24.2 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Σχολεία και εμπόριο «κρίνουν» (και) το μπάσκετ

Η αυριανή ημέρα (Παρασκευή 29/1) είχε χαρακτηριστεί από πολλούς ως «ημέρα ορόσημο» για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, με την επίσημη πληροφόρηση να μιλάει για ανακοινώσει του Λευτέρη Αυγενάκη σχετικά με τον «χάρτη» επανέναρξης των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων. Πλησιάζοντας προς αυτήν όμως, οι έχοντες κρίση και ενημέρωση των εξελίξεων στη χώρα, εμφανίζονται όλο και πιο συγκρατημένοι σε σχέση με την αρχική αισιοδοξία που είχε καλλιεργηθεί.

Ο «βομβαρδισμός» διαρροών περί πιθανότατης αναστολής επανέναρξης της δια ζώσης λειτουργίας των γυμνασίων και λυκείων, αλλά και επιστροφής σε σύστημα click away για τα καταστήματα, σε συνδυασμό με την σταθερή αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού που ανακοινώνονται κάθε 24ωρο στο χώρα, έχουν προκαλέσει «μούδιασμα» για το αν θα υπάρξουν αύριο εξαγγελίες και ποιες θα είναι αυτές.

Πριν από λίγη ώρα στην τηλεδιάσκεψη που εξελίσσεται εδώ και αρκετές μέρες μεταξύ του Λευτέρη Αυγενάκη και των σωματείων από όλα τα σπορ, τέθηκε το ερώτημα για το αν επίκειται επανέναρξη πρωταθλημάτων, χωρίς να υπάρξει απάντηση. Είναι προφανές και λογικό, ο Υφυπουργός Αθλητισμού την ώρα που αναμένονται αύριο σημαντικές ανακοινώσεις της Κυβέρνησης για συνολική λειτουργία τομέων της δημόσιας ζωής στη χώρα, να μη μπορεί να προβεί σε ανακοινώσεις αφού και ο ίδιος θα περιμένει τις τελικές αποφάσεις των επιστημόνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες επίσης, σε επίσκεψη που πραγματοποίησε σήμερα ο ΠΣΑΚ στον ΓΓΑ Γιώργο Μαυρωτά, δεν εισέπραξε κάποια σαφή ενημέρωση για το ότι επίκειται άμεση ανακοίνωση για επιστροφή στη δράση, αλλά αυτό δεν λέει απαραίτητα κάτι αφού είναι πολύ λογικό ο ΓΓΑ να μην προτρέχει του Υφυπουργού για τις όποιες ανακοινώσεις μπορεί να επίκεινται.

Μετρώντας αντίστροφα προς την αυριανή ημέρα, είναι κοινή διαπίστωση ότι η ατζέντα έχει αλλάξει και έχει μεταφερθεί σε ένα ευρύτερο «κάδρο» για τις λειτουργίες στη χώρα, ξεφεύγοντας από τον αθλητισμό που αναμενόταν να έχει αύριο την... τιμητική του. Προβλέψεις αποφεύγονται για την ώρα, όμως και άνθρωποι που εξέφραζαν αισιοδοξία για ανακοινώσεις περί άμεσης επανέναρξης προπονήσεων και σύντομα δικαιώματος για το ίδιο και στα πρωταθλήματα, πλέον τηρούν στάση αναμονής.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ