24 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Σφαιρόπουλος vs Καστρίτη σε ντέρμπι “αιωνίων”!

Ο πρώτος ελληνικός "εμφύλιος" σε επίπεδο πάγκων στην ιστορία του ισραηλινού μπάσκετ θα διεξαχθεί τις επόμενες ημέρες. Ταυτόχρονα είναι και μια μεγάλη αναμέτρηση μεταξύ δύο "αιωνίων" αντιπάλων, που μάχονται παραδοσιακά για την κυριαρχία στην πόλη του Τελ Αβίβ. 

Η Μακάμπι θα τεθεί αντιμέτωπη της Χάποελ στην προημιτελική φάση των πλέι οφ του ισραηλινού πρωταθλήματος με έπαθλο την πρόκριση στο φάιναλ φορ. Και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος της Μακάμπι θα βρει απέναντί του τον Γιάννη Καστρίτη της Χάποελ για πρώτη φορά μετά τις μεταξύ τους αναμετρήσεις στην ελληνική Basket League.

Είναι αλήθεια πως σε αυτές τις αναμετρήσεις ο Σφαιρόπουλος ήταν πάντα σε θέση ισχύος ως προπονητής του Ολυμπιακού και ο Καστρίτης το αουτσάιντερ, καθώς προπονούσε ομάδες με πολύ μικρότερο μπάτζετ και πολύ χαμηλότερη δυναμικότητα. Γι' αυτό και πάντα ο Σφαιρόπουλος ήταν ο νικητής, εύκολα μάλιστα.

Τη σεζόν 2015-16 ο Ολυμπιακός είχε νικήσει με 89-44 και 103-60 τον Αρκαδικό.

Τη σεζόν 2016-17 ο Ολυμπιακός είχε νικήσει με 81-60 και 79-61 τα Τρίκαλα.

Και τη σεζόν 2017-18 ο Ολυμπιακός είχε νικήσει με 85-56 την Κύμη. Στον αγώνα του δεύτερου γύρου μεταξύ των δύο ομάδων ο Καστρίτης δεν ήταν πια προπονητής στην Κύμη.

Τα προγνωστικά λένε πως ο Γιάννης Σφαιρόπουλος θα διευρύνει αυτό το υπέρ του 5-0 επί του Γιάννη Καστρίτη, καθώς και αυτή τη φορά η δική του ομάδα είναι ανώτερη σε όλα από την ομάδα του αντιπάλου του.

Η μόνη διαφορά σε σχέση με το ελληνικό πρωτάθλημα είναι ότι ο αγώνας της Μακάμπι με τη Χάποελ Τελ Αβίβ είναι ένα κλασικό ντέρμπι και κάθε φορά που οι δύο ομάδες παίζουν μεταξύ τους, όλη η πόλη συζητά γι' αυτό. Κάτι που φυσικά δίνει άλλο χρώμα στην αναμέτρηση και ελπίδες στον θεωρητικά πιο αδύναμο να κάνει τη ζημιά στον ισχυρό, εκμεταλλευόμενος αυτήν ακριβώς την αύρα του ντέρμπι.

Πάντως για να κάνει την έκπληξη η Χάποελ, θα πρέπει να νικήσει όχι μία, αλλά δύο φορές τη Μακάμπι, καθώς η σειρά θα κριθεί στις δύο νίκες. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου έχει το πλεονέκτημα έδρας, κάτι που σημαίνει ότι ο πρώτος αγώνας, το Σάββατο 18/7, θα γίνει στο Γιαντ Ελιάου. Το δεύτερο παιχνίδι θα γίνει την Τρίτη 21/7 στην έδρα της Χάποελ και αν χρειαστεί και τρίτος αγώνας, θα γίνει και πάλι στο Γιαντ Ελιάου στις 23/7.

Η Χάποελ κατάφερε να προκριθεί στα πλέι οφ κυριολεκτικά την ύστατη στιγμή, αφού την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου έχασε με 106-105 από την ουραγό Μακάμπι Αστόντ, όμως ο συνδυασμός των άλλων αποτελεσμάτων, τής χάρισε την πρόκριση. "Είναι πολύ σημαντικό που καταφέραμε να φτάσουμε στα πλέι οφ. Το ντέρμπι με τη Μακάμπι δεν αφορά τους προπονητές. Μιλάμε για δύο μεγάλους συλλόγους, που τίθενται αντιμέτωποι σε αυτή τη σειρά και θέλουμε να εξασφαλίσουμε ότι θα είμαστε υγιείς, γιατί έχουμε αντιμετωπίσει ως τώρα πολλούς τραυματισμούς. Μπορούμε όμως και θα παλέψουμε σαν Χάποελ Τελ Αβίβ", δήλωσε ο Γιάννης Καστρίτης.

Η Μακάμπι έχασε κι αυτή την τελευταία αγωνιστική από τη Μακάμπι Ρισόν με 86-77, αλλά ήταν αδιάφορη, καθώς είχε ήδη εξασφαλίσει την πρώτη θέση. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν ήξερε εκείνη την ώρα ποιος θα ήταν ο αντίπαλος στα πλέι οφ, αλλά έτσι κι αλλιώς το μυαλό του ήταν στα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα του. Ο Κουίνσι Έισι είναι τραυματίας, το ίδιο και ο Ελάιτζα Ουίλιαμς, ενώ ο Τάιλερ Ντόρσεϊ ήταν μέχρι πρότινος σε καραντίνα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ