17.8 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Σφραγίστηκαν τα πρώτα «εισιτήρια» (pics)

Μία αγωνιστική πριν από το φινάλε της προκριματικής φάσης του Ευρωμπάσκετ Γυναικών 2019 και ήδη εφτά ομάδες έχουν κλείσει τη θέση τους στα τελικά.

Οι «οικοδέσποινες» Σερβία και Λετονία θα έδιναν έτσι κι αλλιώς το παρών στην τελική φάση, η οποία θα λάβει χώρα το διάστημα 27 Ιουνίου με 7 Ιουλίου στο Βελιγράδι, τη Νις, τη Ρίγα και το Ζρένιανιν, με τη συμμετοχή συνολικά δεκαέξι ομάδων. Άλλες πέντε Εθνικές τσέκαραν το «εισιτήριο» της πρόκρισης, μετά τους αγώνες του Σαββάτου (18/11). Ο λόγος για την Τσεχία, τη Ρωσία, τη Σλοβενία, την Ισπανία και την Τουρκία, οι οποίες εξασφάλισαν και μαθηματικά την παρουσία τους στα τελικά.

Οι τελευταίοι αγώνες θα γίνουν την Τετάρτη (21/11), οπότε θα μάθουμε και τα υπόλοιπα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα που θα δώσουν το παρών στο μεγάλο «ραντεβού» του επόμενου καλοκαιριού. Θυμίζουμε πως την πρόκριση θα εξασφαλίσουν οι Εθνικές που θα τερματίσουν πρώτες σε καθέναν από τους οκτώ ομίλους των προκριματικών, καθώς και οι έξι καλύτερες δεύτερες.

Μετά την ήττα στο Μάντσεστερ από τη Μεγάλη Βρετανία, η Ελλάδα επιβάλλεται να κερδίσει στον τελευταίο αγώνα της, ο οποίος θα φιλοξενηθεί στην Κοζάνη με αντίπαλο το Ισραήλ (21/11, 17.00), για να μπορεί να ελπίζει σε πρόκριση. Ανάλογα με το αποτέλεσμα στο Μεγάλη Βρετανία-Πορτογαλία στο «Belle Vue Sports Village» (21/11, 19.00) θα κριθεί η θέση της στον όμιλο, πρώτη ή δεύτερη, με τη μέχρι στιγμής βαθμολογία να έχει ως εξής…

1. Μ. Βρετανία 9 (4-1)
2. Ελλάδα 8 (3-2)
3. Ισραήλ 7 (2-3)
4. Πορτογαλία 6 (1-4)



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ