25.4 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

«Σφράγισε» την πρωτιά με κατοστάρα ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός νίκησε πολύ εύκολα το Ρέθυμνο εκτός έδρας με 103-69 και εξασφάλισε και μαθηματικά την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου της Stoiximan.gr Basket League.

Οι «πράσινοι» μετρούν πλέον 22 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια πρωταθλήματος και θα έχουν το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας μέχρι το τέλος των πλέι οφ.

Από την άλλη πλευρά, οι Κρητικοί συνεχίζουν τη μάχη που δίνουν για την είσοδο στα πλέι οφ έχοντας ρεκόρ 8-14.

Όσον αφορά την εξέλιξη του αγώνα, το Ρέθυμνο ήταν ανταγωνιστικό μόνο στην πρώτη περίοδο όταν και ήταν πίσω μόλις με δύο πόντους διαφορά (21-23). Στο δεύτερο κομμάτι του αγώνα όμως οι «πράσινοι» πάτησαν γκάζι και... εξαφανίστηκαν. Είναι χαρακτηριστικό ότι επικράτησαν με επιμέρους σκορ 35-18 κι εκτόξευσαν τη διαφορά στο +19 (58-39).

Ο Τσάβι Πασκουάλ δοκίμασε αρκετά πρόσωπα και σχήματα στο δεύτερο μέρος, αλλά οι πρωταθλητές Ελλάδας δεν έριξαν το ρυθμό τους και πήραν το ροζ φύλλο αγώνα με 103-69.

Οι ανεβασμένοι: Ο Ίαν Βουγιούκας κυριάρχησε στις δύο ρακέτες σημειώνοντας 17 πόντους, ενώ ο Λούκας Λεκαβίτσιους ήταν πολύ «ζεστός» και σημείωσε 15 πόντους χωρίς να αστοχήσει σε κάποια προσπάθεια. Από την πλευρά των γηπεδούχων, ο Στέφαν Μούντι ήταν φοβερός και τρομερός, αλλά οι 32 πόντοι που σημείωσε δεν έσωσαν το Ρέθυμνο από τον διασυρμό.

Με τη γλώσσα των αριθμών: Η κυριαρχία του Παναθηναϊκού ήταν πλήρης. Οι «πράσινοι» σούταραν καλύτερα σε βολές, δίποντα και τρίποντα, ενώ παράλληλα είχαν και 18 περισσότερα ριμπάουντ από τους αντιπάλους τους (41-23).Όπως είναι λογικό το αποτέλεσμα δεν θα μπορούσε να ήταν διαφορετικό.

Δείτε το αναλυτικό στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ