24.2 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Σχεδόν οι μισοί ΝΒΑers δεν πάνε Ευρωμπάσκετ!

Απώλειες από το ΝΒΑ έχουμε σε ακόμα ένα Ευρωμπάσκετ, καθώς και φέτος αρκετοί παίκτες από την άλλη άκρη του Ατλαντικού δεν θα παίξουν στα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα των χωρών τους.

Με αφορμή τις τελευταίες απουσίες, του Γιάννη Αντετοκούνμπο για την Ελλάδα και του Μίλος Τεόντοσιτς για τη Σερβία με τις ομάδες τους Μιλγουόκι Μπακς και Λος Άντζελες Κλίπερς αντίστοιχα να επικαλούνται προβλήματα τραυματισμών, το Basketa.gr συγκέντρωσε όλους τους NBAers που δεν θα αγωνιστούν στην 40ή έκδοση της διοργάνωσης, η οποία θα λάβει χώρα από 31 Αυγούστου έως 17 Σεπτεμβρίου σε Φινλανδία, Τουρκία, Ρουμανία και Ισραήλ (η τελική φάση θα γίνει στην Κωνσταντινούπολη). Το ποσοστό της… διαρροής ανέρχεται στο 45,4%!

Είτε επειδή προέχουν οι υποχρεώσεις τους με τις ομάδες τους στο ΝΒΑ είτε εξαιτίας τραυματισμού είτε επειδή έθεσαν οι ίδιοι εαυτόν εκτός, ο καθένας για το δικό του λόγο δεν θα παίξει φέτος με το εθνόσημο στο στήθος. Πρόκειται για συνολικά 25 παίκτες από έντεκα χώρες. Σύμφωνα με τις προεπιλογές, καθώς δεν έχουν ανακοινώσει ακόμα όλες οι ομάδες τα τελικά ρόστερ, 30 παίκτες από το ΝΒΑ υπολογίζονται από δεκαεφτά χώρες να δώσουν κανονικά το παρών στα επίσημα ματς, αν και ορισμένοι εξ αυτών απείχαν από την πλειονότητα των φιλικών ή μέρος της προετοιμασίας.

Από ελληνικής πλευράς, ο Κώστας Κουφός και ο Τάιλερ Ντόρσεϊ ενημέρωσαν πως είναι τραυματίες και δεν κλήθηκαν από τον ομοσπονδιακό τεχνικό Κώστα Μίσσα, ενώ ο 22άχρονος γκαρντ/φόργουορντ των «ελαφιών» εξήγησε ο ίδιος τους λόγους της αποχής του. Θυμίζουμε πως το 2015 έπαιξαν 29 NBAers, το 2013 στη Σλοβενία βρέθηκαν 28, ενώ το 2011 είχαμε τον αριθμό ρεκόρ των 32 Ευρωπαίων παικτών από το «μαγικό κόσμο». Συνολικά, στα 39 Ευρωμπάσκετ, που προηγήθηκαν, αγωνίστηκαν 98 διαφορετικοί NBers. Αναλυτικά, ποιοι υπολογίζονται και ποιοι όχι από τους ομοσπονδιακούς τεχνικούς για το Ευρωμπάσκετ 2017…

Κροατία: Ντάριο Σάριτς (Φιλαδέλφεια Σίξερς), Ντράγκαν Μπέντερ (Φοίνιξ Σανς), Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς (Ουάσινγκτον Ουίζαρντς)
Δεν παίζουν: Μάριο Χεζόνια (Ορλάντο Μάτζικ), Άντε Ζίζιτς (Κλίβελαντ Καβαλίερς), Ίβιτσα Ζούμπατς (Λος Άντζελες Λέικερς), Νταμιάν Ρούντεζ (ελεύθερος, πέρυσι Ορλάντο Μάτζικ)

Γαλλία: Ζοφρέ Λοβέρν (Σαν Αντόνιο Σπερς), Εβάν Φουρνιέ (Ορλάντο Μάτζικ), Μπορίς Ντιό (Γιούτα Τζαζ)
Δεν παίζουν: Νικολά Μπατούμ (Σάρλοτ Χόρνετς), Ρούντι Γκομπέρ (Γιούτα Τζαζ), Ιάν Μαϊμνί (Ουάσινγκτον Ουίζαρντς), Αλέξις Αγινκά (Νιου Ορλίνς Πέλικανς)

Γερμανία: Ντένις Σρόντερ (Ατλάντα Χοκς)
Δεν παίζουν: Ντάνιελ Τάις (Μπόστον Σέλτικς), Πολ Ζίπσερ (Σικάγο Μπουλς)

Γεωργία: Ζάζα Πατσούλια (Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς)

Ελλάδα: Γιώργος Παπαγιάννης (Σακραμέντο Κινγκς)
Δεν παίζουν: Γιάννης Αντετοκούνμπο (Μιλγουόκι Μπακς), Κώστας Κουφός (Σακραμέντο Κινγκς), Τάιλερ Ντόρσεϊ (Ατλάντα Χοκς)

Ιταλία: Μάρκο Μπελινέλι (Ατλάντα Χοκς)
Δεν παίζει: Ντανίλο Γκαλινάρι (Λος Άντζελες Κλίπερς)

Λετονία: Κρίσταπς Πορζίνγκις (Νιου Γιορκ Νικς), Ντάβις Μπέρτανς (Σαν Αντόνιο Σπερς)

Λιθουανία: Γιόνας Βαλαντσίουνας (Τορόντο Ράπτορς), Μιντάουγκας Κουζμίνσκας (Νιου Γιορκ Νικς)
Δεν παίζει: Ντομάντας Σαμπόνις (Ιντιάνα Πέισερς)

Μαυροβούνιο: Νίκολα Βούτσεβιτς (Ορλάντο Μάτζικ)

Ρωσία: Τιμοφέι Μοζγκόφ (Μπρούκλιν Νετς)

Σερβία: Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς (Σακραμέντο Κινγκς), Μπόμπαν Μαριάνοβιτς (Ντιτρόιτ Πίστονς)
Δεν παίζουν: Μίλος Τεόντοσιτς (Λος Άντζελες Κλίπερς), Νέμανια Μπιέλιτσα (Μινεσότα Τίμπεργουλφς), Νίκολα Γιόκιτς (Ντένβερ Νάγκετς)

Τσεχία: Τόμας Σατοράνσκι (Ουάσινγκτον Ουίζαρντς)

Ισπανία: Πάου Γκασόλ (Σαν Αντόνιο Σπερς), Μαρκ Γκασόλ (Μέμφις Γκρίζλις), Ουίλι Ερνανγκόμεζ (Νιου Γιορκ Νικς), Άλεξ Αμπρίνες (Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ), Χουάν Ερνανγκόμεζ (Ντένβερ Νάγκετς), Ρίκι Ρούμπιο (Γιούτα Τζαζ)
Δεν παίζουν: Νίκολα Μίροτιτς (ελεύθερος, πέρυσι Σικάγο Μπουλς), Σερζ Ιμπάκα (Τορόντο Ράπτορς), Χοσέ Καλντερόν (Κλίβελαντ Καβαλίερς)

Ισραήλ: Όμρι Κάσπι (Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς)

Τουρκία: Φουρκάν Κορκμάζ (Φιλαδέλφεια Σίξερς), Τσεντί Οσμάν (Κλίβελαντ Καβαλίερς)
Δεν παίζουν: Ερσάν Ιλιασόβα (Ατλάντα Χοκς), Ομέρ Ασίκ (Νιου Ορλίνς Πέλικανς)

Πολωνία-Δεν παίζει: Μάρτσιν Γκορτάτ (Ουάσινγκτον Ουίζαρντς)

Ουκρανία-Δεν παίζει: Άλεξ Λεν (Φοίνιξ Σανς)

Σλοβενία: Γκόραν Ντράγκιτς (Μαϊάμι Χιτ)

Φινλανδία: Λάουρι Μαρκάνεν (Σικάγο Μπουλς)

Ξεχωριστές περιπτώσεις αποτελούν ο Γάλλος Τόνι Πάρκερ (Σαν Αντόνιο Σπερς) και ο Γερμανός Ντιρκ Νοβίτσκι (Γερμανία), οι οποίοι ύστερα από πολυετή παρουσία στα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα της χώρας τους αποφάσισαν να κρεμάσουν τη φανέλα με το εθνόσημο, αν και συνεχίζουν στην ενεργό δράση με τις ομάδες τους στο ΝΒΑ. Ο Βρετανός Μπεν Γκόρντον έπαιξε πέρυσι στην D-League με τους Τέξας Λέντζετς και παραμένει ελεύθερος, ψάχνοντας την επιστροφή του στο «μαγικό κόσμο». Δεν θα παίξει με τη Μεγάλη Βρετανία στο Ευρωμπάσκετ 2017, καθώς αν και κλήθηκε στην προετοιμασία ουδέποτε εμφανίστηκε.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ