19.7 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Σωκράτης Ψαρόπουλος στο basketa.gr «Το συναίσθημα που ένιωσα δεν περιγράφεται»

Ο Σωκράτης Ψαρόπουλος μετά από έξι γεμάτες σεζόν στην Α2, αποφάσισε να αποδεχθεί την πρόταση αλλά και την προοπτική που του έδινε ο Τρίτωνας, και να αγωνιστεί ουσιαστικά στην ομάδα της γειτονιάς του, έχοντας μεγαλώσει στα Σεπόλια.

Ο 26χρονος γκαρντ, στην πιο ώριμη σεζόν της καριέρας του αποτελεί το σημείο αναφοράς για την ομάδα του Μιχάλη Μιχελάκου, και στο Αθηναϊκό ντέρμπι με το Παγκράτι ήταν ο κορυφαίος «σκοτώνοντας» την πρώην του ομάδα με 23 πόντους και 2 τρίποντα, όντας ο καθοριστικός παράγοντας της νίκης. Ωστόσο, και ο ίδιος μιλώντας στο basketa.gr έδειξε να συγκινείται όταν οι φίλοι της ομάδας στην οποία αγωνίστηκε για τρία χρόνια, φώναξαν το όνομα του πριν το ξεκίνημα της αναμέτρησης : «Το να φωνάζουνε το όνομα μου οι οπαδοί του Παγκρατίου ενώ είμαι αντίπαλος είναι πραγματικά απίστευτο συναίσθημα. Από τότε που έφυγα έχω αγωνιστεί δυο φορές σαν αντίπαλος με το Περιστέρι, και μια στο τωρινό παιχνίδι. Μου είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να παίζω αντίπαλος του, αλλά αυτή είναι η δουλειά μας και πρέπει να το κάνω».

Ο Τρίτωνας βρέθηκε την περσινή σεζόν στην 4η θέση της Β' Εθνικής, την καλύτερη που έχει πάρει τα τελευταία 40 χρόνια, και φετινός του στόχος είναι ένα βήμα παραπάνω. Ο έμπειρος γκαρντ κρατάει χαμηλά τους τόνους αναφέροντας : «Είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για οτιδήποτε, πόσο περισσότερο για άνοδο, έχοντας παίξει μόλις δυο παιχνίδια. Στόχος μας είναι κάθε εβδομάδα να δουλεύουμε όσο πιο πολύ μπορούμε, και να κοιτάζουμε το επόμενο παιχνίδι και μόνο. Το 2/2 αυτή τη στιγμή δεν λέει κάτι», ενώ αναφορικά με τον δικό του στόχο μέσα από τον Τρίτωνα είπε : «Προσωπικός μου στόχος είναι να βοηθάω την ομάδα μου με οποιοδήποτε τρόπο ώστε να μπορέσει να πετύχει και να διακριθεί».

Αναφορικά με το παιχνίδι με το Παγκράτι, για το που κρίθηκε και πως ήταν το συναίσθημα να αγωνίζεται σε ένα γεμάτο κλειστό ανέφερε : «Το παιχνίδι ήταν ιστορικής σημασίας, ανάμεσα σε δυο μεγάλες Αθηναϊκές ομάδες. Το ιδανικό για κάθε αθλητή είναι να αγωνίζεται σε γεμάτο γήπεδο, είναι το καλύτερο συναίσθημα για αυτόν και η μεγάλη ανταμοιβή του. Το παιχνίδι είχε πολλές διακυμάνσεις, ήταν όμορφο με δυο ποιοτικές ομάδες, και το πήρε αυτή που φάνηκε ότι το ήθελε περισσότερο».

Για το πως του φαίνεται το επίπεδο της Β' Εθνικής για το αν προσαρμόστηκε τόνισε : «Αρχικά θέλω να τονίσω ότι στην ομάδα έχουμε πάρα πολύ καλό κλίμα μεταξύ μας. Το σωματείο είναι πολύ οργανωμένο και ο κάθε αθλητής έχει ότι χρειαστεί ώστε να τα δώσει όλα στη γήπεδο. Προσαρμόστηκα αρκετά γρήγορα και σε αυτό με έχει βοηθήσει ο προπονητής μου, το σταφ και οι συμπαίκτες μου. Το επίπεδο στην κατηγορία είναι αρκετά ανεβασμένο, με καλές ομάδες, και χαρακτηριστικό της σκληρές άμυνες. Πλέον κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι με τον Γλαύκο στην Πάτρα, και στόχος μας είναι το θετικό αποτέλεσμα». 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ