24.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σ.Ναούμης στο basketa.gr : «Ευλογία αυτό που ζούμε στο Μεσολόγγι»

Ο Χαρίλαος Τρικούπης οδεύει ολοταχώς προς την άνοδο του στην Basket League, ζώντας κάτι το πρωτόγνωρο τόσο για την υπόσταση της ομάδας όσο και για το ίδιο το Μεσολόγγι.

Ο Σωκράτης Ναούμης αποτελεί έναν εκ των παικτών που βοηθούν τα μέγιστα στο να γίνει πραγματικότητα το συγκεκριμένο όνειρο, με τον 22χρονο Αγρινιώτη γκαρντ να έχει 5,5 πόντους και 2,4 ασίστ σε 18 αγώνες, όντας εξαιρετικός και απέναντι στον Διαγόρα Δρυοπιδέων.

Ο ταλαντούχος αθλητής, ο οποίος τα δυο προηγούμενα χρόνια αγωνίζονταν σε ομάδες που προσπαθούσαν να σώσουν την κατηγορία (Καβάλα, ΑΕ Λάρισας), ενώ έχει αγωνιστεί στην Basket League με τον Απόλλωνα Πατρών, αλλά και σε Αγρίνιο και Ίκαρο Καλλιθέας ζει κάτι το πρωτόγνωρο, και μιλώντας στο basketa.gr τόνισε ότι πρόκειται για ευλογία τον να αγωνίζεται σε μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό, ενώ μίλησε με τα καλύτερα λόγια, τόσο για τον Ντίνο Καλαμπάκο, όσο και τους συμπαίκτες του, αλλά και την πόλη.

Αξίζει να αναφερθεί, πως και ο αδελφός του, ο Απόστόλης, που αγωνίζεται στην Β' Εθνική με τον ΠΑΣ Γιάννινα βιώνει επίσης πορεία πρωταθλητισμού, με την χρονιά να μοιάζει ιδανική και για τους δυο.

Photo credit : Thomas Pappas

Ο Χαρίλαος Τρικούπης έφτασε στο 17-1, κερδίζοντας πολύ εύκολα τον Διαγόρα Δρυοπιδέων. Πως το ζεις όλο αυτό, και αν θεωρείς ότι κλείδωσε η άνοδος, και πόσο εύκολα ήρθε η νίκη : «Είναι πρωτόγνωρο για εμένα ,είναι ευλογία που στα 22 μου χρόνια είμαι σε μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό και απολαμβάνω την καθημερινότητα της. Η άνοδος δεν έχει κλειδώσει ακόμα ,κάθε παιχνίδι είναι ένα βήμα για αυτήν και περιμένουμε τον Μάιο για να κλειδώσει τότε ο στόχος μας. Θεωρώ ότι αναφορικά με το παιχνίδι με τον Διαγόρα το ελέγχαμεαπό το πρώτο λεπτό ,ήμασταν συγκεντρωμένοι σε άμυνα και επίθεση ,άρα μπορούμε να πούμε ότι κερδίσαμε εύκολα».

Όταν υπέργαφες το καλοκαίρι πίστευες ότι θα είχε η χρονιά αυτή την εξέλιξη. Ποιο είναι το μυστικό της τρομερής σας πορείας : «Κυριότερο συστατικό είναι η εξαιρετική χημεία που υπάρχει μεταξύ των αθλητών, τόσο σε μπασκετικες ικανότητες όσο και σε χαρακτήρα. Επίσης η πολύ καλή προετοιμασία που κάναμε το καλοκαίρι, αλλά και ετοιμασία για κάθε Σάββατο, για κάθε παιχνίδι, από το προπονητικό τιμ. Η πρόεδρος και τα μέλη της διοίκησης ασχολούνται καθημερινά με την ομάδα επιτρέποντας μας να έχουμε το μυαλό μας μόνο στο μπάσκετ».

Την σεζόν 2016-2017 είχες μια συμμετοχή στην Α1 με τον Απόλλωνα Πατρών. Θέλεις να επιστρέψεις στη μεγάλη κατηγορία : «Εννοείται. Στόχος κάθε επαγγελματία είναι να αγωνιστεί στο υψηλότερο επίπεδο»

Πως είναι να συνεργάζεσαι με τον  Ντίνο Καλαμπάκο, και τόσους ποιοτικούς συμπαίκτες : «Αισθάνομαι  τυχερός που ο coach ενδιαφέρθηκε για εμένα το καλοκαίρι. Η πορεία της ομάδας με αυτόν στο πάγκο τα δυο τελευταία χρόνια δείχνουν την προπονητική ποιότητα. Επίσης είναι αλήθεια ότι συνεργάζομαι με ποιοτικούς παίκτες και καθημερινά μαθαίνω από τον καθένα πράγματα που με βοηθάνε τόσο και μέσα στο γήπεδο αλλά και έξω από αυτό».

Ένας Αγρνιώτης στο Μεσολόγγι. Πως σχολιάζεις την άνθιση στο μπάσκετ της  Αιτωλοακαρνανίας, καθώς εκτός από την δική σας εκπληκτική πορεία, είναι εξαιρετικός και ο ΑΟ Αγρίνιου, στον οποίο έχεις αγωνιστεί : «Η άνθιση του μπάσκετ στην Αιτωλοακαρνανία οφείλεται στους κόπους στης προσπαθείς και στο όραμα των διοικητικών παραγόντων των δυο ομάδων, Το επιστέγασμα αυτής της προσπάθειες είναι να έρθουν κοντά στο άθλημα και να το αγαπήσουν περισσότερα παιδιά».

Πόσο σας βοηθάει ο κόσμος και πως το ζει η πόλη : «Η ιερή Πόλη του Μεσολογγίου ζει ένα όνειρο πουν το βιώνουμε καθημερινά. Ο κόσμος είναι δίπλα μας όχι μόνο στα εντός αλλά και στα εκτός έδρας παιχνίδια . Πραγματικά είναι ο 6ος παίκτης μας και τους ευχαριστούμε πολύ».

Άνοδο εσύ με τον Χαρίλαο Τρικούπη, το ίδιο κοντά είναι και ο αδελφός σου Αποστόλης με τον ΠΑΣ Γιάννινα από την Β' Εθνική. Αυτή είναι η χρονιά σας, και αν ονειρεύεσαι κάποια στιγμή να είστε συμπαίκτες σε μια ομάδα : «Για ανόδους θα μιλήσουμε το Μάιο ,όσο για την προοπτική να παίζουμε μαζί σε μια ομάδα θα ήταν ωραίο ,εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν».  

Photo credit : Thomas Pappas

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ