24.3 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Τάκης Ζήβας….το τέλος μιας ολόκληρης εποχής

Αυτό και αν είναι είδηση...

Όσοι ασχολούνται με τον Φιλαθλητικό ή τον ΕΦΑΟΖ όπως ονομάζεται τα τελευταία χρόνια είχαν συνδέσει το μπασκετικό τμήμα με τον Τάκη Ζήβα ο οποίος γιγαντώθηκε μαζί με την ομάδα, φτάνοντας μια νίκη από την άνοδο στην Basket League την σεζόν 2012-2013, και αναδεικνύοντας παίκτες όπως οι Γιάννης και Θανάσης Αντεντοκούμπο, Νίκος Γκίκας, Χρήστος Σαλούστρος και μια πλειάδα παικτών που στελεχώνουν πολλές ομάδες. Ο Έλληνας τεχνικός παρουσίασε την δική επανάσταση στον Ελληνικό μπάσκετ, με τη δική του αναπτυξιακή ακαδημία, και έχοντας επτά ανόδους, βάζοντας για τα καλά τον σύλλογο στα δρώμενα του Ελληνικού μπάσκετ.

Ο ίδιος δούλεψε σε όλες τις κατηγορίες για 21 χρόνια μαζί με την ομάδα του Ζωγράφου, παραμένοντας και μετά την πτώση στη Γ' Εθνική, και δημιουργώντας την δική του σχολή μπάσκετ. Ωστόσο τα πάντα έχουν ένας τέλος, και μετά την χθεσινή (9/12) ήττα από τον ΟΦΗ αποτελεί παρελθόν, αφήνοντας παρακαταθήκη το έργο του.

Η διοίκηση της ομάδας εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας τον ευχαριστεί για όσα προσέφερε δείχνοντας τον απεριόριστο σεβασμό της σε αυτόν : «Η Ένωση Φιλαθλητικού Αθλητικού ομίλου Ζωγράφου βρίσκετε στην άβολη θέση να ανακοινώσει την από κοινή συναίνεση διακοπή της συνεργασίας με τον έπη εικοσαετίας προπονητή μας Τάκη Ζήβα. Ο κόουτς Τάκης Ζήβας αποτελεί σημείο αναφοράς της μεγάλης πορείας της ομάδας μας ,η οποία πραγματοποίησε μαζί του επτά ανόδους ,αλλά ταυτόχρονα παρουσίασε στο μπασκετικό κοινό μερικές από τις καλύτερες αναπτυξιακές ομάδες στην σύγχρονη ιστορία του Ελληνικού μπάσκετ. Μερικά από τα μεγαλύτερα ταλέντα που μεσουρανούν από την άλλη πλευρά του ατλαντικού μέχρι τα εθνικά και τοπικά πρωταθλήματα έχουν περάσει από τα χέρια του. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και ένας απεριόριστος σεβασμός δεν αρκούν να περιγράψουν το έργο του. Εις το επανιδείν... » 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ