24.2 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Σωτηρίου στο basketa.gr: “Εμείς το κάναμε εύκολο”

Ο Ολυμπιακός σκόρπισε στους... πέντε ανέμους την Τσεκλέντι από την Ουγγαρία και διατηρεί ακέραιες τις ελπίδες που έχει να φτάσει μακριά στο Eurocup γυναικών. Η διαφορά των 40 πόντων είναι πολύ χρήσιμη για το πλασάρισμα στον όμιλο και τα σταυρώματα αμέσως μετά, ωστόσο ήταν κάτι που ήρθε με πολλή και ομαδική δουλειά.

Αυτό υποστηρίζει μιλώντας στο basketa.gr η Κατερίνα Σωτηρίου, μια από τις παίκτριες που διακρίθηκαν ιδιαίτερα στον αγώνα. Και εξηγεί πώς ήρθε αυτό το 93-53:

"Ξεκινήσαμε νωχελικά. Δυσκολευτήκαμε στα πρώτα λεπτά, αλλά στη συνέχεια βρήκαμε τη συγκέντρωσή μας και τελικά το κάναμε να φαίνεται εύκολο. Κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο, εμείς το κάνουμε εύκολο. Είναι μια μεγάλη νίκη. Χρειαζόμαστε τη διαφορά, γιατί παίζουν ρόλο και γι' αυτό παίζουμε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο χωρίς να τα παρατάμε.

Πήραμε μια νίκη που μας αξίζει πέρα για πέρα χάρη στην καλή άμυνα και την ευστοχία μας στα τρίποντα. Η δουλειά ήταν ομαδική, δεν υπήρξαν κάποιες παίκτριες που ξεχώρισαν μεμονωμένα. Όλες οι κοπέλες σκόραραμε, όλες παίξαμε άμυνα, παίξαμε πολύ ομαδικά και γι' αυτό ήρθε ένα τέτοιο αποτέλεσμα".

Ένα αποτέλεσμα που χαροποίησε και όσους φίλους του Ολυμπιακού βρέθηκαν στο ΣΕΦ, οι οποίοι ωστόσο ήταν μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού. Το ΣΕΦ ήταν άδειο, αλλά για την Κατερίνα Σωτηρίου αυτό δεν είναι πρόβλημα:

"Είναι πολύ τιμητικό που παίζουμε σε αυτό το γήπεδο. Είναι ένα γήπεδο που έχει συνδεθεί με τόσες μεγάλες επιτυχίες του Ολυμπιακού, αλλά και της Εθνικής ομάδας. Τα συναισθήματα είναι πολύ έντονα. Και από πέρυσι που έχουμε την ευκαιρία να παίζουμε σε αυτό το γήπεδο, η αύρα του με συγκινεί και με κάνει να αισθάνομαι ευλογημένη και ευγνώμων".

Καλό θα ήταν φυσικά να πηγαίνει και λίγο περισσότερος κόσμος κι αυτό δεν το αρνήθηκε η διεθνής φόργουορντ: "Θέλουμε κι άλλο κόσμο, μικρούς και μεγάλους, το θέλουμε πάρα πολύ. Θα είναι καλό για το γυναικείο μπάσκετ. Για το μπάσκετ γενικά, γιατί το μπάσκετ είναι ένα...".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ