22.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Σωτηρίου: «Θέλαμε να καταφέρουμε κάτι καλύτερο»

Ο Αριστοτέλης Σωτηρίου δεν θα μπορούσε να είναι ικανοποιημένος μετά την ήττα της Εθνικής Νέων από τη Σλοβενία με 84-63, στην τελευταία μέρα του European Challenger της Κρήτης.

Ο επίλογος δεν ήταν αυτός που θα ήθελαν, αλλά είτε έτσι, είτε αλλιώς είναι ένας επίλογος για πέντε από τους νεαρούς διεθνείς της Εθνικής Νέων Ανδρών. Για τον Αριστοτέλη Σωτηρίου, τον Δημήτρη Κλωνάρα, τον Γιάννη Σιδηροηλία, τον Ζώη Καράμπελα και τον Κωνσταντίνο Ιατρίδη το κεφάλαιο των λεγόμενων «μικρών» εθνικών ομάδων έκλεισε με το άκουσμα της κόρνας από τη γραμματεία, που σήμανε το φινάλε της αναμέτρησης με τη Σλοβενία.

«Είναι ένας επίλογος που όμως δεν γράφτηκε όπως θα θέλαμε», τονίζει ο Σωτηρίου. «Θέλαμε να καταφέρουμε κάτι καλύτερο σε αυτή την τελευταία εμφάνιση. Ήταν μια ευκαιρία, ήμασταν στη χώρα μας…».

Η αλήθεια είναι πάντως πως το τελευταίο κεφάλαιο στις μικρές εθνικές ομάδες δεν γράφτηκε όπως θα έπρεπε ίσως και σίγουρα όχι όπως θα ήθελαν οι νεαροί διεθνείς. Μετά το 2019 και την 4η θέση που πήρε αυτή η γενιά στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, η πανδημία άλλαξε τα πάντα. Ουσιαστικά έχασαν την ευκαιρία να κερδίσουν σημαντικές εμπειρίες και να αγωνιστούν στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα του 2020, αλλά και του 2021, που μετατράπηκε λόγω κορονοϊού σε μικρά τουρνουά έξι ομάδων, από όλες τις κατηγορίες: «Σταθήκαμε άτυχοι στο κομμάτι αυτό. Θα μπορούσε να ήταν διαφορετικά τα πράγματα… Δεν έχει νόημα όμως και να κοιτάμε προς τα πίσω, όσο κι αν δεν μας άρεσε ότι έγινε».

Ο Έλληνας φόργουορντ δεν κρύβεται και πίσω από το δάχτυλό του, ούτε αναζητά δικαιολογίες για την αποψινή ήττα: «Έχουμε μια καλή ομάδα, καταφέραμε να φτιάξουμε ένα καλό σύνολο, ήρθαν νέα πρόσωπα, αλλά θα πρέπει να παραδεχτούμε πως η Σλοβενία ήταν καλύτερη ομάδα. Το έδειξε στο γήπεδο».

Έτσι όσο κι αν ενοχλεί η ήττα ο Σωτηρίου και οι συμπαίκτες του έδωσαν συγχαρητήρια στους αντιπάλους τους στο φινάλε και είναι έτοιμοι για το επόμενο κεφάλαιο, με τον καθένα να τραβά τον δικό του δρόμο: «Ζήσαμε ξεχωριστές στιγμές με τις εθνικές ομάδες όλα αυτά τα καλοκαίρια, δημιουργήθηκαν φιλίες που κρατάνε και πιστεύω θα κρατήσουν και με κάποια από τα παιδιά θα ξανασυναντηθούμε και μπασκετικά κάποια στιγμή. Αυτή τη στιγμή, μέσα σε μια δύσκολη περίοδο για όλον τον κόσμο και όχι μόνο για εμάς, θα πρέπει να ξαναβρούμε τα πατήματά μας στο μπάσκετ, το ρυθμό μας και να προχωρήσουμε με στόχο να γίνουμε καλύτεροι και να είμαστε έτοιμοι στην επόμενη ευκαιρία».

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ