16.3 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Σόου… πλέι οφ της Κύμης στη Λάρισα

Η ασταμάτητη Κύμη πέρασε σαν σίφουνας από τη Λάρισα και με το 91-80 έμεινε σε τροχιά πλέι οφ. Ο Γυμναστικός χάρηκε μεν για τη διοικητική λύση που επιβεβαιώθηκε επίσημα, με την εμπλοκή του Παντελή Μπούμπουρα και των συνεργατών του όπως είχε αποκαλύψει το Basketa.Gr μια εβδομάδα νωρίτερα και για τις πληρωμές που έγιναν έναντι των πολλών οφειλόμενων, έχασε δε ένα παιχνίδι από τα εντός προγράμματος και συνεχίζει να αγωνιά για την παραμονή του μένοντας στις 5 νίκες.

Η Κύμη ήταν ασυγκράτητη στο πρώτο ημίχρονο. Με τον Μανωλόπουλο να σέρνει τον χορό, σκοράροντας νωρίς 3/3 τρίποντα,  τον Μακ Γκι να κυριαρχεί κάτω από τα δύο καλάθια και τον Τζόουνς να έρχεται από τον πάγκο και να... βομβαρδίζει το αντίπαλο καλάθι, οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 28-13 στο δεκάλεπτο και στο 14'30'' έφτασαν στο +21, με το 44-23!

Οι γηπεδούχοι ήταν ανοργάνωτοι στην επίθεση και με καμία διάθεση στην άμυνα και την εικόνα επιχείρησαν να διορθώσουν ο Μουράτος με τον Παπαντωνίου. Δυναμώνονας κυρίως την άμυνα, ο Γυμναστικός βρήκε ρυθμό και με σερί 10-1 μέχρι την λήξη του ημιχρόνου, μείωσε στο 33-45, που έδινε... αίσθηση ενδιαφέροντος για τη συνέχεια.

Σε... κλεφτοπόλεμο εξελίχτηκε η τρίτη περίοδος, με τους γηπεδούχους ορμώμενοι από τη δυνατή τους άμυνα να ρίχνουν την διαφορά σε μονοψήφιες διαφορές, με πρωταγωνιστή τον Βαβάτσικο,  τους φιλοξενούμενους να την ξαναπηγαίνουν σε διψήφιες και την κόρνα της λήξης να δείχνει 63-70 στο ταμπλό και να προμηνύει δυνατή μάχη στην τελική ευθεία.

Η άνοδος των ΜακΦάντεν και Σμιθ, η προσθήκη του Κοερέαφορ σε αυτούς που έδιναν επιθετικές λύσεις και η σταθερότητα των τριών πρωταγωνιστών, επέτρεπε στην Κύμη να διατηρεί καθαρό μυαλό και διαφορά ασφαλείας την οποία διατήρησε μέχρι τέλους.

ΔΙΔΥΜΟ - ΕΓΓΥΗΣΗ: Η Κύμη πήρε λύσεις από πολλούς παίκτες στον αγώνα, είχε κατά διαστήματα διαφορετικούς πρωταγωνιστές, όμως, το δίδυμο των Σωτήρη Μανωλόπουλου και Γκάρι ΜακΓκι ήταν αυτό που έβαλε το νερό στο αυλάκι και εδραίωσε μια διαφορά που δεν ήταν δυνατόν να ανατραπέι.

ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Τα ποσοστά ευστοχίας της Κύμης ήταν εντυπωσιακά, ειδικά για μια φιλοξενούμενη ομάδα κι της διασφάλισαν τη μεγάλη νίκη. Με 21-32 δίποντα και 10/18 τρίποντα, οι παίκτες του Γιάννη Καστρίτη έδειξαν και ψυχολογία και πανηγύρισαν μια μεγάλη νίκη.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ