25.5 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Τάνιεβιτς: «Η σχέση του ΝΒΑ με την FIBA μας σκοτώνει…»

Στο περιθώριο της συμμετοχής του Μαυροβουνίου στο Ευρωμπάσκετ ο Μπόγκνταν Τάνιεβιτς μίλησε στον συνεργάτη του basketa.gr, Θεόφιλο Φρέρη, για την συμπεριφορά που έχει το ΝΒΑ απέναντι στις Εθνικές Ομάδες και την σχέση του με την FIBA.

Ο τεχνικός των Μαυροβούνιων τόνισε χαρακτηριστικά: "Συμπεριφέρονται σαν να είναι από τον Άρη και όχι από την Γη", αναφερόμενος στις τακτικές που ακολουθεί το ΝΒΑ. Ολόκληρη η συνέντευξη θα προβληθεί στην εκπομπή "Beyond the Game" του TRT World, σήμερα (31/8) στις 19:30.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Η σχέση μεταξύ FIBA και ΝΒΑ είναι τελείως λάθος. Δείτε τι γίνεται με την FIFA, ο Νεϊμάρ κόστισε τόσα εκατομμύρια και πρέπει να παίζει σε φιλικά μεσούσης της σεζόν, για να μην μιλήσουμε για τα προκριματικά, με το ρίσκο τραυματισμών. Δεν μας λαμβάνουν υπόψιν. Χρησιμοποιούν το προϊόν μας, τους παίκτες μας χωρίς να ξοδεύουν μια λίρα για να κάνουν την δουλειά τους. Όπως έγινε με τον Γιάννη και έρχεται κάποιος και σου λέει ότι δεν πρέπει να παίξει. Είναι ντροπή αυτό που γίνεται όπως και η δήλωση του ΝΒΑ, συμπεριφέρονται σαν να είναι από τον Άρη και όχι από την Γη.

Έχουμε την διοργάνωση και ένα σπουδαίο προϊόν, και υπάρχουμε λόγω των φιλάθλων, όχι για την ανάγκη να βγάλουμε χρήματα. Αν δεν έχεις τόσους παίκτες σε αυτόν τον τόσο σημαντικό θεσμό όπως το Ευρωμπάσκετ, που είναι ό,τι καλύτερο εκτός Αμερικής, υπάρχει λιγότερο θέαμα. Αυτή η σχέση μας σκοτώνει, δεν μας δίνει την ευκαιρία να επενδύσουμε ξανά. Αν έχεις τόσους φιλάθλους, από τα ποσοστά των τηλεοπτικών δικαιωμάτων θα προέκυπταν αρκετά χρήματα για την FIBA, τα οποία θα διαμοιράζονταν στις ομοσπονδίες, για να τα επενδύσουν στους παίκτες, ετοιμάζοντάς τους τόσο για τις Εθνικές όσο και για το ΝΒΑ».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ