23.2 C
Athens
Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2024

«Σφραγίζουν» θέση για «16»

Πέφτει η αυλαία της πρώτης φάσης του 40ού Ευρωμπάσκετ με τη διεξαγωγή των αναμετρήσεων στο Γ’ και στο Δ’ Όμιλο, σε Κλουζ Ναπόκα και Κωνσταντινούπολη αντίστοιχα.

Είναι γνωστές και οι οκτώ ομάδες που θα περάσουν στους νοκ άουτ αγώνες των «16», που θα διεξαχθούν στην Κωνσταντινούπολη, αλλά μόνο η Ισπανία και η Κροατία γνωρίζουν τη θέση που θα καταλάβουν στον όμιλο, 1η και 2η αντίστοιχα. Οι Ίβηρες θα παίξουν με την Ουγγαρία που μόνο με νίκη-έκπληξη θα τερματίσει 3η και η «Χρβάτσκα» με την Τσεχία χωρίς να αγωνιούν, ενώ η οικοδέσποινα Ρουμανία θα τεθεί αντιμέτωπη με το Μαυροβούνιο που επίσης έχει «τσεκάρει» το εισιτήριό του για το «Σινάν Ερντέμ».

Στο Δ’ Όμιλο, στην Κωνσταντινούπολη, Λετονία, Σερβία και Ρωσία ισοβαθμούν στην κορυφή με 3-1 και τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν από τα αποτελέσματα στα παιχνίδια της Πέμπτης (07/09. Οι πρώτοι θα παίξουν με τη γηπεδούχο -και ήδη προκριθείσα- Τουρκία, οι «Πλάβι» θα αντιμετωπίσουν το Βέλγιο κι η «αρκούδα» τη Μ. Βρετανία. Εάν η ισοβαθμία δεν «σπάσει», τότε ως πρώτοι θα προκριθούν οι Σέρβοι, με δεύτερους τους Λετονούς και τρίτους τους Ρώσους. Υπάρχει σενάριο μέχρι και τετραπλής ισοβαθμίας και, σε αυτή την περίπτωση, η σειρά κατάταξης θα έχει ως εξής: 1. Ρωσία, 2. Σερβία, 3. Τουρκία και 4. Λετονία.

Το πρόγραμμα (07/09):
14.30 Κλουζ Ναπόκα, Τσεχία-Κροατία
14.30 Κωνσταντινούπολη, Ρωσία-Μ. Βρετανία
17.15 Κλουζ Ναπόκα, Ουγγαρία-Ισπανία
17.15 Κωνσταντινούπολη, Βέλγιο-Σερβία
20.45 Κλουζ Ναπόκα, Μαυροβούνιο-Ρουμανία
20.45 Κωνσταντινούπολη, Λετονία-Τουρκία
-Όλοι οι αγώνες θα προβληθούν τηλεοπτικά από την ΕΡΤ2.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ