21.1 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Σόκο στο Basketa.gr: «Χρειάζεται και τύχη» (pics)

Υπερήφανος για τη Μούρθια και την κατάκτηση της τρίτης θέσης στο Φάιναλ Φορ του Basketball Champions League δήλωσε, στο Basketa.gr, ο Όβι Σόκο.

Οι Ισπανοί επιβλήθηκαν στο «μικρό» τελικό της Λούντβιγκσμπουργκ, στο ΟΑΚΑ, και πλασαρίστηκαν στην τρίτη θέση, με τον 27χρονο φόργουορντ/σέντερ να τονίζει: «Όλοι θέλουν να παίζουν στον τελικό, να διεκδικούν τίτλους. Παρ’ όλα αυτά, είμαι πολύ υπερήφανος για την ομάδα μου και τους συμπαίκτες μου, που φθάσαμε έως εδώ. Ακόμα και το χάλκινο μετάλλιο είναι μια επιβράβευση. Είχαμε θέσει ως στόχο, από την αρχή της χρονιάς, να περάσουμε στο Φάιναλ Φορ. Δεν ξέραμε εάν θα γίνει, αλλά εν τέλει τα καταφέραμε. Χρειάζεται και τύχη κάποιες φορές».

Δεν θα μπορούσε παρά να αναφερθεί και στην ατμόσφαιρα που έζησε στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων, τόσο στον ημιτελικό με την ΑΕΚ όσο και στο «μικρό» τελικό με το γερμανικό συγκρότημα: «Η ατμόσφαιρα ήταν φανταστική. Είναι πάντα ευχαρίστηση να παίζεις μπροστά σε τέτοιους φιλάθλους. Στο παιχνίδι με την ΑΕΚ ήταν καταπληκτική η ατμόσφαιρα, ακόμα και σήμερα (06/05) ήταν σπουδαία όπως είδατε».

Για την… ατυχία να πέσουν πάνω στην οικοδέσποινα «Ένωση», στον ημιτελικό, είδε και τη θετική πλευρά της: «Κάποιος έπρεπε να παίξει με την ΑΕΚ, έτυχε να είμαστε εμείς. Το παλέψαμε μέχρι τέλους. Ήμασταν τυχεροί από την άποψη πως είχαμε την ευκαιρία να ζήσουμε αυτήν την τρομερή ατμόσφαιρα».

Η συμμετοχή του στο φετινό Basketball Champions League ολοκληρώθηκε με ένα χάλκινο μετάλλιο, αλλά και με την παρουσία του στην κορυφαία πεντάδα της διοργάνωσης. Ο Όβι Σόκο απέδωσε τα εύσημα στους συμπαίκτες του: «Οι συμπαίκτες μου το κάνουν πολύ εύκολο για εμένα. Τα συγχαρητήρια αξίζουν στον προπονητή μου και τους συμπαίκτες μου, αυτοί με κάνουν να παίζω έτσι».

Η χρονιά, βέβαια, δεν τελειώνει εδώ για τους Ισπανούς. Με την επιστροφή τους στα πάτρια εδάφη έχουν να φέρουν εις πέρας ακόμα μία δύσκολη αποστολή, να εξασφαλίσουν την παρουσία τους στα πλέι οφ της ACB. «Παλεύουμε ακόμα για τη συμμετοχή μας στα πλέι οφ στο ισπανικό πρωτάθλημα, το οποίο είναι μια πραγματικά πολύ δυνατή λίγκα. Απομένουν τρία παιχνίδια για την κανονική περίοδο και θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας, για να καταφέρουμε να συνεχίσουμε στα πλέι οφ», κατέληξε ο Βρετανός.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ