρα ως ημέρα ταξιδιού και για τους εγχώριους παίκτες μας, ώστε να είναι όλοι ενωμένοι. Το δεύτερο που κάναμε, ήταν να μειώσουμε τον φόρτο προπόνησης και να είμαστε πιο αποτελεσματικοί σε σύγκριση με νωρίτερα».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ