21.6 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Σωτήρης Καραποστόλου στο Basketa: «Το buzzer beater είναι ωραίο ακόμη και σε οικογενειακό διπλό»

Ο Σωτήρης Καραποστόλου εξελίχθηκε σε πρόσωπο της τελευταίας αγωνιστικής στη Β' Εθνική με το buzzer beater του στο Αγρίνιο και μίλησε στο Basketa.gr για το Ανατόλια, που... δεν παρουσιάστηκε αδιάφορο, τη σπουδαία πορεία με μόνο τρεις ήττες στο Βορρά και τα στοιχεία, που έφεραν το πρωτάθλημα και την άνοδο στην Α2.

Την τελευταία αγωνιστική, πάντοτε υπάρχει ανάπτυξη διαφόρων... σεναρίων, ως προς το πώς θα παρουσιαστεί μια ομάδα βαθμολογικά αδιάφορη, απέναντι σε κάποια που «καίγεται» για το αποτέλεσμα, ώστε να πετύχει το στόχο της. Θα παρουσιαστεί, όπως πρέπει, με βάση τις δυνατότητές της, ή θα... χαμηλώσει ταχύτητα; Στο Ανατόλια αποφάσισαν να παίξουν για την τιμή τους στο Αγρίνιο, παρότι εδώ και ένα μήνα ήταν πρωταθλητές στο Βορρά της Β' Εθνικής και είχαν πάρει την άνοδο.

Και πολύ καλά έκαναν. Σε ένα συγκλονιστικό αγώνα με το σύνολο του Γιάννη Διαμαντάκου, ο Σωτήρης Καραποστόλου έμελλε να γράψει όλη την ιστορία. Το φοβερό του σουτ στη λήξη του χρόνου «έγραψε» το τελικό 70-69 και έριξε... στον γκρεμό το Αγρίνιο, φέρνοντας την άνοδο στην Ελευθερούπολη, που αρκετά χιλιόμετρα μακριά, στη Βέροια, κέρδιζε άνετα τον Φίλιππο, για να πανηγυρίσει τη δική της παρουσία στην Α2.

Ο πολύπειρος φόργουορντ αναφέρθηκε μέσω του Basketa.gr σε αυτό το μεγάλο σουτ και το ότι η ομάδα του έπαιξε κανονικά, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά, ότι αντιμετώπισε το ματς, όπως όλα τα υπόλοιπα. Παράλληλα, μίλησε για τη σπουδαία πορεία σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, με μόλις 3 ήττες στο πρώτο και ένα «βήμα»... από το να υποδεχθεί τον Παναθηναϊκό στο δεύτερο, ενώ έκανε λόγο για την επόμενη πρόκληση, που βρίσκει το συγκρότημα του Πέτρου Γκαϊτατζή στην εξαιρετικά ανταγωνιστική Α2.

Σωτήρη, πώς βρίσκει μια ομάδα το κίνητρο να παίζει, ενώ έχει ουσιαστικά τελειώσει με το στόχο της ένα μήνα περίπου;

Αυτή είναι η επιτυχία του κόουτς Γκαϊτατζή και του επιτελείου του. Με τον τρόπο του κράτησε το ενδιαφέρον και έδωσε κίνητρο στους παίκτες, έτσι ώστε να είμαστε σε εγρήγορση μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο του πρωταθλήματος.

Σας εξίταρε κατά κάποιο τρόπο το γεγονός, ότι ο αντίπαλός σας έπαιζε τη ζωή του, θέλοντας να του κάνετε δύσκολο το έργο;

Για εμάς ήταν ακόμη ένα παιχνίδι, όπως όλα τα υπόλοιπα. Προετοιμαστήκαμε με τον ίδιο τρόπο, όπως και στα προηγούμενα 29 παιχνίδια. Από εκεί και πέρα, η ατμόσφαιρα που είχε το γήπεδο ήταν φανταστική και σίγουρα το να παίζεις σε ένα γεμάτο γήπεδο και μια μπασκετική ωραία φανατική ατμόσφαιρα εξιτάρει κάθε αθλητή.

Ποια ήταν η σκέψη σου, πετυχαίνοντας ένα καλάθι που δε σήμαινε κάτι βαθμολογικά για εσάς, αλλά «σκότωσε» τον αντίπαλο, που τα έπαιζε όλα για όλα;

Το να βάζεις ένα buzzer beater ακόμη και σε ένα οικογενειακό διπλό σε κάνει και αισθάνεσαι ωραία, πόσο μάλλον σε ένα επίσημο παιχνίδι. Η ομάδα του Αγρινίου παρουσιάστηκε έτοιμη, πολύ σκληρή στην άμυνα και για το συγκεκριμένο παιχνίδι μου έβαλε δύσκολα. Η κατάληξη, όμως, της τελευταίας φάσης με άφησε απόλυτα ικανοποιημένο και είμαι σίγουρος, ότι έδωσα μεγάλη χαρά στην ομάδα μου.

Ο Γιάννης Διαμαντάκος είπε, ότι η στάση σας τιμά το άθλημα. Ποια είναι η άποψή σου πάνω στην τοποθέτησή του;

Ευχαριστούμε πολύ τον κόουτς. Από την πρώτη ημέρα της προετοιμασίας, μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο της περασμένης Κυριακής, έχουμε κρατήσει την ίδια ακριβώς στάση απέναντι στο άθλημα. Σεβασμός στους εαυτούς μας πρώτα και σεβασμός στους αντιπάλους μας. Αυτά, άλλωστε, είναι και τα πιστεύω που πρεσβεύει το κολλέγιο.

Δεν ακούστηκαν και λίγα ως προς το ποια στάση θα τηρούσατε σε αυτό το παιχνίδι, με την Ελευθερούπολη παράλληλα να παίζει την άνοδο στη Βέροια. Ποια είναι η δική σας απάντηση σε αυτά τα σχόλια;

Δε με απασχόλησε ποτέ, και φυσικά δε με απασχολεί και τώρα στα 41 μου τι λέγεται και τι ακούγεται. Το μόνο που ξέρω είναι, ότι τίποτα στη ζωή δε σου χαρίζεται και δε σου δίνεται απλόχερα, αν δεν δουλέψεις και αν δε ματώσεις για αυτό.

Περίμενες, ότι η ομάδα σου θα κατάφερνε τόσο γρήγορα να ξεχωρίσει και να κάνει θριαμβευτική πορεία στο πρωτάθλημα;

Ήταν κάτι, που δεν το πίστεψα στην αρχή. Κατά τη διάρκεια, όμως, του πρώτου γύρου και μετά από δύο συνεχόμενες εκτός έδρας νίκες στις Σέρρες και στο Λαγκαδά, ήμουν σίγουρος, ότι αυτή η ομάδα θα έπαιρνε πρωτάθλημα στο τέλος. Δείξαμε, ότι καταλάβαμε νωρίς τους ρόλους μας και το τι έπρεπε να κάνει ο καθένας μας, έτσι ώστε αυτή η ομάδα να τελειώσει πρώτη στο τέλος. Αυτό πιστεύω, ότι είναι το μυστικό, σε συνδυασμό βέβαια με την καθοδήγηση του κόουτς και των βοηθών του, αλλά παράλληλα και με την ηρεμία και σιγουριά της διοίκησης και συγκέκριμενα του Νίκου Χαΐτογλου.

Ποιοι ήταν οι πιο σημαντικοί σταθμοί, κατά τη γνώμη σου, μέχρι την άνοδο;

Ο πρώτος σταθμός που κούνησε ενα καμπανάκι μέσα μου, ήταν ένα φιλικό προετοιμασίας με τους Μαχητές και στη συνέχεια οι δύο εκτός έδρας νίκες, που ανέφερα προηγουμένως.

Είναι ίσως η πιο γεμάτη σεζόν της καριέρας σου, έχοντας πάρει άνετα μια άνοδο κι έχοντας κάνει μια όμορφη πορεία στο Κύπελλο, με ματς που πήγε σε 4 παρατάσεις;

Ήταν μια γεμάτη σεζόν, όντως, με πάρα πολύ ωραία συναισθήματα, συγκινήσεις και πάρα πολύ όμορφες στιγμές. Αυτό, που με έκανε πραγματικά χαρούμενο, όμως, ήταν οι σχέσεις που είχαμε με τους συμπαίκτες μου και όλο το τεχνικό επιτελείο, πράγμα που έκανε την καθημερινότητά μας πάρα πολύ εύκολη και απίστευτα χαρούμενη.

Τι είναι αυτό που πρέπει να κάνει η ομάδα, για να σταθεί στην Α2;

Πιστεύω, ότι η ομάδα θα θέσει στόχους εφικτούς, θα προσεγγίσει άτομα που θα έχουν τα ίδια όνειρα και στόχους με τα παιδιά, που την έφεραν στην Α2, ενώ θα δώσει κίνητρο και όραμα σε παίκτες, ώστε να συμβαδίσουν και αυτοί σύμφωνα με όσα απαιτεί η ομάδα.

Είσαι από τους πρωταγωνιστές αυτής της ομάδας. Θα ήθελες να ζήσεις την περιπέτεια μαζί της σε μια τόσο ανταγωνιστική κατηγορία;

Πρωταγωνίστρια φέτος ήταν όλη η ομάδα του Ανατόλια φέτος και όλους θέλω να δώσω πραγματικά συγχαρητήρια μέσα από την καρδιά μου. Έχω παίξει 10 χρόνια στην Α1, οπότε για μένα τα κίνητρα είναι άλλα, εσωτερικά και οικογενειακά πρωτίστως, όχι τόσο το κίνητρο της επόμενης κατηγορίας.

Photo Credits: Thomas Pappas



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ