25.7 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

Σφαιρόπουλος: “Ύπουλο παιχνίδι”

Μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ, το παιχνίδι με την Μπάμπεργκ στο ΣΕΦ μοιάζει πιο εύκολη υπόθεση για τον Ολυμπιακό, που έχει πλέον ανεβασμένη ψυχολογία και, καθώς εξασφάλισε και μαθηματικά την παρουσία του στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας, κυνηγά πλέον το πλεονέκτημα έδρας. Παρ' όλα αυτά ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν θέλει επ' ουδενί οι παίκτες του να παρασυρθούν και να χαλαρώσουν, γι' αυτό στη συνέντευξη Τύπου πριν από το παιχνίδι τόνισε τους κινδύνους, που ελλοχεύουν. Άλλωστε η Μπάμπεργκ θα έχει για προπονητή έναν άλλον Ιταλό από τον Τρινκέρι, που ξεκίνησε τη σεζόν. Τον Λούκα Μπάνκι.

"Έχουμε ένα ύπουλο παιχνίδι με μία πολύ καλή ομάδα, η οποία ενώ παίζει πολύ καλά, δεν έχει πάρει τα αποτελέσματα που της αξίζουν. Κέρδισε τα πρώτα δύο εκτός έδρα παιχνίδια της σεζόν και από τότε μετράει 9 σερί ήττες. Αυτό σε συνδυασμό με την αλλαγή προπονητή, καθιστά το παιχνίδι πολύ επικίνδυνο. Θα έχουν μεγάλο κίνητρο. Έχουμε επιστήσει την προσοχή των παικτών και ελπίζω όλοι να κάνουν αυτό που πρέπει, να κάνουν όσα έχουμε δουλέψει και να πάρουμε τη νίκη. Η Μπάμπεργκ έχει ταλέντο, παίζει καλά και στις δύο πλευρές του γηπέδου και πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι, ώστε να πάρουμε αυτό που θέλουμε. Όλοι οι παίκτες πρέπει να είναι ετοιμοπόλεμοι", δήλωσε αρχικά ο προπονητής του Ολυμπιακού και στη συνέχεια μίλησε: 

Για την αρνητική παράδοση που έχει ο Ολυμπιακός απέναντι στην Μπάμπεργκ: "Δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο αγωνιστικά που δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε. Δεν νομίζω ότι πριν από τον αγώνα χρειάζεται να ανατρέξουμε στην ιστορία. Εμείς πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, να κάνουμε το παιχνίδι μας. Παίζουμε στην έδρα μας, έχουμε κίνητρο και πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Η δική μας ετοιμότητα είναι πολύ σημαντική".

Για τους Μπόμπι Μπράουν και Κιμ Τιλί: "Ο Μπόμπι Μπράουν έχει ποιότητα. Είναι έμπειρος στην Ευρωλίγκα και αποκτήθηκε για να μας βοηθήσει με την ποιότητά του και στο σκοράρισμα. Είναι έξυπνος παίκτης και καταλαβαίνει τι και πότε πρέπει να κάνει. Με τον Παναθηναϊκό πήρε πρωτοβουλία όταν έπρεπε και οργάνωσε καλά. Πιστεύω πως όσο περνάει ο καιρός θα προσαρμόζεται περισσότερο. Σε σχέση με τον Τιλί θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο, γιατί εκείνος ήταν στην ομάδα.  Ο Μπόμπι Μπράουν πρέπει να μάθει κάποια πράγματα, ενώ ο Τιλί να τα ξαναθυμηθεί. Όσο περνάει ο καιρός, θα είναι καλύτερος".

Για τον Λούκα Μπάνκι κι αν υπάρχει περίπτωση να παρουσιάσει κάτι καινούριο στην Μπάμπεργκ: "Να μας εκπλήξει, δεν μπορεί. Ξέρουμε πώς λειτουργεί ο κόουτς Μπάνκι. Πιστεύω πως θα βάλει την δική του σφραγίδα, ίσως προσθέσει ένα - δυο συστήματα και κάποια τρικ στην άμυνα. Ένας προπονητής δεν μπορεί να αλλάξει κάτι δραστικό μέσα σε τρεις μέρες. Ό,τι κι αν συμβεί, πρέπει να το διαβάσουμε. Ό,τι κι αν συμβεί, μπορούμε να αντιδράσουμε, αλλά το θέμα είναι έχουμε την πνευματική και την σωματική ετοιμότητα να παίξουμε αυτό το δύσκολο παιχνίδι".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ