18.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Σωστή κίνηση υπό έναν όρο

Ο Παναθηναϊκός προχώρησε σε αλλαγή στην τεχνική ηγεσία που έμοιαζε αναμενόμενη, όμως το αποτέλεσμά της θα κριθεί από την αμέσως επόμενη κίνηση.

Το «καράβι» φαινόταν ότι πήγαινε ολοταχώς για τα βράχια εδώ κι αρκετό καιρό. Δεν ήταν τόσο τα αρνητικά αποτελέσματα που προβλημάτιζαν, όσο η γενικότερη εικόνα πάνω στο παρκέ, η οποία δεν άφηνε περιθώρια για χαμόγελα και αισιοδοξία. Αυτό ήταν κάτι που γνώριζε και ο Γιώργος Βόβορας.

Ο 43χρονος κόουτς φάνηκε να χάνει τον έλεγχο στο παιχνίδι με το Λαύριο. Διότι θα ήταν εντελώς διαφορετικό για τους πρωταθλητές Ελλάδας, αν έχαναν από τη συγκεκριμένη -εξαιρετική και φορμαρισμένη ομάδα του Χρήστου Σερέλη- δοκιμάζοντας πρόσωπα και σχήματα ή δίνοντας ευκαιρία σε παίκτες όπως ο Γιώργος Καλαϊτζάκης που δεν πάτησε παρκέ. Ωστόσο για παράδειγμα ο αρχηγός Ιωάννης Παπαπέτρου αγωνίστηκε για 33 λεπτά σαν να επρόκειτο για ένα κομβικό αγώνα που η ομάδα χρειαζόταν πάση θυσία τη νίκη!

Οι «πράσινοι» έμοιαζαν εδώ και καιρό να μην έχουν ρόλους και το ελπιδοφόρο ξεκίνημα έδωσε τη θέση του σε μία μέτρια συνέχεια κι έφτασε ο Δεκέμβριος, με το «τριφύλλι» να παρουσιάζει εικόνα αποσύνθεσης και να μπαίνει στα παιχνίδια τουλάχιστον είκοσι αγωνιστικά λεπτά μετά το ξεκίνημά τους. Ο ίδιος ο απερχόμενος προπονητής κατάλαβε ότι δεν μπορούσε να αποτελέσει μέρος της λύσης  των ζητημάτων κι από τη στιγμή που δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να αποτελεί πρόβλημα, συμφώνησε με την απόφαση για αλλαγή σκυτάλης στην τεχνική ηγεσία.

Η πιο κομβική στιγμή όμως, θα είναι η απόφαση και η ανακοίνωση του αντικαταστάτη του. Αν ο Παναθηναϊκός αποφάσισε να προχωρήσει στο «ηλεκτροσόκ» για να δώσει τα ηνία σε κάποιον προπονητή δίχως εμπειρία και «ειδικό βάρος», τότε δεδομένα έπραξε λάθος. Εκτός αν ξεκαθαριστεί ότι πάει σε μία κίνηση που απλώς θα οδηγήσει την ομάδα μέχρι το φινάλε της τρέχουσας σεζόν και το καλοκαίρι θα αλλάξει εκ νέου το τεχνικό επιτελείο. 

Επί της ουσίας λοιπόν οι προσεχείς ημέρες αποτελούν και τη μεγάλη πρόκληση, διότι αν δεν γίνει η κατάλληλη επιλογή για την τεχνική ηγεσία, η εικόνα μπορεί να αλλάξει για λίγο καιρό, αλλά το κλαμπ θα βρεθεί ξανά στο ίδιο αδιέξοδο στο εγγύς μέλλον. Αν γίνει όμως, ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα που θα έρθουν, θα μπορεί το «τριφύλλι» να είναι πιο αισιόδοξο για το μέλλον του.

Θα πρέπει να σημειωθεί και το εξής: Οι παίκτες με τη φυγή του προπονητή δεν «βγήκαν λάδι» κι αυτό το κατάλαβαν από τα όσα τους είπαν ο Φραγκίσκος Αλβέρτης, ο Δημήτρης Διαμαντίδης αλλά και οι οπαδοί που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ. Δεν σημαίνει ότι όλο το «βάρος» της ευθύνης ανήκε στον Γιώργο Βόβορα. Σίγουρα είχε σημαντικό μερίδιο, αλλά κι αρκετοί αθλητές εδώ και καιρό μοιάζουν εκτός τόπου και χρόνου. Οι δικαιολογίες πλέον τελείωσαν για όλους.

Στη μεγάλη εικόνα πάντως, τα πάντα για τον Παναθηναϊκό θα κριθούν το προσεχές καλοκαίρι. Το κομμάτι της ιδιοκτησίας είναι πολύ σημαντικό, διότι τα πράγματα θα παραμείνουν εξαιρετικά δύσκολα, αν δεν αποφασίσει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος να ενεργοποιηθεί ξανά ή αν δεν αγοράσει κάποιος άλλος επιχειρηματίας το πλειοψηφικό πακέτο της πιο επιτυχημένης ομάδας στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ