22.3 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Σωτήρης Κόλλιας στο Basketa: «Το πλήρωσαν, όσοι μας ξέγραψαν»

Ο Άρης Νικαίας πήρε... «διπλό» παραμονής στο Μαρούσι και ο Σωτήρης Κόλλιας έκανε τη δική του «εξομολόγηση» στο Basketa.gr για το θρίαμβο επί της Νίκης, την αλλαγή δεδομένων από το σύνολο του Παναγιώτη Ζερβουλάκου και τη δική του σχέση ζωής με το σύλλογο.

Η κατάσταση δεν ήταν η πλέον ιδανική για τον Άρη Νικαίας πριν από σχεδόν ενάμιση μήνα, με την ομάδα να είναι κάθε άλλο παρά σε θέση ισχύος για τη «μάχη» της παραμονής στο 2ο όμιλο Νότου. Κάπου εκεί, όμως, ξεκίνησε ένα τρομερό «ντεμαράζ» με τέσσερις νίκες σε ισάριθμους αγώνες, με το συγκρότημα του Παναγιώτη Ζερβουλάκου να παίρνει ως πιο σημαντικό αποτέλεσμα της σεζόν, έως τώρα, το «διπλό» στο Μαρούσι με 71-66 κόντρα στην Νίκη, έχοντας σπουδαίο πλεονέκτημα σε ενδεχόμενες ισοβαθμίες, λόγω του 2-0 εναντίον της. Αυτή ήταν ίσως και η νίκη παραμονής που έψαχναν οι «κίτρινοι», για να δώσουν ραντεβού... και του χρόνου με τη Γ' Εθνική.

Ένας εκ των μεγάλων πρωταγωνιστών ήταν ο Σωτήρης Κόλλιας με double double 26 πόντων και 10 ριμπάουντ, κάνοντας για ακόμη μία φορά «θραύση» στις δύο ρακέτες. Ο έμπειρος σέντερ μίλησε στο Basketa.gr για τη μεγάλη επιτυχία της ομάδας του στα Βόρεια προάστια και το τι σημαίνει το έσχατο σερί της, θεωρώντας πως δόθηκαν... απαντήσεις σε ουκ ολίγες κατευθύνσεις. Παράλληλα, έκανε λόγο για το πώς έφερε... τούμπα την κατάσταση ο Άρης, μην ξεχνώντας να μιλήσει και για την προσωπική του σύνδεση με το σύλλογο, στις τάξεις του οποίου βρίσκεται τα τελευταία έξι χρόνια.

Σωτήρη, τι σήμαινε για εσάς το συγκεκριμένο παιχνίδι, παίζοντας με μία ομάδα που επίσης καίγεται για την παραμονή;

Ήταν ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς, γνωρίζαμε ότι και η Νίκη ήθελε πολύ αυτό το παιχνίδι και οι περσινές δύο ήττες από τη συγκεκριμένη ομάδα μας είχαν πληγώσει αρκετά. Εκτός από αυτό αν και ήμασταν αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα θεωρούσαμε ότι θα ήταν ένα δύσκολο απόγευμα για εμάς. Και πράγματι έτσι ήταν. Μας είχε γίνει ξεκάθαρο ότι αν χάναμε θα έπρεπε να κάνουμε τέσσερις νίκες τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια με αρκετά σκληρούς αντιπάλους, ώστε να παραμείνουμε έξω από τα μπαράζ και να σώσουμε την ομάδα. Σε καμία περίπτωση δεν θέλαμε να βρεθούμε με την πλάτη στον τοίχο και ευτυχώς είμαστε σε αρκετά πιο πλεονεκτική θέση πλέον.

Τι ήταν αυτό που σας χάρισε το διπλό, σε ένα ματς λεπτομερειών;

Μπήκαμε από την αρχή δυνατά, ξεκινήσαμε με ένα σερί 8-0 παίζοντας σκληρή άμυνα και εκμεταλλεύτηκαμε τις αδυναμίες των αντιπάλων μας. Είναι τέλη Απριλίου και συνεχίζουμε να τρέχουμε στην προπόνηση και να στοχεύουμε σε κάθε ματς ξεχωριστά, κοιτώντας πού χωλαίνει ο αντίπαλος. Και στο παιχνίδι με την Νίκη χρησιμοποιήθηκε, αν δεν κάνω λάθος, όλο το ρόστερ της ομάδας και παρόλο που βρεθήκαμε μισό λεπτό πριν από τη λήξη ένα πόντο πίσω, δύο λάθη των αντιπάλων, μας έδωσαν το αβαντάζ να πάμε σε βολές με το πλέον κατάλληλο άτομο. Ο Κοροπούλης δε χάνει ποτέ βολές. Το ξέρουμε και εμείς, το ήξεραν και οι άνθρωποι της Νίκης που τον είχαν πέρυσι εκεί. Βγάλαμε και την τελευταία άμυνα στο τέλος, ακριβώς όπως την είχαμε σχεδιάσει λίγο πιο πριν και πήραμε το παιχνίδι. Νομίζω πως είχαμε τη δυνατότητα να καθαρίσουμε την αναμέτρηση από τις αρχές του τέταρτου δεκάλεπτου που ήμασταν μπροστά με 7-9 πόντους, Αλλά ίσως ο ενθουσιασμός και η βιασύνη για να ολοκληρωθεί το παιχνίδι ανέτρεψαν την διαφορά λίγο πριν το φινάλε. Τέλος καλό όλα καλά με το συγκεκριμένο αγώνα.

Είστε πλέον πολύ κοντά στην παραμονή, κάνοντας δύο τις νίκες με την Νίκη, ενώ πριν από περίπου ένα μήνα, αν και είχατε δώσει το ρεπό, δεν φαινόσασταν να είστε σε πλεονεκτική θέση. Πώς άλλαξαν τα δεδομένα;

Είμαστε αρκετά κοντά αλλά, θέλουμε σίγουρα μία νίκη για να αισθανθούμε πιο ασφαλείς και άλλες δύο για να την κλειδώσουμε. Νομίζω, ότι όλες τις τριπλές ισοβαθμίες, τις έχουμε με τους αντιπάλους μας, Αλλά καλύτερα ας είμαστε σίγουροι. Δεν έχει τελειώσει τίποτε ακόμα και, όπως και αν έρθουν τα πράγματα, θα χτυπήσουμε στα ίσια και τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια, όπως πάντα κάνουμε, ελέω προσωπικότητας παικτών και νοοτροπίας ομάδας. Η αλήθεια είναι, ότι πριν από ένα μήνα έχοντας αφήσει πίσω το δύσκολο πρόγραμμα και έχοντας κάνει και το ρεπό, αρκετοί μας είχαν για τελειωμένους, ή μάλλον απογοητευμένους, όπως είχα διαβάσει κάπου. Θεωρώ, ότι τα αποτελέσματα της ομάδας μου μέχρι στιγμής μιλάνε από μόνα τους. Έχουμε παλέψει όλα τα παιχνίδια και έχουμε χάσει σχεδόν τα μισά από αυτά από ένα μέχρι τέσσερις πόντους. Καμία ομάδα δε διασκέδασε, ή είχε ένα εύκολο απόγευμα με εμάς απέναντί της. Απορώ, πώς μας είχαν ξεγράψει από τόσο νωρίς. Ίσως βέβαια και να μας βόλεψε όλο αυτό γιατί κάποιοι μας υποτίμησαν και τελικά το πλήρωσαν.

Τι ήταν αυτό νωρίτερα που, ενώ είχατε αρχίσει καλά τη σεζόν και με διπλό στα Χανιά τότε, σας έκανε να χάσετε έδαφος ώστε τώρα να κυνηγάτε μεγάλα αποτελέσματα;

Δε σου κρύβω, ότι μετά από τρία χρόνια στην Γ’ Εθνική με τον Άρη, πίστεψα στην αρχή της σεζόν ότι με μία καλή εκκίνηση η ομάδα θα πήγαινε στον αυτόματο πιλότο και ότι θα είχαμε μία πετυχημένη χρονιά. Ένα μήνα πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα θυμάμαι να αναφέρομαι στους συμπαίκτες μου και να τους δηλώνω με όλη την ειλικρίνεια μου ότι είναι οι πιο ταλαντούχοι συμπαίκτες που είχα ποτέ. Νομίζω ότι αν δείτε το ρόστερ του Άρη λίγο καλύτερα, άπαντες μπορούν να βρεθούν σε ομάδες που πρωταγωνιστούν στην κατηγορία ή και ακόμα ψηλότερα. Και θα αποδειχθεί στο μέλλον αυτό. Δυστυχώς μετά τον αγώνα με τα Χανιά, είδαμε τον Καρυπίδη να μην μπορεί να ξεπεράσει κάποιες πιο παλιές ενοχλήσεις, να χάνουμε οριακά το παιχνίδι από τον Έσπερο, να τραυματίζεται και ο Κοροπούλης σε ένα εξίσου οριακό παιχνίδι στην Αταλάντη και κάπου εκεί αντί για καλή αρχή, είχαμε ακριβώς το ανάποδο. Ακολούθησαν κάποια άσχημα αποτελέσματα και η χρονιά που εγώ πίστευα ότι θα έχουμε τελικά, έγινε περιπέτεια και συνεχίζουμε ακόμα και τώρα να παλεύουμε. Αν βγάλουμε τα παιχνίδια που χάσαμε στον πόντο και στο καλάθι, οι ήττες από την Πετρούπολη και από τα Χανιά εντός έδρας μας έφεραν πολύ πίσω και ακόμα μας στοιχίζουν. Όσο και αν το θεωρείς υπεροπτικό, θεωρώ ότι μεγάλο αποτέλεσμα ακόμα δεν έχουμε πάρει. Τα περασμένα δύο χρόνια πετύχαμε μεγάλες νίκες και αρκετές. Πιστεύω, ότι μέχρι να τελειώσει το πρωτάθλημα ίσως πάρουμε κάποιο μεγάλο δίποντο αν και θεωρώ πως φέτος το πρωτάθλημα διεξήχθη μεταξύ ισάξιων αντιπάλων, άρα όλα ειναι πιθανά.

Επειδή φαντάζομαι πως θα το συζητήσατε το κακό διάστημα μεταξύ σας, τι ήταν αυτό που είπατε μεταξύ σας και αλλάξατε την κατάσταση;

Υπάρχει ένα εξαιρετικό κλίμα στην ομάδα και, αν δεν το ζήσεις από μέσα, δεν μπορείς να καταλάβεις αυτό που σου λέω, όσο και αν είναι κλισέ. Όλοι έχουμε φιλοδοξίες και όλοι πονάμε την ομάδα. Όσο κι αν στεναχωρήθηκαμε μετά από ήττες, οι παίκτες μεταξύ μας ήμασταν ενωμένοι και με αρκετό πείσμα και παρουσία στην προπόνηση δουλέψαμε και φτάσαμε στο να ανατρέψουμε την εις βάρος μας κατάσταση. Εννοείται πως σε όλα αυτά ευθύνεται και η υγεία που αποπνέει η διοίκηση, καθώς και η παρουσία τους σε αγώνες και προπονήσεις. Είμαι βέβαιος πως δύσκολα μπορεί κανείς να βρει πιο υγιή και φερέγγυα ομάδα από τον Άρη Νικαίας. Μόνη μας έγνοια ήταν και είναι το πως θα κερδίζουμε τις Κυριακές. Τίποτε άλλο.

Σε βλέπουμε τελευταία σε εξαιρετική κατάσταση και στο τελευταίο παιχνίδι είχες νταμπλ νταμπλ σε πόντους και ριμπάουντ. Πώς εξηγείς την απόδοση αυτή μετά από μία ακόμη επίπονη χρονιά, που φτάνει προς το τέλος της;

Είναι μία καλή χρονιά για εμένα και δε σου κρύβω ότι είναι το αποτέλεσμα πολύ σκληρής δουλειάς των τελευταίων ετών. Έχοντας χάσει 15 κιλά πλέον σε σχέση με πέρυσι, νιώθω αρκετά καλά και σε συνδυασμό με την εμπιστοσύνη που μου δείχνουν ο προπονητής και οι συμπαίκτες μου αποδίδω όσο καλύτερα μπορώ σε κάθε αγώνα. Βέβαια η προσωπική μου απόδοση δεν θα σημαίνει τίποτα αν δε σωθεί ο Άρης.

Στην απόδοση αυτή παίζει ρόλο το συναίσθημα για την ομάδα αυτή, όπου βρίσκεσαι ήδη αρκετό καιρό;

Εννοείται ότι τα έξι χρόνια που βρίσκομαι στην ομάδα με έχουν ταυτίσει με την νοοτροπία της και με τα όσα πρεσβεύει. Είναι πολύ όμορφο να αγωνίζεσαι για ανθρώπους που είναι κύριοι με… Κ κεφαλαίο, αγαπούν το άθλημα και νοιάζονται για σένα. Δώσαμε μεγάλη μάχη για να ανέβουμε στην Γ’ Εθνική πριν τέσσερα χρόνια, ο σύλλογος δίνει μεγάλη έμφαση στις ακαδημίες και την οργάνωση και του αξίζει να βρίσκεται στην επιφάνεια. Φέτος, ο Άρης είχε 250 παιδάκια στις ακαδημίες του για να καταλάβετε. Όλα αυτά, όταν είναι καθημερινότητα σου, τα υπερασπίζεσαι όσο καλύτερα μπορείς.

Ακολουθεί νέο μεγάλο ματς με τον ΟΦΗ στην έδρα σας, την ίδια ώρα που η Νίκη παίζει στην Αταλάντη. Τι χρειάζεται για να πάρετε άλλο ένα αποτέλεσμα, το οποίο μπορεί να σας διασφαλίσει την παραμονή;

Ο ΟΦΗ είναι μία πολύ έμπειρη και ποιοτική ομάδα, η οποία προέρχεται από μία μεγάλη νίκη απέναντι στον Έσπερο. Σίγουρα θα είναι ένας πολύ δυσκολος αγώνας. Ελπίζω να δουλέψουμε καλά όλη τη βδομάδα στην προπόνηση, να περιορίσουμε το φορμάρισμα του Αγαπιάδη και του Καραλή, για να πάρουμε τη νίκη που θα μας κρατήσει κατά πάσα πιθανότητα για άλλη μια χρονιά στην Γ’ Εθνική. Αναμένουμε, βέβαια, να ανταποδώσουμε στα παιδιά του ΟΦΗ την άψογη φιλοξενία που τύχαμε και φέτος στο Ηράκλειο. Όσον αφορά τη Νίκη Αμαρουσίου, νομίζω ότι πλέον εμείς έχουμε τις τύχες στα χέρια μας και δε μας απασχολεί τι θα κάνει καμία άλλη ομάδα στους δικούς της αγώνες.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ